تخریب ۸۳ درصد از مساجد غزه مُهرِ تاییدی بر کینه ورزی صهیونیسم

رژیم صهیونیستی در حملات بی وقفه خود به نوار غزه از آغاز جنگ اکتبر ۲۰۲۳ تا ژانویه ۲۰۲۵ میلادی نزدیک به هزار مسجد را تخریب کرد که به گزارش پایگاه داده‌های بین المللی «اپن استریت مپ» ۸۳ درصد از مساجد غزه به طور کلی و جزئی ویران شدند.

خبرگزاری شبستان، گروه بین الملل: حملات بی‌وقفه رژیم صهیونیستی به بناهای تاریخی، مساجد، مدارس و بیمارستان‌های غزه از اکتبر ۲۰۲۳ تا اواسط ژانویه ۲۰۲۵  با سیاست تخریب مساجد و بناهای تاریخی غزه برای محو آثار اسلامی و مسیحی اجرا شد.

غزه از قدیمی‌ترین شهرهای جهان است که کنعانیان آن را تاسیس کردند.همچنین قدمت شهرهای دیگری مانند خان یونس، نصیرات، بیت لاهیا، بیت حانون و جبالیا نیز کمتر از شهر غزه نیست.

شهر غزه، سرزمینی کهن با بناها و آثار تاریخی و مساجد استوار و کلیساهایی که با نواختن ناقوس‌ها قدمت تاریخی خود را بازگو می کنند، بازارهایی به قدمت تمدن تاریخی اش است.

مسجد الفاروق فی مخیم النصیرات، 6 دیسمبر (أشرف أبو عمرة/ الأناضول)

مساجد تخریب شده

براساس این گزارش، مقامات فلسطینی در غزه با انتشار بیانیه ای اعلام کردند که نزدیک به هزار مسجد به طور کلی و جزئی در نتیجه حملات اسرائیل در نوار غزه در سال ۲۰۲۴  میلادی تخریب شدند.

در این بیانیه آمده است که ۸۱۵ مکان عبادی مسلمانان به طور کامل تخریب و ۱۵۱ مکان دیگر به طور جزئی خسارت دیدند.

براساس این گزارش، تصاویر ماهواره‌ای سازمان ملل متحد و پایگاه‌ داده‌های بین المللی «اپن استریت مپ» نشان می‌دهد که ۸۳ درصد از مساجد غزه به صورت کلی و جزیی ویران شده‌اند.

با پیگیری جنایات صهیونیستی علیه غزه متوجه می شویم که این جنایات عمدی است، زیرا در جریان عملیات نظامی اسرائیل در غزه در طول سال‌های متمادی مساجد بسیاری ویران شده اند یا آسیب های زیادی دیده اند.

مئذنة مائلة فی حی الشجاعیة بمدینة غزة، 7 أکتوبر 2024 (عمر القطاع/ فرانس برس)

 در عملیات «سرب گداخته» (۲۰۰۸-۲۰۰۹)  بیش از ۴۵ مسجد به طور کامل تخریب شد، در حالی که ده ها مسجد دیگر به طور جزئی آسیب دیدند و برخی از این مساجد قدیمی و تاریخی نقش مهمی در جامعه فلسطینی ایفا می کردند.

در عملیات «تیغه حفاظتی» (۲۰۱۴)، نزدیک به ۷۳ مسجد به طور کامل ویران شد، در حالی که بیش از ۲۰۰ مسجد به طور جزئی آسیب دیدند، مسجد عمر بن عبدالعزیز در بیت حانون، یکی از قدیمی ترین مساجد تخریب شده بود.

در جریان عملیات «نگهبان دیوارها» (۲۰۲۱)  حملات هوایی اسرائیل بسیاری از مساجد را هدف قرار داد و برخی از آنها را ویران کرد و به برخی دیگر خسارات شدیدی وارد کرد.

رژیم صهیونیستی بیشتر مساجد را به بهانه‌های امنیتی مورد هدف قرار می دهد، با این ادعا که از مساجد به عنوان انبار سلاح یا به عنوان مکان تجمع «عناصر تروریستی» استفاده می‌شوند. با این بهانه هدف قراردادن مساجد را توجیه می کند. درحالی که این رژیم دلایل کافی برای حمایت این ادعاهای خود ارایه نکرده است. اگرچه هدف گیری کورکورانه یا عمدی برای ایجاد بیشترین خسارت و ایجاد رعب و ترس در میان مردم مشخص و هویدا است.

