ممنوعیت آنروا؛ پیامدهای فاجعه بار در انتظار آوارگان فلسطینی

رژیم صهیونیستی قصد دارد قانون کنست مبنی بر ممنوعیت فعالیت آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در سرزمین‌های اشغالی را اجرایی کند که این مسئله درصورت اجرایی شد، پیامدهای انسانی فاجعه باری را برای آوارگان فلسطینی خواهد داشت.

خبرگزاری شبستان، گروه بین الملل: قانون کنست رژیم صهیونیستی مبنی بر ممنوعیت فعالیت آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در کرانه باختری، نوار غزه و قدس شرقی از روز دوشنبه ۸ بهمن  مطابق با ۲۷ ژانویه برای همیشه اجرا می شود و تهدیدی برای یک بحران انسانی فاجعه بار است.

این قانون که در ۲۸ اکتبر توسط کنست تصویب شد، با هدف جلوگیری از هرگونه فعالیت مستقیم و غیرمستقیم آنروا در اسرائیل، است.

آنروا بارها تاکید کرده است که تصمیم ممنوعیت اسرائیل از ارائه خدمات خود به میلیون ها پناهنده فلسطینی در نوار غزه و کرانه باختری اشغالی از جمله مقدس ممانعت می کند؛ در زمانی که با حمله بی سابقه‌ای روبه رو است و خطر گنجانده شدن آن به عنوان سازمان تروریستی وجود دارد.

نقش آنروا

 آنروا اندکی پس از نکبت فلسطین در سال ۱۹۴۸ با هدف کمک به آوارگان فلسطینی که در پی اعلام تشکیل دولت جعلی اسرائیل آواره شده بودند، تأسیس شد.

این آژانس در حال حاضر در پنج  منطقه اصلی شامل نوار غزه، کرانه باختری، اردن، سوریه و لبنان فعال است و بر اساس اطلاعات رسمی خود، خدمات خود را به نزدیک به ۵.۹ میلیون فلسطینی ارائه می دهد.

 اسرائیل تأسیس این آژانس را اساساً یک ایده اشتباه می‌داند، زیرا آن را تهدیدی برای موجودیت خود تلقی می‌کند، زیرا معتقد است بقای آنروا یعنی ادامه فراخوان‌های فلسطینی‌ها برای آزادسازی سرزمین‌هایشان و تثبت حق حق بازگشت میلیون‌ها فلسطینی است.

 پیش از این، یک کمپین تبلیغاتی علیه آنروا در ژانویه گذشته آغاز شده بود و در آن از دخالت تعدادی از کارکنان این آژانس در حمله طوفان الاقصی که توسط مقاومت فلسطین در هفتم اکتبر آغاز شد، صحبت کرد.

پیش از این، فیلیپ لازارینی، کمیسر کل آژانس آنروا گفته بود که در غیاب آنروا  یا نهادهای رسمی فلسطین، اسرائیل به عنوان یک قدرت اشغالگر باید به مردم در تمام مناطق سرزمین اشغالی فلسطین از جمله غزه کمک و خدمات ارائه کند.

 بر اساس بیانیه «ژولیت توما» مدیر ارتباطات و رسانه آنروا در چهارم ژانویه، این آژانس در معرض یک کمپین تحریک آمیز از سوی مقامات اشغالگر اسرائیل و تلاش برای سلب مشروعیت آن به عنوان «سازمان تروریستی تشویق کننده افراط گرایی» و معرفی مسئولان این آژانس به عنوان تروریست در همدستی با حماس، قرار گرفته است.

توما همچنین تاکید کرد که زمان برای ممنوعیت احتمالی آژانس که از ارائه خدمات ضروری به میلیون ها پناهنده فلسطینی در غزه و کرانه باختری، از جمله بیت المقدس شرقی جلوگیری می کند، رو به اتمام است.

بحران های پیش رو

علی هویدی، رئیس کمیته ۳۰۲ دفاع از حقوق آوارگان فلسطینی، دراین باره می‌گوید که قرار است این قانون صبح روز دوشنبه ۸ بهمن مطابق با ۲۷ ژانویه اجرا شود و در صورت اجرا، پیامدهای انسانی فاجعه‌باری در پی خواهد داشت.

