حجت الاسلام محمد قائدرحمتی، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرمآباد، با موضوع اهمیت مکارم اخلاقی و با اشاره به مکارم اخلاق پیامبر(ص) اظهارداشت: یکی از این مکارم اخلاقی و فضیلتها قناعت است.
امام جمعه دورود با بیان اینکه یکی از اصول زندگی اسلامی قناعت است، افزود: از مشکلات اساسی که ما مسلمانان و مومنین داریم این است که گاهی اوقات مفاهیم دینی آن طوری که اراده پروردگار و مراد جدی خداوند متعال است این است که این ترجمه ها را باید صحیح بدانیم تا آن سعادتی را که خدای متعال در دنیا و آخرت در گروی این مفاهیم دینی برای ما گذاشته است بهره مند شویم.
وی با بیان اینکه یکی از این اصول زندگی در زندگی اسلامی ما این است که باید اهل قناعت باشیم، ادامه داد: درباره قناعت ۲ برداشت و ۲ تفسیر وجود دارد، یک برداشت غلط و یک برداشت صحیح وجود دارد، خصوصا قبل از انقلاب روشنفکران و بعد از انقلاب هم داشتیم که نسبت به قناعت یک برداشت غلطی داشتند.
حجت الاسلام قائدرحمتی ادامه داد: تفسیر آنها از قناعت این بود که یکی از رمزهایی که مسلمانان موفق نمی شوند و پیشرفت نمی کنند خصوصا از لحاظ اقتصادی این است که اسلام قائل به قناعت است، چون مسلمانان قانعاند به خاطر همین پیشرفت نمی کنند.
وی بیان کرد: تفسیر اینها این است که ما باید برویم به سمت زیادهخواهی ترجمه شان بر ضد قناعت، مصرف گرایی است می گویند خدا دنیا را آفریده هرچه بیشتر استفاده کنی هرچه بیشتر بهره ببری، هرچه بریز و بپاش بیشتری داشته باشی موفقتر هستی، اما اسلام قائل به قناعت است.
وی گفت: برداشت دوم قناعت این است که قناعت کوتاه آمدن در تلاش نیست همه باید نهایت تلاش خودشان را بکنند تا اقتصادمان، تجارتمان، صنعتمان، صنعت دفاعی مان، صنعت کارخانجات مان باید در نهایت قدرت خود باشد.
امام جمعه دورود با اشاره به روایات در زمینه رشد اقتصادی و بیانات رهبر معظم انقلاب در این زمینه خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری برای بحث های اقتصادی سالانه شعار اقتصادی میدهد و باید تلاش خودمان را به کار بگیریم و در مفابل به مصرف نیز توجه داشته باشیم.
وی بر ضرورت رعایت فاصله طبقاتی در جامعه تاکید کرد و گفت: توجه به قناعت و دوری از زیاده خواهی در جامعه باید تبیین شود و به رشد جامعه کمک کنیم.
حجت الاسلام قائدرحمتی با بیان اینکه الگوی مصرفمان در روایات بر سه پایه استوار است، اظهارداشت: قناعت به معنای این که انسان در درون خودش غنی باشد، در درون خودش حد نگه دارد و در برابر تمکنی که قرار گرفت خودش را حفظ کند و گرفتار مصرفگرایی شدید و تجملگرایی نشود.
وی ادامه داد: تعلقات دنیایی از دیگر موارد است، یعنی هرچه معرفت و شناخت انسان نسبت به نظام آفرینش و نسبت به رزاقیت خدا بیشتر باشد در دنیا زهد به خرج میدهد، زهد به معنای صحیح است زهد به معنای نداشتن نیست، یعنی اگر دارنده هم بودی باید زاهد باشی، تعلقت را نسبت به دنیا و مال حرام، نسبت به لقمه ای که سهم تو نیست را باید ز بین برد.
وی دومین الگوی مصرف را کفاف خواند و گفت: کفاف یعنی بسنده کردن، محدود کردن خودت به آنچه که خدا روزی تو کرده است و اینکه از حدود الهی و حدود شرعی انسان تجاوز نکند.
حجت الاسلام قائدرحمتی در ادامه با بیان اینکه اقتصاد در لغت عرب به معنای میانهروی است نه افراط نه تفریط، اظهارکرد: دوری از زیاده روی و میانهروی بر اساس وضعیت جامعه به معنای اقتصاد است.

امام جمعه دورود رشد و توسعه اقتصادی را نیاز جامعه امروز خواند و گفت: برای شکوفایی اقتصادیی باید مولفههایی همچون قناعت، دوری از تجملگرایی و میانه روی در جامعه تبیین شود.
کد خبر 1794348
نظر شما