به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان_ نوشین کریمی
پاییز، دهه اول روزهای ماه آخرش را پشت سر گذاشته و صدای پای «میرزا» از روی خِش خِش برگ های جنگل های گیلان شنیده میشود.
یکی تصویرسازی می کند، یکی پرتره میرزا را میکشد و یکی لای اسناد و مدارک به هویت نهضت جنگل افتخار می کند و یکی اینجا، در رشت، در تالار مرکزی شهر برای میرزا «شعر ایثار» میخواند.
از پله ها بالا می روم و لابه لای تصویرها و دست نوشتههای خطاطی شده مقاومت را در قامت یک نمایشگاه می بینم.
میزبان مراسم، ردیف به ردیف با ترکیب رنگ و موضوع باز هم پاییز را نقاشی کرده است، راه راه از میان نمایشگاه به سالن برنامه پیدا میکنم و چشم هایم سِن اجرا را که می بیند ذوق ذوقش میگیرد که با برگ های خوش آب و رنگ پاییزی فرش شده، از این همه سلیقه و هماهنگی در اجزا خوشم می آید و می روم در گوشه ای دنج خلوت میکنم و دلم موسیقی آرام پاییز و گوشم شنیدم صدای چشمه از دل جنگل را می خواهد.
صدای ملکوتی قرآن می پیچد در سالن مثل رود میرود تا عمق جانم و پشت سرش همه به پا می ایستند به احترام سرود ملی...
مجری می آید و محفل گرم می شود از گرمای سروده های شاعران... هر مخاطب دل می بندد به بیت بیت غزل و قصیده و شعر سپید مهمانان خوش سخن و من که چشمم دوخته شده به تابلوی گوشه سالن که رویش نوشته شده؛
«شب شعر ایثار» به مناسبت سالروز شهادت میرزاکوچک جنگلی، با حضور و شعر خوانی استاد «فراز ملکیان» و شاعران مطـرح استان گیـلان.
مراسمی که در راستای برگزاری نهمین کنگره ملی شعر و داستان ایثار برگزار شده و میزبانش بنیاد شهید و ایثارگران استان گیلان است.
برای همین بی مقدمه محمدرضا داوطلب_ مدیرکل بنیاد شهید استان گیلان جهت خیر مقدم گویی پیش قدم شد و با گرامیداشت یاد و خاطره هشت هزار آلاله شهید گیلانی اظهار کرد: همواره قدردان کسانی هستیم که مردانه ایستادند تا ما نمیریم و جانانه افتادند تا ما بایستیم.
وی با بیان اینکه در دهه ۶۰ به اندازه امروز وسایل ارتباط جمعی وجود نداشت گفت: اما آنان که رفتند امید زیادی داشتند که بعد از آنها کسانی هستند که عَلَم و بیرقشان را بر میدارند و از حماسه های شهیدان که چه بودند و چه کردند و چه می خواستند، می نویسند.
داوطلب افزود: کسانی که همت کردند و در رثای شهیدان عزیز قلم برداشتند، وقت می گذارند و می نویسند اجرشان را از سیدالشهدا میگیرند.
وی با اشاره به اینکه شهدا پیروان راستین اهل بیت(ع) و امام حسین(ع) بودند به ایام فاطمیه اشاره کرد و ادامه داد: سالروز شهادت بی بی دو عالم، فاطمه زهرا(س) است که زندگی و تاریخ بشریت را با ازدواجش با امیرالمؤمنین(ع) آسمانی رقم زد.
داوطلب همچنین به میزبانی ۶ شهید خوش نام از جبهه های حق علیه باطل که از عملیات کربلای ۴و ۵ برگشته اند اشاره کرد که، همزمان با سالروز شهادت حضرت زهرا(س) در گیلان تشییع و تدفین می شوند، و بیان کرد: امیدواریم در بحث مهمانوازی، خصلتی که ما گیلانیان داریم را به نحو احسنت اثبات کنیم.
وی با تاکید بر اینکه امروز هر کسی در رثای شهدا قدمی بردارد با افتخار قدمش را بالای سر می گذاریم و قدر میدانیم گفت: شعر شما در صحیفه انقلاب و در عصر شعر ایثار استان گیلان به یادگار خواهد ماند.
محمد کرم الهی، مدیرکل امور هنری بنیاد شهید کشور نیز با لحنی لطیف و شاعرانه با بیان اینکه شعر در قاموس فرزندان خمینی رقص در خون است گفت: این شعر، از گلواژه های عشق و ایثار، از خاکریزهای غرب و جنوب کشور بر سرخی افق فخر می فروشد.
وی اظهار کرد: شعر واگویه های تنهایی نیست بلکه زنجیره و حلقه اتصال به معبود است.
کرم الهی تصریح کرد: آنجا که عاشق و معبود در یک نقطه به هم می رسند شعر اینگونه شعر می شود در قاموس فرزندان امام امت و شعر زبان حال یک ملت و شرح احوال یک امت می شود.
وی با اشاره به اینکه بنا به فرموده امام(ره) «بعد از امت رسول لله تا به امروز در این دنیای پر محنت، چنین عاشقی سربلند و رهپوی عشقی حسینی در مکتب خمینی نیامده است»، اضافه کرد: آنها که در شمال حماسه، میرزاها آفریدند، و آنان که فرزندان گهواره نشینش در سال ۴۲ حماسه هایی از دیروز، و امروز و فرداها می آفرینند حماسه سازانی به غایت هیبتی حیدری دارند که عاشق و شهیدند.
کرم الهی اذعان کرد: شهدا گرچه زنده اند و ره می پویند اما آنان می میرند قبل از آنکه میرانده شوند چرا که شهید و شهادت آن است که بمیریم قبل از آنکه بمیراندمان.
وی در ادامه از برگزاری پیشکنگرهها و پیش همایش های استانی شعر ایثار در مسیر جریان سازی شعر و داستان ایثار که دی ماه سال جاری در شیراز برگزار می شود، خبر داد و گفت: امروز بیاد میرزای عزیز و نهضت جنگل و احیا کننده اسلام ناب در این سرزمین، گردهم آمدیم و قدردان تلاش های شاعران و برگزار کنندگان این محفل هستیم.
سخنرانی ها که تمام میشد شاعران شعر میخواندند و هر یک با موسیقی ملایم فضا را میبردند به صحنه صحنه ایثار و گذشت.
علاوه بر شعرخوانی در این مراسم، از کتاب صوتی اشعار شهدای شاعر استان گیلان با عنوان «شمال حماسه» نیز رونمایی شد و همچنین تمثال شهدای شاعر استان گیلان و آثار خوشنویسی اشعار این شهدای والامقام در نمایشگاهی در حاشیه این عصر شعر به نمایش درآمد که حالمان را گرچه پاییز بود، به جوانه ها به فردا امیدوار میکرد.
نظر شما