به گزارش گروه مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، کارمند قراردادی مخابرات و مدیر کانون فرهنگی هنری رهروان قرآن مسجد امام حسین علیهالسلام روستای کهریز بیلوار کرمانشاه است و در مدت ۱۵ ساله فعالیت خود به عنان مدیر کانون، به همراه خانواده برای گسترش فرهنگ قرآن در روستا از هیچ کمکی فروگذار نکرده است. هر جا مورد بیمهری مسئولان قرار گرفته با هزینه شخصی کارها را پیش برده و آرزویش گسترش فرهنگ قرآن، شبکه سازی و راه اندازی مهدهای قرآن روستایی در بخش بیلوار است و از حدود ۶ ماه گذشته کار شبکه سازی قرآنی را در این بخش که دارای ۵۲ روستا است، آغاز کرده است.
ابوالقاسم کارگر، مدیر کانون فرهنگیهنری رهروان قرآن روستای کهریز بیلوارکرمانشاه در گفتوگو با خبرنگار حوزه مسجد و کانون مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به آغاز شبکه سازی قرآنی در بخش دیلوار از حدود ۶ ماه گذشته، اظهار کرد: بر اساس پیگیری صورت گرفته، برگزاری جلسات چهره به چهره و استفاده از تجربیات گذشته در هر دو زمینه خواهران وبرداران این شبکه تشکیل و رابطهای فرهنگی خواهر و برادر در روستاها انتخاب شده است.
ظرفیت قرآنی روستاها
وی با بیان اینکه از روستاهای بخش دیلوار تاکنون ۲۰ کانون راه اندازی شده است، گفت: ۹۰ درصد روستاها ظرفیت قرآنی دارند که با همکاری و همیاری فعالان مسجدی، شناسایی ظرفیت و شکوفایی آن ظرفیتهای قرآنی، شناسایی طلبه های خواهر و برادر در روستاها در دستور کار قرار گرفته است.
مدیر کانون فرهنگیهنری رهروان قرآن روستای کهریز بیلوار کرمانشاه افزود: ۱۵ نفر از فعالان مسجدی و قرآنی در روستاها با تیم ما همکاری دارند و راه اندازی مهدهای قرآنی در روستاها نیز از اهداف پیش رو بوده و امید است این مهم نیز محقق شود.
کارگر یادآور شد: شبکه سازی با توجه به این مهم که برخی روستاها فاقد مسجد هستند و برخی هم هیأت امنا همکاری لازم را ندارند، کار دشواری است اما با این وجود با تمام توان و ظرفیت کار شبکه سازی آغاز شده و به همت فعالان قرآنی و فرهنگی، کلاسهای آموزشی قرآن و... در روستاهای فاقد مسجد، در منازل برگزار میشود.
هر مسجد یک پایگاه قرآن
وی با اشاره به فرمایشات رهبر انقلاب مبنی بر «مساجد یک محل هر کدام یک پایگاه قرآنی باشند و با هم ارتباط داشته باشند؛ با هم مسابقه بدهند. این بهترین مشوّق است برای اینکه جوانها و نوجوانها وارد وادی قرآنخوانی بشوند»، گفت: پیرو فرمایشات مقام معظم رهبری شبکه سازی قرآنی هم با هدف لبیک گفتن به فرمایشات رهبر انقلاب و ایجاد ارتباط با دیگر مساجد و کانونها در دستور کار قرار گرفت.
مدیر کانون فرهنگیهنری رهروان قرآن برگزاری مسابقات قرآنی مهمانی آیهها (مدهامتان) را در ارتباط گیری مساجد و کانون ها مهم دانست و گفت: در این راستا حدود ۱۰۰ نفر از شرکت کنندگان در رشته های ترتیل، قرائت تحقیق، اذان، مکبری، نقاشی قرآنی، صحیح خوانی نماز و...در مسابقه مدهامتان با یکدیگر به رقابت پرداختند.
وی با اشاره به این مهم که کانون فرهنگیهنری رهروان قرآن روستای کهریز بیلوار کرمانشاه به عنوان کانون رابط در اجرای طرح میهمانی آیه ها(مدهامتان) است، اظهارکرد: در مسابقه قرآنی مدهامتان علاوه بر حضور ۱۲ تیم خواهر و برادر، از روستاهای فاقد کانون هم شرکت کنندگانی در این مسابقه قرآنی حضور داشتند.
رقابت ۱۲ تیم در مدهامتان
مدیر کانون فرهنگیهنری رهروان قرآن روستای کهریز بیلوارکرمانشاه یادآورشد: در این دوره مسابقات مهمانی آیه ها ۱۲ تیم شامل دو تیم خواهران و دو تیم برادران از کانون رابط رهروان قرآن، کانون شهدای رازیان یک تیم برادران و یک تیم خواهران، کانون شهدای کرمبست یک تیم برادران و یک تیم خواهران، کانون شهید صید مراد بهرام آبادی یک تیم برادران و یکتیم خواهران، کانون محبان حسین علیهالسلام یک تیم برادران و کانون جوانان بنی هاشم نیز یک تیم خواهران با یکدیگر به رقابت پرداختند.