 در نتیجه تخریب مساجد، هزاران نمازگزار را از عبادتگاه‌های خود محروم می‌کند و یک خلأ بزرگ معنوی و اجتماعی در غزه بر جای می‌گذارند، بنابراین مساجد در غزه تنها مکانی برای نماز و عبادت نیست، بلکه مراکز آموزشی، فرهنگی و اجتماعی نیز هستند.

 تخریب مساجد را می توان بخشی از یک سیاست گسترده‌تر به منظور تضعیف روحیه معنوی فلسطینی‌ها از طریق هدف قرار دادن نمادهای مذهبی و فرهنگی شان دانست. این اقدامات نقض آشکار حقوق بشر و قوانین بین المللی از جمله کنوانسیون چهارم ژنو است که تخریب مستغلات مدنی و مذهبی را ممنوع می کند.

مسجد فی منطقة بنی سهیلة شرقی خانیونس، 24 دیسمبر 2024 (هانی الشاعر/ الأناضول)

تحلیل ماهواره ای از تخریب ابنیه غزه

بر اساس اعلام مرکز ماهواره‌ای سازمان ملل متحد (یونوسات) تا اول دسامبر گذشته حدود ۶۹ درصد از ساختمان‌های نوار غزه معادل ۱۷۰هزار ۸۱۲ مورد تخریب شده و یا خسارت دیده‌اند.

«کوری شیر» و «جیمون ون دن هوک» دو پژوهشگر آمریکایی با تحلیل تصاویر ماهواره‌ای اعلام کردند تا ۱۱ ژانویه کنونی ۱۷۲هزار و ۱۵  ساختمان در نوار غزه به صورت کلی یا جزیی تخریب شده‌اند که این معادل ۶۹.۸ درصد از تمام ساختمان‌های نوار غزه است.

بر اساس تحلیل تصاویر ماهواره‌ای توسط این دو پژوهشگر آمریکایی شهر غزه واقع در شمال نوار غزه با حدود ۶۰۰ هزار ساکن خسارت بیشتری متحمل شده به طوری که ۷۴.۲ درصد از آن در معرض بمباران قرار گرفته است.

اما ساختمان‌های شهر رفح واقع در جنوب نوار غزه کمترین خسارت را متحمل شده به طوری که بر اساس اعلام این دو پژوهشگر ۴۸.۷ درصد از ساختمان‌های این منطقه در معرض بمباران قرار گرفته در حالی که این میزان در ماه آوریل ۳۳.۹ درصد بوده است.

ما بقی من مسجد القسام فی مخیم النصیرات، 27 نوفمبر 2024 (یوسف الزعنون/ فرانس برس)

سازمان عفو بین الملل نیز در گزارشی اعلام کرد بیش از ۹۰ درصد از ساختمان‌های زیرساختی در مساحتی حدود ۴۸ کیلومتر مربع واقع در طول مرز میان نوار غزه و اراضی اشغالی از اکتبر ۲۰۲۳ تا می ۲۰۲۴ به طور کلی و جزیی تخریب شده است.

بر اساس برآوردهای سازمان ملل متحد بازسازی غزه به ۱۵ سال زمان و بیش از ۵۰ میلیارد دلار نقدینگی نیاز دارد.

سازمان بهداشت جهانی نیز اعلام کرد تنها ۱۸ بیمارستان از مجموع ۳۶ بیمارستان نوار غزه به صورت جزیی و با حدود ۱۸۰۰ تحت در حال خدمت رسانی هستند.

بر اساس تصاویر ماهواره‌ای سازمان ملل متحد تا ۲۶ دسامبر گذشته ۶۸ درصد از اراضی کشاورزی یعنی معادل ۱۰۳ کیلومتر مربع در جریان جنگ خسارت دیده‌اند. این میزان در شمال غزه ۷۹ درصد و در رفح ۵۷ درصد است.

کد خبر 1799426

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha