به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان کردستان، طالب محمدی رئیس آموزش وپرورش استثنایی استان پیش از ظهر امروز در مراسم گرامیداشت روز جهانی معلولان که در محل پردیس سینمایی بهمن شهرستان سنندج برگزار شد با گرامیداشت هفته تکریم معلولان و نامگذاری۱۲ آذر به این مناسبت، از کمک در جهت تأمین سرویس ایاب و ذهاب دانشآموزان استثنایی توسط شهرداریها شهرستان های سنندج ،کامیاران وسقز خبر داد و گفت: شهرداری های دیگر نیز در جهت تحقق این مهم اقدام وخدمت رسانی به دانش آموزان با نیازهای ویژه را در اولویت کاری قرار دهند.
محمدی با بیان اینکه ماهانه یک میلیارد تومان هزینه ایاب وذهاب دانش آموزان با نیازهای ویژه استان است، اظهار داشت: در ماده ۵ قانون حمایت از حقوق معلولان و تبصرههای ذیل آن، تکالیفی درباره ایاب و ذهاب افراد دارای معلولیت برای شهرداریها ذکر شده است.
محمدی آموزش وپرورش را جزو حقوق حقه و اساسی انسانها بویژه همه کودکان برشمرد و تصریح کرد: همه کودکان حق دارند آموزش بینند.
وی عنوان کرد: آموزش وپرورش وظیفه دارد زمینه ای را فراهم کند که همه کودکان با هر استعداد، توانایی ویا محدودیت از حق آموزش بهره مند شوند.
رییس آموزش و پرورش استثنایی استان اضافه کرد:این حق در مورد دانشآموزان استثنایی از دو جنبه نوع نیاز وشیوه برآورده کردن نیاز متمایز است چون استعداد و توانمندی در دانشآموز با نیاز ویژه خاص و نهفتهتر است.
رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان گفت: آموزش و پرورش استثنایی در عین حال که تخصصیترین بخش آموزش و پرورش است از مستحقترین مخاطب و جامعه هدف که دانشآموزان استثنایی هستند، برخوردار است.
وی با بیان اینکه خدمت کردن به این طیف مستحق هم افتخار وهم فرصتی مغتنم است، افزود: آموزش دانشآموزان با نیازهای ویژه به دقت نظر، تعهد، روابط انسانی و سعه صدر خاصی نیاز دارد.
محمدی با اشاره به شعار امسال روز جهانی معلولان «تقویت رهبری افراد دارای معلولیت برای آینده ای فراگیر وپایدار» اظهار داشت: هدف ایجاد زمینه برخورداری از حقوق اساسی برای افراد دارای معلولیت صرف نظر از علت، کیفیت، حدت نقص وناتوانی آنان است.
لزوم معرفی توانمندی و دستاوردهای افراد معلول در جامعه
رئیس آموزش و پرورش استثنایی کردستان گفت: امروز فرصتی است برای آگاهی دادن به افراد معلول نسبت به حقوق خود، جلب توجه مسئولان وآحاد جامعه به استیفای حقوق افراد معلول وبرشمردن توانمندیها ودستاوردهای افراد معلول وتبریک به خدمتگزاران این قشر، معلمان و مددکاران است.
محمدی عنوان کرد: رویکرد ما بنا به کارکرد اصلی آموزش وپرورش اجتماعی کردن افراد، گسترش عدالت تربیتی، آموزش درسها و مهارتهای زندگی و افزایش آگاهی که همان رویکرد تمام ساحتی سند تحول است می باشد.
وی با اشاره به قانون تشکیل آموزش وپرورش استثنایی در روز ۲۱ آذر سال ۱۳۶۹ گفت: براساس این قانون طراحی سیستم آموزشی، پرورشی و توان بخشی، تغییر و اصلاح مداوم نظام آموزشی، آموزش و پرورش گروه های مختلف کودکان و دانش آموزان استثنایی و کمک به پیشگیری از بروز ناتوانی های جسمی و ذهنی از جمله اهداف آموزش وپرورش استثنایی می باشد.
محمدی با برشمردن وظایف آموزش وپرورش استثنایی خاطر نشان کرد: ۱۰ گروه دانش آموزان دارای نیاز ویژه ذهنی، دارای آسیب شنوایی، دارای آسیب بینایی، دارای اختلالات رفتاری-هیجانی، دارای مشکلات ویژه یادگیری، چندمعلولیتی، دارای اختلالات جسمی- حرکتی، اوتیسم، بیش فعالی ودارای آسیب گفتاری وزبان از آموزش و پرورش استثنایی استان خدمات آموزشی، پرورشی وتوانبخشی دریافت می کنند.
وی در ادامه با برشمردن ۸ شاخص مهم آموزش وپرورش استثنایی، افزود: شیوه نامه نظارت وراهنمایی وعناوین برنامه عملیاتی نیز جهت اجرا در قالب ۴۴ برنامه اصلی به شهرستانها ومناطق ابلاغ شده است.
