به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری شبستان: خبر هولناک بود: دو قاضی دیوان عالی کشور با شلیک گلوله به شهادت رسیدند. بر طبق اخبار واصله ضارب پس از شلیک خودکشی کرده است.
دو شهید این واقعه هولناک حججالاسلام «علی رازینی» رئیس شعبه ۳۹ و «محمد مقیسه» رییس شعبه ۵۳ دیوان عالی کشور بودند که همواره در مقاطع مهم و حساس از شخصیتهای تاثیرگذار قضایی محسوب میشدند. در ادامه مروری بر کارنامه درخشان این دو شهید بزرگوار خواهیم داشت.
حجتالاسلام رازینی، متولد سال ۱۳۳۲ در رزن بود. او در طول عمر پر برکت خود در سمتها و جایگاههای مهمی در عرصه قضا حضور داشت و همواره در راستای خدمت و به نظام و انقلاب گام برداشت.
فعالیت به عنوان دادستان انقلاب تهران، رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح، رئیس کل دادگستری استان تهران از سال ۱۳۷۳ تا ۱۳۷۸، رئیس دیوان عدالت اداری از ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۸، نماینده استان همدان در دوره چهارم مجلس خبرگان رهبری (۱۳۸۵–۱۳۹۵)، رئیس دادگاه ویژه روحانیت از ۱۳۶۶ تا ۱۳۹۱ و معاون حقوقی رئیس قوه قضائیه از جمله این مناصب بود؛ البته او در دوره پنجم نتوانست در مجلس خبرگان رهبری انتخاب شود.
نکتهای که باید به آن اشاره شود اینکه حجتالاسلام رازینی در سال ۱۳۷۷ نیز مورد سوءقصد قرار گرفته بود اما از این ماجرا جان به دَر بُرد. او در زمان وقوع این اتقاق ناگوار رئیس دادگسترش تهران بود؛ از نظر زمانی شب هجدهم ماه رمضان بود که هنگام خروج از محل کار به وسیله بمب آهنربایی که توسط موتورسواران به خودرویش نصل شده بود مرجوح گشت.
ناگفته نماند که حضرت آیتالله خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی پس از وقوع این سوءقصد در سال ۱۳۷۷، از حجتالاسلام والمسلمین علی رازینی، رئیس کل دادگستری استان تهران در بیمارستان عیادت کرده و در جریان گزارش پزشکی و وضعیت جسمی ایشان قرار گرفتند و ضمن ابراز خرسندی از بهبودی وضعیت عمومی آقای رازینی، صحت و سلامتی هر چه سریعتر ایشان را از درگاه خدای متعال خواستار شدند وفرمودند: این امتحان الهی بود و اینگونه عوارض، نشانه لطف خداست؛ همهی ما در آرزوی شهادتیم. انشاءالله خداوند این را وسیلهای برای تقرب بیشتر شما به پروردگار و جلب توجه و لطف پروردگار قرار بدهد.
حجتالاسلام والمسلمین رازینی نیز در پاسخ عنوان کرده بود: ما پیرو مکتب «والله ان قطعتموا یمینی» هستیم، امیدواریم که این کسالت، به انجام وظیفه در راه دفاع از اسلام و ولایت، لطمه نزند».
اما حجتالاسلام مقیسه؛ او در سال ۱۳۳۵ در روستای کوچک مقیسه در اطراف سبزوار دیده به جهان گشود؛ نگاهی گذرا به کارنامه کاری او نشان میدهد که در طول عمر پُربار خویش در دستگاه قضا همواره منشاء خیر و برکت بوده است تا جایی که پیش از این، دادرسی و ریاست شعبه ۵۳ و دیوان عالی کشور را به عهده داشت.
البته حجتالاسلام محمد مقیسه از همان اوایل انقلاب، در دادسرای انقلاب اسلامی آغاز به کار کرد و در سال ۱۳۶۴ به عنوان ناظر زندان قزلحصار منصوب شد؛ آن شهید بزرگوار با بیش از ۳۰ سال سابقه حضور در دادگاه انقلاب، در محاکمه چهرههای سیاسی و اقتصادی بسیاری نقش داشت اما در این میان صدور حکم ۱۰ سال حبس برای مدیر آپارات از سوی قاضی مقیسه، انعکاس گستردهای در رسانهها داشت؛ از سوی دیگر او رئیس دادگاه رسیدگی به اتهامات پرونده موسوم به فساد بزرگ نفتی بود که پای بابک زنجانی را به دادگاه کشانده بود.
قاضی مقیسه در آبان ماه سال ۱۳۹۹ از شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب خارج و به دیوان عالی کشور منتقل شد.
بر پایه این گزارش: مرکز رسانه قوه قضاییه در خصوص جزئیات ترور امروز نوشت: «صبح امروز فرد مسلحی نفوذی در دیوان عالی کشور در اقدامی برنامهریزیشده اقدام به ترور دو قاضی شجاع و پرسابقه در مبارزه با جرایم علیه امنیت ملی، جواسیس و تروریزم کرد. حجت الاسلام والمسلمین رازینی رئیس شعبه ۳۹ و حجت الاسلام والمسلمین مقیسه رییس شعبه ۵۳ دیوان عالی کشور بودند.
براساس تحقیقات اولیه، فرد مورد اشاره نه پروندهای در دیوان عالی کشور داشته و نه از مراجعین به شعب دیوان بوده است.
بلافاصله پس از اقدام تروریستی صورت گرفته برای دستگیری فرد مسلح اقدام میشود که وی به سرعت اقدام به خودکشی میکند. در حال حاضر تحقیقات برای شناسایی و دستگیری عقبه این اقدام تروریستی آغاز شده است. طی یک سال اخیر، اقدامات گستردهای از ناحیه قوه قضاییه درخصوص شناسایی، تعقیب، دستگیری و محاکمه عوامل و عناصر وابسته به رژیم منحوس صهیونیستی و اذناب آمریکا، جواسیس و گروهکهای تروریستی صورت گرفته است.»
نظر شما