یافتن درآمد پایدار برای تامین اعتبارات لازم بیمه صنایع دستی الزامی است

رئیس کمیته میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به چالش اعتبارات و لزوم پیدا کردن محل درآمدی مشخصی که مشکل بیمه‌شدگان هنرمندان، صنعتگران و استادکاران صنایع دستی کشور را به صورت دائمی حل کند؛ عنوان کرد: نگاه به کسب‌وکارهای صنایع دستی را درحالی‌که بسیار فرهنگی و ارزشمند است، باید در حوزه اقتصادی و فعالیت‌های خلاقانه دنبال کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، محمد میرزایی، نماینده مردم شاهین‌دژ و تکاب و رئیس کمیته میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کمیسیون فرهنگی مجلس ضمن تأکید بر اینکه صنایع دستی کشور نیازمند حمایت از هر دو سمت عرضه و تقاضا دارد، عنوان کرد: این هنر صنعت اساسا فعالیتی است که در حالی که به امنیت ملی به دلیل حفظ ساکنین شهرها و روستا در محل زندگی آن‌ها و جلوگیری از مهاجرت اثر دارد، نمایشی از فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی و تداوم ارزش‌های حاصله از زیست انسان ایرانی در جغرافیای کشور است.

نماینده مردم شاهین‌دژ و تکاب در مجلس دوازدهم با اشاره به جلسه کمیته میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی افزود: گزارش‌ها نشان می‌دهد که هنرمندان، صنعتگران و استادکاران صنایع دستی کشور به موجب قوانینی چون قانون بیمه‌های اجتماعی قالیبافان، بافندگان فرش و شاغلان صنایع‌دستی شناسه‌دار (کددار) مصوب ۱۳۸۸ و قانون حمایت از هنرمندان و استادکاران صنایع دستی مصوب ۱۳۹۶ بایستی بیمه می‌شدند؛ اما به دلیل حذف منبع درآمدی این قوانین که سهمی از صادرات فرش دستباف بوده است، دچار سرگردانی شده‌اند.

رئیس کمیته میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به اینکه مطابق گزارش‌های مرکز پژوهش‌ها، مجموع میزان پرداختی بیمه سهم دولت طی یک‌سال از میزان ۱.۲۴۴ میلیارد تومان در سال ۱۳۹۸ به ۳۸۳۲ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ رسیده است. به‌عبارت دیگر طی ۵ سال، بیش از سه برابر شده ‌است؛ این در حالی است که تعداد افراد تحت پوشش بیمه سالانه به‌طور میانگین ۸ درصد کاهش داشته است. بنابراین در شرایط فعلی با افزایش بار مالی ایجاد شده، اهداف قانون از نظر کمی محقق نشده است.

میرزایی با اشاره به گزارش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعیدر همین خصوص، افزود: در شرایط فعلی نزدیک به ۴۰ درصد بیمه‌شدگان جزء دو دهک کمتربرخوردار هستند؛ درحالی‌که سهم دو دهک برخوردار بیمه‌شده، کمتر از ۱۵ درصد است. مهم‌ترین مشکل گزارش شده برای بیمه‌شدگان فعلی نیز عدم توانایی آن‌ها برای پرداخت سهم بیمه خود عنوان شده است. که یکی از عوامل ریزش بیمه‌ها در چند سال اخیر به حساب می‌آید.

میرزایی با بیان اینکه لازم است ردیف‌های اعتباری اختصاص داده شده برای بیمه این گروه از هنرمندان به صورت مستقل و رصدپذیر اختصاص داده شود، افزود: به نظر می‌رسد درخصوص حل مسئله بیمه صنایع‌دستی دستگاه‌های مسئول اقدامات خود را به درستی انجام می‌دهند، اما برایند اتفاقات رخ‌ داده شده درخصوص بیمه نفرات جدید، موجب رضایت این گروه نبوده است؛ لذا لازم است چه درخصوص چگونگی اجرای قانون و چه درخصوص دسته‌بندی تخصصی و کارشناس‌محور هنرمندان جدید، الگوی مشخص و هدفمندی پیگیری شود.

 این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به چالش اعتبارات و لزوم پیدا کردن محل درآمدی مشخصی که مشکل بیمه‌شدگان را به صورت دائمی حل کند؛ عنوان کرد: نگاه به کسب‌وکارهای صنایع دستی را درحالی‌که بسیار فرهنگی و ارزشمند است، باید در حوزه اقتصادی و فعالیت‌های خلاقانه دنبال کرد. در این حوزه تأکید بر زنجیره ارزش و حمایت از مجموعه آن‌ها که می‌تواند جریان اقتصادی در کسب‌وکارهای صنایع دستی را محقق کند، دارای اولویت است.

میرزایی تصریح کرد: کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی برای حل مسائل هنرمندان، صنعتگران و استادکاران صنایع دستی تمامی تلاش خود را خواهد کرد تا این هنر صنعت جایگاه خود را تثبیت کند.

کد خبر 1792485

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha