به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، مراسم اعطای نشان مشهدالرضا(ع) برای دومین بار بهمناسبت روز مشهد، با حضور چهرههای تأثیرگذار شهر و مدیران کشوری، استانی و شهری امروز دوشنبه ۱۰ دی ۱۴۰۳ در محل سالن شهدای سلامت مشهد برگزار شد.
این نشان در هشت بخش «علمی و فناوری»، «ایثار، شهادت و مقاومت»، «بهداشت، درمان و محیط زیست»، «اجتماعی»، «ورزش و سلامت»، «زیارت و خدمات زائر»، «فرهنگی و هنری» و «اقتصادی» به افراد تأثیرگذار مشهدی که در سالهای گذشته خدمات ارزنده ای را در این حوزهها برای ارتقای نام و جایگاه شهر بهشت انجام داده باشند اعطا میشود.
در این مراسم علاوه بر اهدا دیپلم افتخار به برگزیدگان بخش های مختلف، نشان ویژه مشهدالرضا(ع) به شهید سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور شهید اهدا و توسط همسر ایشان دریافت شد. همچنین دیپلم افتخار کارگروه علم و فناوری نشان مشهدالرضا(ع) نیز به همسر شهید رئیسی، دکتر جمیله علمالهدی اهدا شد.
برگزاری مراسم نشان مشهدالرضا(ع)، نمادی از تعهد، ایمان و تلاش
مهدی ناصحی، رئیس شورای اسلامی شهر مشهد در این مراسم گفت: نشان مشهد الرضا (ع) فراتر از یک مدال یا تقدیرنامه است؛ این نشان نمادی، از تعهد، ایمان و تلاش افرادی است که با خدمت بیمنت و مسئولیتپذیری عمیق، افقهای جدیدی را برای این شهر مقدس گشودهاند.
وی افزود: نشان مشهد الرضا (ع) سه هدف مهم را دنبال میکند؛ نخست، معرفی و تقدیر از افرادی است که علاوه بر افتخارآفرینی، الگوهای عملی برای دیگران محسوب میشوند.
ناصحی بیان کرد: دومین هدف، تقویت روحیه مسئولیتپذیری و افزایش تعهد اجتماعی میان شهروندان است؛ همچنین، این رویداد بستری برای افزایش مشارکت عمومی و ایجاد حس همبستگی اجتماعی است.
وی تصریح کرد: رسالت ما در شورای اسلامی شهر، حمایت از چنین برنامههایی است که ارزشهای دینی و فرهنگی را پاس میدارند و مسیر توسعه شهری را بر اساس الگوهای دینی و اسلامی پیش میبرند؛ ما بر این باوریم که با تقویت این رویدادها میتوان مشهد مقدس را به الگویی جهانی در مدیریت شهری بر پایه ارزشهای معنوی تبدیل کرد.
دهم دی ماه؛ فرصتی برای ورق زدن تاریخ غنی و پر افتخار مشهد است
محمدرضا قلندر شریف؛ شهردار مشهد مقدس نیز اظهار کرد: مشهد با سایر شهرها تفاوت دارد و به عنوان شهری بر کرانه خورشید ولایت و عالم آل محمد(ص) شناخته میشود؛ در این شب، یاد و خاطره تمامی شهدا باید گرامی داشته شود.
وی افزود: مشهد حدود ۱۲۰۰ سال پیش مهد حماسهآفرینی بوده و این مسیر همچنان ادامه دارد؛ چگونه میتوان تاریخ مشهد را ورق زد و از رشادتها و شهادتها غافل بود؟ واقعه گوهرشاد و شهدای آن که جان خود را در راه مبارزه با کشف حجاب فدای آرمانهای خود کردند را هرگز فراموش نخواهیم کرد.
قلندر تصریح کرد: مشهد مهد علم و ادب است و عالمان بزرگی چون رهبر انقلاب سید علی خامنهای و شهید رئیسی را به جامعه معرفی کرده است.
وی گفت: باید همواره به کرامت امام رضا (ع) به عنوان منبع افتخارات مشهد، بر لزوم ثبت "روز مشهد" در تقویم کشور تاکید کرد؛ این رویداد با حمایت نماینده ولی فقیه در استان شکل گرفت.
شهردار مشهد عنوان کرد: در این رویداد مدال مشهد بر سینه افرادی که شایسته هستند، نشانده میشود و هدف ما جریانسازی برای آینده است.
شهید رئیسی یک الگوی کامل برای جوانان
جمیله علمالهدی، همسر شهید جمهور نیز در این مراسم گفت: آنچه انقلاب اسلامی شمرده میشود و به بیان مقام معظم رهبری امروز مقاومت نامیده میشود، در کشمکش دو سیاست دینی و الحادی است.
وی افزود: تاریخچهی مواجهه مردم با سیاست دینی از زمان شهادت شیخ فضلالله نوری تا شهادت آیتالله رئیسی است. این فاصله حدود ۱۲۰ ساله نشاندهنده بلوغ و رشد و تکامل سیاسی مردم است. در حماسه تشییع پیکر شهید رئیسی، همه متوجه این رشد و تکامل شدند.
علم الهدی بیان کرد: قدرت در سیاست دینی در خدمت حقیقت است، با این وجود در سیاست سکولار، چه سنتی و چه مدرن، قدرت در خدمت منافع گروهی، حزبی و نژادی قرار دارد.
وی تصریح کرد: امروز نظام سلطه وحشتناکی ایجاد شده که شرایط را برای مردم جهان سخت کرده و تنها جریان اسلامی در مقابل آن مقاومت میکند. این جریان تنها مقاومت در برابر نظام سلطه است که به استثمار انسان، زمین و تاریخ میپردازد.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: تربیت سیاسی از گهواره آغاز میشود و توسط مادران و پدران انجام میگیرد. بالاترین قدرت در بین قدرتهای اجتماعی، قدرت باور و اعتقاد است که در گهواره شکل میگیرد.
وی گفت: شهید رییسی توانست به آنچه آرزوی جوانان است، یعنی قدرت، ثروت و شهرت جهانی برسد، اما لحظهای از تقواپیشگی دور نشد. وی خود را سرباز رهبری میدانست.
علم الهدی عنوان کرد: امیدوارم جوانان با سیره شخصی و سیاسی شهید رئیسی به عنوان یک الگوی کامل آشنا شوند. مسیر او همچنان بدون هیچ نوع گسست و شکستی ادامه خواهد یافت.
نامآوران دومین دوره نشان مشهدالرضا
در این مراسم، نشان مشهد به برگزیدگان بخش های مختلف که براساس اعلام هیئت داوران معرفی شدند، اعطا گردید.
بر اساس انتخاب کارگروه ورزش و سلامت دیپلم افتخار نشان مشهد الرضا(ع) در این بخش به حمید توکل، پیشکسوت کشتی مشهد و نسرین شاهی، قهرمان جهان در تیراندازی معلولان که سابقه حضور در پارالمپیک را نیز دارد، اهدا شد.
بر اساس انتخاب کارگروه اقتصادی دیپلم افتخار نشان مشهدالرضا (ع) در این بخش به مهدی کاملان، مدیرعامل مجتمع تولیدی توس و خیر تاثیرگذار، حسین محمودی خراسانی، مدیرعامل شرکت چسب ثامن، نائب رئیس اتاق بازرگانی مشهد و عضو انجمن مدیران صنایع خراسان و اکبر صابریفر، شهردار اسبق مشهد اهدا شد.
بر اساس انتخاب کارگروه بهداشت، درمان و محیط زیست دیپلم افتخار نشان مشهد الرضا (ع) در این بخش به امیر سرتیپ مهدی تکاور، دکتر غلامحسین خدایی و مصطفی مهرابی بهار اهدا شد.
براساس انتخاب کارگروه فرهنگ و هنر دیپلم افتخار نشان مشهد الرضا (ع) در این بخش به حجتالاسلام راجی، جناب منصورینژاد و مریم قربانزاده اهدا شد.
براساس انتخاب کارگروه زیارت و خدمات زائر دیپلم افتخار نشان مشهد الرضا (ع) در این بخش به حجتالاسلام حمید واسطی، حسین عابدی و محمود مادرشاهیان اهدا شد.
بر اساس انتخاب کارگروه ایثار، مقاومت و شهادت دیپلم افتخار نشان مشهد الرضا (ع) در این بخش به محمود باقرزاده و عباس پورعلی اهدا شد.
بر اساس انتخاب کارگروه علم و فناوری دیپلم افتخار نشان مشهدالرضا(ع) در این بخش به همسر شهید رئیسی، دکتر جمیله علمالهدی نیز اهدا شد.
بر اساس انتخاب کارگروه اجتماعی دیپلم افتخار نشان مشهد الرضا (ع) در این بخش به محمدسعید آخوندی مهرجردی و غلامرضا بصیریپور اهدا و نیره عابدینزاده، معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان خراسان رضوی شایسته دریافت دیپلم افتخار شد.
همچنین حجتالاسلام نظافت، آیتالله مهدی مروارید و مرضیه ناصری نیز در کارگروه فرهنگ و هنر نشان مشهدالرضا(ع) را دریافت کردند.
در انتهای مراسم نیز از تمبر ویژه نشان مشهدالرضا(ع) رونمایی شد.
گفتنی است، برای اعطای نشان مشهدالرضا علاوه بر یک شورای راهبردی که سیاست گذاریهای کلان رویداد را تعیین میکنند دبیرخانه دائمی نشان مشهد الرضا(ع) نیز تشکیل شده است. این دبیرخانه متشکل از یک تیم اجرایی است که وظیفه اجرای مصوبات شورای راهبردی هیات داوران و کمیسیون تطبیق و همچنین راهبری کارگروههای تخصصی را بر عهده دارد. همچینین یک کمیته مشورتی که متشکل از افراد نخبه و صاحبنظر در زمینه کارگروههای هشتگانه است، سازوکار مشاوره به دبیرخانه دائمی نشان مشهد الرضا (ع) را بر عهده دارند. کارگروههای شناسایی نیز که متشکل از صاحب نظران، متخصصان و افراد برجسته حقیقی و حقوقی در عرصههای مختلف است که سازوکار شناسایی افراد واجد شرایط دریافت نشان مشهد الرضا (ع) و دیپلم افتخار را برنامهریزی و اجرا میکند.
نظر شما