هویدی توضیح داد که این تصمیم ۱.۶ میلیون پناهنده فلسطینی را از خدمات ارائه شده توسط آنروا به آوارگان فلسطینی که مربوط به آموزش، بهداشت، امداد، زیرساخت ها، برنامه حفاظتی، وام ها و کلیه خدمات اساسی است، محروم می کند.

 او تاکید کرد که  ۲۸۴ مدرسه بین مدارس ابتدایی و راهنمایی وجود دارد که پذیرای ۲۹۵ هزار دانش آموز دختر و پسر پناهنده ثبت نام شده هستند. در صورت اجرای قانون، دانش آموزان نوار غزه برای سومین سال از تحصیل محروم خواهند شد.

رئیس کمیته ۳۰۲ دفاع از حقوق آوارگان فلسطینی می‌گوید: در بخش آموزش از ۱۳ هزار کارمند ۳۵۰۰ کارمند آن برای آنروا فعالیت فعالیت می‌کنند و اجرای این قانون پیامدهای جدی بر آینده آنها خواهد داشت.

هویدی همچنین توضیح می دهد که  آنروا خدمات بهداشتی، آموزشی، امدادی، زیرساخت‌ها، حفاظت و وام را به ۲.۶ میلیون پناهنده ثبت شده (۱.۶ میلیون در غزه و یک میلیون در کرانه باختری و قدس) ارائه می دهد.

این مسئله نشان می دهد که آنروا خدمات آموزشی به ۳۴۰ هزار و ۱۰۸ دانشجو ارایه می دهد که ۲۹۴ هزار و ۸۶ نفر در غزه، ۴۶ هزار و ۲۲ نفر در کرانه باختری و قدس هستند و علاوه بر آن ۶۵ درمانگاه بهداشتی خدمات ارایه می‌دهند که ۲۲ مورد در غزه و ۴۳ مورد در کرانه باختری و قدس هستند.

او می گوید: خدمات حمایت اجتماعی به آسیب پذیرترین افراد، در مجموع ۱۳۵ هزار پناهنده، ۹۹ هزار نفر در غزه و ۳۶ هزار نفر در کرانه باختری و قدس تقدیم می شود، علاوه بر خدمات مربوط به بهداشت، آب، برق و جاده نیز ارایه می شود.

هویدی همچنین خاطرنشان می‌کند که طبق قانون کنست، نقل و انتقالات مالی به آنروا متوقف خواهد شد. از کار آن در سرزمین های اشغالی فلسطین، قدس شرقی، کرانه باختری و نوار غزه جلوگیری کنند.

او می‌گوید: تصمیم اسرائیل در صورت اجرایی شدن یک بعد سیاسی نیز دارد که عبارت است از حذف تدریجی واژه پناهنده و تثبیت مشروعیت اشغال در سازمان ملل است.

هویدی باتوجه به نزدیک شدن به اجرای این تصمیم، می‌گوید که دولت آمریکا، اتحادیه اروپا و کشورهای کمک کننده، مخالف این قانون هستند و به لغو آن دعوت می کنند. ما امیدواریم بر دولت اشغالگر صهیونیستی فشار وارد شد که این قانون را اجرا نکند. این قانون که توسط کنست تهیه شده است، اما اجرای آن برعهده دولت است.

او تاکید کرد: با توجه به هزاران کامیونی که به نام آنروا وارد نوار غزه می شوند، همه شاخص ها در نوار غزه مثبت است و کسانی که آنها را توزیع می کنند کارکنان آن هستند.

برهمین اساس می توان گفت که درصورت اجرای این قانون توسط اسرائیل مشکلات مردم فلسطین از جمله غزه به علت حذف یک نهاد رسمی سازمان ملل (آنروا) بیشتر از پیش خواهد شد و تنها امید فلسطینی‌ها به اعمال فشار نهادهای بین المللی و کشورهای جهان بر اجرایی نشدن این قانون است.

کد خبر 1800225

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha