به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، مصطفی نخعی امروز شنبه (۲۹ دی) در هفتمین جلسه شورای اداری استان اظهار کرد: در خصوص ناترازی انرژی که این روزها مبتلابه کشور است جلسات متعددی در مجلس شورای اسلامی و پیگیریهای بسیار در کمیسیون انرژی داشتهایم.
وی افزود: واقعیت این است که ناترازی انرژی چند سالی است که به عنوان پاشنه آشیل اقتصاد کشور مطرح است و باید در این زمینه تدبیر شود.
نماینده مردم شهرستانهای نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: انتظار اینکه ناترازی انرژی در کوتاهمدت از طریق افزایش تولید انرژی جبران شود، میسر نیست و همه باید اهتمام لازم را در حوزه مصرف و مدیریت بهینه انرژی داشته باشند.
نخعی با اشاره به اینکه متاسفانه مصرف صحیح و مدیریت بهینه انرژی سالهای طولانی در کشور مغفول مانده است، ادامه داد: در برنامه هفتم در این زمینه پیشنهادهایی ارائه شد که برخی از آنها از جمله تشکیل سازمان مدیریت انرژی به تصویب رسید.
وی بیان کرد: وزارت نفت و نیرو متولی تولید انرژی هستند و خیلی در حوزه مصرف تاکنون موفق عمل نکردند به همین دلیل فعالیتها در حوزه مدیریت بهینه انرژی میبایست متمرکز و در سازمان تحت عنوان مدیریت انرژی دنبال شود که در برنامه هفتم هم مصوب شد که امیدوارم دولت چهاردهم هرچه زودتر این مسئله را عملیاتی کند.
نماینده مردم شهرستانهای نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مسائل خراسان جنوبی و بازدیدهای میدانی و سفرهای شهرستان استاندار، گفت: امیدواریم جذب اعتبارات ملی و بازدیدهای میدانی سرلوحه کار همه مدیران استانی باشد.
نخعی با بیان اینکه بودجه ۲ سال است که به صورت دو مرحلهای دنبال میشود، درخواست کرد: با توجه به اینکه برخی پروژهها دارای ردیف ملی در بودجه سنواتی است مدیران از این فرصت یک تا دو هفتهای باقیمانده برای چانهزنی و جذب بیشتر ردیفهای ملی استفاده کنند.
به گفته وی؛ این روزها شرایط سخت عشایر استان یکی از دغدغهها است که باید تدبیر فوری برای آنان اندیشیده شود و با توجه به اینکه خراسان جنوبی چهارمین استان کشور به لحاظ جمعیت عشایری میباشد، درخواست میشود سازمان مدیریت و برنامهریزی دقت کند در طرح سرشماری، جمعیت عشایری استان کم نشود چون اختصاص اعتبارات در این حوزه براساس جمعیت است.
نماینده مردم شهرستانهای نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی درخصوص کولبری مرزنشینان استان، گفت: پس از پیگیریهای متعدد، خراسان جنوبی بهعنوان پنجمین استان کشور مجوز کولبری (تجارت مرزی) دریافت کرد.
نخعی متذکر شد: این لایحه زماندار(پنج سال) است لذا درخواست داریم هر چه سریعتر در استان عملیاتی شود تا مرزنشینان از مزایای آن استفاده کنند.
وی در ادامه به فرصتهای بینظیر گردشگری در استان اشاره کرد و افزود: اما اکنون گردشگری در خدمت اقتصاد مردم استان نبوده است و خیلی نتوانستهایم از این فرصت به نفع رشد اقتصادی خراسان جنوبی استفاده کنیم لذا میبایست با تشکیل کارگروهی از بخش دولتی و خصوصی از فرصت هجدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری ایران در بهمن ماه برای معرفی بهتر استان استفاده شود.
نظر شما