وی اعلام کرد: یک هزار و ۵۰۰ دانش آموز با نیاز ویژه در ۴۴ مدرسه استثنایی از آموزش وپرورش استثنایی استان خدمات آموزشی، پرورشی، حمایتی و توانبخشی دریافت می کنند.
محمدی اظهار داشت: بیش از ۵۰۰ دانش آموز تحت آموزشی تلفیقی فراگیر ( با بهره هوشی عادی) نیز در مدارس عادی و با پشتیبانی مدارس استثنایی وتخصیص معلم رابط در حال تحصیل می باشند.
۹۹ درصد دانش آموزان ورود به دبستان در برنامه ملی سنجش سلامت وآمادگی تحصیلی شرکت کردند
رییس آموزش و پرورش استثنایی استان با اشاره به آمار ۳۰ هزار نفری نوآموزانی که در سال تحصیلی گذشته سنجش وزمینه ورود آنان به مدارس ابتدایی استان فراهم شد، افزود: ۹۹ درصد دانش آموزان ورود به دبستان در برنامه ملی سنجش سلامت وآمادگی تحصیلی شرکت کردند.
وی در ادامه یادآور شد: خدمات آموزشی به دانش آموزان داری اختلالات یادگیری پایه اول تا ششم دوره ابتدایی در ۲۱ مرکز جامع سنجش، آموزش، توانبخشی ومداخله بهنگام رشدی وتربیتی استان با پوشش بیش از یک هزار و۴۰۰ دانش آموز در حال انجام است.
محمدی با اشاره به برگزاری دوره های توانمندسازی برای ۵۵۰ نفر از شاغلین آموزش وپرورش استثنایی استان ، تصریح کرد: کارگاه های تخصصی آموزش زبان اشاره برای ۱۵۰ نفر از معلمان و دوره آموزشی خط بریل برای ۵۰ نفر از مربیان مدارس استثنایی استان برگزار شده است.
رئیس آموزش وپرورش استثنایی با بیان اینکه در حال حاضر مدارس استثنایی ساعی وشفاء شهرستان های مریوان وقروه دارای زمین چمن درون مدرسه ای می باشند، یادآور شد: دو زمین چمن مصنوعی در مدارس توکل شهرستان سنندج واحیاء شهرستان دهگلان نیز به زودی جهت بهره برداری دانش آموزان با نیازهای ویژه آماده خواهند شد.
محمدی اظهار کرد: ۹ کلاس درس تربیت بدنی در مدارس استثنایی استان ایجاد شده است که این اتاق ها در مدارس تربیت شهرستان بانه، اوتیسم پویان شهرستان سنندج، باغچه بان شهرستان مریوان وبعثت کامیاران جهت استفاده دانش آموزان آماده و آغاز فعالیت ۵ اتاق دیگر نیز در در مدارس استثنایی پارسا،توکل،امید،سپیده وادیب در اولویت کار آموزش وپرورش استثنایی استان قرار دارد.
احداث سالن ورزشی دانش آموزان استثنایی 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارد
وی در ادامه با اشاره به تملک زمین،تأمین اعتبار و تعریف پروژه اولین مدرسه اختصاصی اوتیسم در ناحیه یک شهرستان سنندج، گفت: سالن ورزشی اختصاصی دانش آموزان استثنایی در مدرسه پارسا شهرستان سنندج ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته وبزودی برای دانش آموزان با نیازهای ویژه به بهره برداری می رسد.
وی افزود: سه مرکز جامع سنجش نیز در مناطق کرانی،سریش آباد و موچش از ابتدای سال تحصیلی جاری فعالیت خود راآغاز کردند.
رئیس آموزش وپرورش استثنایی با اشاره به جذب و استخدام ۴۷ نیروی آموزشی جدید در آموزش وپرورش استثنایی استان افزود: ۲۱ آموزگار استثنایی،۱۵ نیروی امور آموزش معلولان و۱۱ دانشجو در سال تحصیلی گذشته در آموزش وپرورش استثنایی استان استخدام شدند.
وی در ادامه با اشاره به موفقیت های دانش آموزان با نیازهای ویژه گفت: کسب ۱۸ رتبه ورزشی، ۱۲ رتبه فرهنگی وهنری و۳ رتبه برتر کشوری در جشنواره نوجوان خوارزمی از افتخارات دانش آموزان با نیازهای ویژه استان در ۶ ماهه اخیر است.
رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان در پایان استاندارد نبودن فضا و تجهیزات ،مشکلات ایاب وذهاب،مناسب سازی فضای آموزشی و کمبود نیروی تخصصی توان بخشی و عدم فرهنگ سازی مناسب را مهمترین چالشهای آموزش و پرورش استثنایی استان عنوان کرد.
نظر شما