کارگر از اقدامات انجام شده برای برگزاری مسابقه مهمانی آیهها به شناسایی کانون های فعال شبکه در روستاها، شناسایی مربیان روستاها، تشکیل جلسات در بخشداری و ارائه گزارش مربیان از آموزش و آمادگی شرکت کنندگان، اولویت ورود به تیم آموزش وضو و نماز به شرکت کنندگان، تشکیل گروه در فضای مجازی و عضوکردن شرکت کنندگان در گروه برای اطلاع از جزئیات مسابقه، جلسه با ستاد استان برای نحوه اجرای برنامه و نحوه اطلاع رسانی به کانون های زیر مجموعه، برگزاری محفل انس با قرآن در آغاز مسابقه توسط قاری بینالمللی و...اشاره کرد.
وی با بیان اینکه نتایج مسایقه در حال جمع بندی است، خواستار حمایت ویژه در زمینه تأمین هدایایی برای تیم برگزیده مسابقه قرآنی مدهامتان شد و تأکید کرد: تقدیر و حمایت از برگزیدگان باعث ترغیب و تشویق برای حضور در مسابقات آتی می شود.
به گفته وی در همه روستاها مساجد فعال و کلاسهای آموزشی قرآن، نماز، احکام و ... با هزینه شخصی برگزار میشود و علاوه بر کلاسهای قرآنی در زمینه اقتصادی هم فعالیتهای چشمگیری صورت گرفته است و حدود ۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای اشتغال در قالب صندوق خُرد بانوان جذب شده است و هر کدام از اعضا سه رأس گاو خریداری کرده و هم اکنون هم در حال بهره برداری هستند.
مدیر کانون فرهنگیهنری رهروان قرآن روستای کهریز بیلوار کرمانشاه پخش جوجه و تخم سبزیجات بین خانوارها با هدف غنی سازی سبد خانوارها در روستا، برگزاری کلاس قالی بافی و گرفتن مدرک معتبر فنی و حرفه ای، جذب اعتبار برای بانوان، راه اندازی کارگاه های قالی بافی و.. را از دیگر اقدامات برشمرد.
کارگر تأکید کرد: با همکاری ارگان های مختلف مانند ستاد اجرایی فرمان امام (ره) خدمات بسیار زیادی به نیازمندان روستاها ازجمله توزیع بسته های معیشتی، بخاری گازی، کولر آبی، بسته لوازم التحریر، اعطای کارت نان رایگان برای زنان سرپرست خانوار و..... از طریق شبکه قرآنی در دستور کار قرار گرفت.
وی از دیگر اقدامات کانون فرهنگیهنری رهروان قرآن مسجد امام حسین علیهالسلام به ایجاد دو گروه سرود بسیار توانمند در بخش برادران و خواهران با عنوان گل نرگس اشاره کرد و افزود: توسط این گروههای سرود برای تمام جلسات بخش بیلوار ،بسیاری از ارگان های استان و همچنین چندین بار پخش زنده از صداوسیما اجرا شده است.
وی با اشاره به تأمین خودرو با هزینه شخصی برای ایاب و ذهاب بچه های گروه سرود، خواستار حمایت ارگان های دولتی و صداوسیما به منظور تأمین جوایز، بستههای فرهنگی و...برای تشویق این گروههای سرود شد و از دیگر اقدامات در بخش ورزشی هم به برگزاری دو جام فوتبال برای نوجوانان و بزرگسال با عنوان جام شهدای مقاومت اشاره کرد و گفت: با جذب اسپانسر برای همه تیم ها لباس، توپ و تور و ... تهیه کردیم که بازخورد بسیار خوبی در منطقه داشت.
وی ضمن گلایه از عدم همکاری برخی مدیران مدارس، خواستار تأمین مجوز برای ورود به مدارس برای انجام برنامههای قرآنی، فرهنگی و...شد و افزود: با جذب و راهنمایی مربیان طرح امین مدارس، رابطه بسیار خوبی بین مدرسه، مسجد و خانواده ایجاد شده و در بحث جمعیت و فرزند آوری نیز جلسات زیادی برگزار شده است.
مدیر کانون فرهنگیهنری رهروان قرآن روستای کهریز بیلوار کرمانشاه گریزی به اقدامات صورت گرفته در زمینه جهاد تبیین از طریق شبکه قرآنی زد و گفت: در برخی مساجد که وضعیت خوبی نداشتند از طریق کمک های مردمی مساجد بازسازی و تعمیر شدند و در تابستان و فصل برداشت محصولات کشاورزی نیز اقدام به جمع آوری گندم، جو و...از کشاورزان شد و در روستای خودشان خرج می شود.
کارگر در پایان خاطرنشان کرد: باتلاش شبانه روزی، با خودروی شخصی به همراه خانواده و کمک بسیار خواهران و برادران در این شبکه بزرگ قرآنی، خلا تمام سازمان ها و ادارات را در بخش و روستا پوشش داده ایم.
نظر شما