«مهدی سیفی» در گفتگو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان از تدارک برنامه های قرآنی از سوی شورای عالی قرآن و عترت شهرداری تهران با همکاری مساجد خبر داد و بیان کرد: در دو سال اخیر شورای عالی قرآن و عترت شهرداری موفق شد با احیای شورای های توسعه فعالیت های قرآنی در هر منطقه شهرداری تهران که از قبل در شهرداری تشکیل شده بود و تشکیل جلسات با حضور شهرداران مناطق، نخبگان و دستگاههای قرآنی به صورت فصلی فعالیت های قرآنی در محلات تهران را دنبال نماید.
سرپرست شورای عالی قرآن شهرداری تهران بیان کرد: در هشتمین نشست شهرآرمانی با عنوان «شهر قرآنی» هم با همکاری شورای عالی قرآن و عترت شهرداری موفق شدیم انسجامی را میان قرآنیان شهرداری و افراد، نخبگان و جامعه قرآنی، اشخاص و ادارات و دستگاههایی که فعالیتهای قرآنی انجام می دهند، برقرار و هم افزایی پیرامون فعالیت های قرآنی را دنبال نماییم و از تعدادی از فعالان قرآنی پایتخت تقدیر و سند تحول آرمانی را به روز رسانی و رونمایی کنیم تا شاهد پیشرفت ها و فعالیت های گسترده و موثر در فعالیت های قرآنی شهر تهران باشیم.
وی به اهداف و برنامه های شورای عالی قرآن و عترت شهرداری تهران اشاره و ابراز کرد:تشکیل و ایجاد دارالقرآن های قرآنی مرکزی در هر منطقه از جمله رویکردهای مورد توجه است و به همین منظور در هر منطقه یک ساختمان برای دارالقرآن برای فعالیت های قرآنی اختصاص یافته است که تاکنون نیمی از این دارالقرآن ها در مناطق شهری افتتاح و مابقی سال آینده افتتاح می شوند.
سیفی همچنین به افتتاح خانه های قرآن در سرای محلات اشاره کرد و گفت: در حدود ۷۰۰ مسجد طرح آرمان تهران و حدود ۲۵۰ مسجد تخصصی هم برای فعالیت های قرآنی در محلات شناسایی شده اند، تا پرچمدار فعالیت های قرآنی در هر منطقه و محله شوند و از این طریق گامی در جهت تحقق فرموده مقام معظم رهبری مبنی بر راه اندازی مسجد شاخص قرآنی در محلات برای آورده کردن نیازهای قرآنی مردم شهر تهران برداریم، این مساجد مورد حمایت مادی و معنوی قرار می گیرند. قرار است تا پایان سال تعداد این مساجد به ۳۰۰ مسجد قرآنی در حدود ۳۰۰ محله افزایش یابند و طبق برنامه ریزی سال آینده نیز بر تعداد آنها افزوده می شود.
پیگیری برنامه های قرآنی در مساجد، مدارس، منازل و محلات
سرپرست شورای عالی قرآن شهرداری تهران ادامه داد: بنا است به همت این مساجد طرح «چهار میم» (منازل قرآنی، مدارس قرآنی، مساجد قرآنی و محلات قرآنی) اجرا و برنامه های قرآنی شاخص دنبال شود و در هر محله و با سیاست های شورای عالی قرآن و عترت شهرداری برنامه های قرآنی گسترش یابد، تا اگر خانواده ای احساس نیاز به برنامه های قرآنی داشت به مسجد محله خود مراجعه و از این فعالیت ها بهره مند شوند. مسجدی قرآنی بر اساس شاخصه هایی که دارد و بر اساس سطح بندی درجه یک، دو و سه از حمایت ها برخوردار می شود.
با پیامک کلمه مسجد، مساجد می توانند قرآنی شوند
وی خاطر نشان کرد: ائمه جماعات و مساجدی که علاقه مند هستند که جزو مساجدی باشند که فعالیت های قرآنی انجام می دهند و هم به بانک اطلاعات حمایت این شورا بپیوندند، می توانند با پیامک کلمه «مسجد» به شماره ۳۰۰۰۱۰۳، فرم مربوطه را تکمیل و پس از آن شورای عالی قرآن و عترت شهرداری با ارزیابی درخواستهای مساجد به آنها خدمات مادی و معنوی ارایه می دهد.
راه اندازی محافل قرآنی به سبک و سیاق روز برای نوجوانان در مساجد قرآنی
سیفی با اشاره به دیگر شاخصهای مساجد تخصصی قرآنی و ملاکهای حمایت از آنها گفت:مساجدی که از قبل فعالیت های قرآنی داشتند، تحت حمایت و مشارکت قرار می گیرند و مساجدی که تقاضا و شاخص ها، ظرفیت های لازم برای تبدیل شدن به مسجد قرآنی را داشته باشند، برای برگزاری این فعالیت ها هم مشمول این حمایت ها(مادی، مربی و معنوی) قرار می گیرند، تا با راه اندازی محافل قرآنی به سبک و سیاق به روز و ویژه نوجوانان نیازهای قرآنی شهر را برآورده نمایند.
تلاش برای گسترش عدالت فرهنگی و اجتماعی
سرپرست شورای عالی قرآن شهرداری تهران به دیگر ملاک های تبدیل شدن مساجد، به مسجد قرآنی اشاره و تصریح کرد:برخی از محلات سرانه قرآنیشان ضعیف و با جمعیت بالایی روبرو هستند، لذا با شناسایی این محلات از طریق رابطان قرآنی مناطق تلاش کردیم که در این محلات هم مسجد قرآنی راه اندازی کنیم و از این طریق عدالت اجتماعی و فرهنگی در محلات برقرار شود و به تعداد ۳۵۴ محله شهر تهران در هر محله یک مسجد به عنوان مسجد شاخص، فعالیت های قرآنی را دنبال کند.
نظر شما