وقتی باران بارید

باران بارید، مثل همیشه که می بارید و برایمان لذت بخش بود، همان آب پر نعمتی که اگر چه روشنایی است اما اینبار برای ما ترس و نگرانی ببار آورد...

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان _ نوشین کریمی

در سال ۸۳ استان گیلان بیشترین خسارات را از بارش برف متحمل شد چرا که ارتفاع آن در شهر ​​​رشت سه متر و در دیلمان و جیرنده ۶ متر گزارش شد که امری کم سابقه بود. آن موقع در کنار حرفه خبرنگاری، امدادگر جمعیت هلال احمر بودم و چندین شبانه روز یکسره در حال بسته بندی آذوقه غذایی و اعزام نیروهای امدادی با پای پیاده به محلاتی بودیم که خبر میرسید دچار مشکل هستند.

اینبار قبل از برف باران بارید، مثل همیشه که می بارید و برایمان لذت بخش بود، همان آب پر نعمتی که اگر چه روشنایی است اما برای ما ترس و نگرانی ببار آورد... 
باران های نقره ای که منتظر بودیم سد را لبریز کند و سال زراعی خوبی داشته باشیم اما زیادی اش فقط بعد از چند ساعت منجر به طغیان رودخانه ها و آبگرفتگی در منطقه پیربازار، سیاه اسطلخ، شهید دیانتی، مسکن مهر، گلسار و... شد.


تقریبا از یک هفته قبل هشدارهای هواشناسی مبنی بر وضعیت سطح نارنجی با توجه به برودت هوا، بارش شدید باران و برف در استان گیلان اعلام شد و ستاد هماهنگی مدیریت بحران را در حال آماده باش قرار داد و مانند همیشه در کنار تاکید بر لزوم صرفه جویی و مدیریت مصرف حامل‌های انرژی، وضعیت اما زنگ خطری را برای این استان به صدا در آورد. زنگ خطری که شاید پیش تر با مدیریت های صحیح مسئولان شهری و استانی میشد برای پیشگیری از آن چاره ای یافت تا حالا، در دل بارندگی شدید و جاری شدن سیل در محله های مختلفی از جای جای این استان که حاصلخیزی اش را از نعمت های الهی و آب و هوا و خاکش دارد غم رطوبت گرفته به دل مردمانش را نمیدیدیم و مردمانش دچار این بلای طبیعی که دست انسانی نیز در آن دخیل است، نمی‌شدند.

چرا که سالهاست می دانیم؛ رودخانه های زرجوب و گوهررود ۲ روخانه مهم استان گیلان که روزی نماد زیبایی و زلالی بودند، سالیان سال است که با ورود فاضلاب‌های شهری، روستایی، بیمارستانی و صنعتی به یکی از آلوده‌ترین رودخانه‌های جهان تبدیل شده اند و احیای این رودخانه‌ها از مدت ها به مطالبه عمومی مردم تبدیل شده‌ است.

اما، از آنجایی که در دل بحران ها نباید به دنبال مقصر باشیم و بهتر است که بار روانی اتفاق پیش آمده را کمتر کنیم همراه سرخ پوشان جمعیت هلال احمر استان به دل محلاتی رفتیم که آب اگر چه روشنایی اما برای آنان ترس و نگرانی ببار آورده است... چشم و نگاهم میچرخد به فعالیت های خادمان بی منت داوطلبی که با جان و دل تن به خطر می سپارند تا جان عزیز هم وطنی نلرزد از بی مهری روزگار.  

وقتی باران بارید

در ابتدا امنیت جانی هموطنان در اولویت قرار گرفت و دستور به تخلیه منازلی که دچار آب گرفتی بودند صادر شد و با تجهیز مدارس و مساجد تلاش شد تا محلی برای اسکان سیل زدگان باشند.

حجت الاسلام یوسفی، رئیس مرکز رسیدگی امور مساجد گیلان با بیان اینکه همه مساجد استان آماده خدمات رسانی به سیل زدگان و بحران ناشی از بارش های برف هستند اظهار کرد: منطقه پیر بازار رشت بیشترین خانوارهای سیل زده را دارد که تاکنون طبق گزارش های دریافتی بیش از ۲۴۰ خانوار در مساجد شهر رشت اسکان داده شدند. ‌


جمعیت هلال احمر نیز به سرعت با اعزام نیروهای امدادی وارد عرصه شد و علاوه بر حضور محله به محله جهت رصد و کمک به کسانی که نیازمند یاری بودند، این مساجد را جهت اسکان همشهریان با بتو و آذوقه غذایی(نان، آب و...) تجهیز کردند.

هادی سلیمی، مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان گیلان نیز با اشاره به آبگرفتگی در منطقه پیربازار رشت و سیاه اسطلخ و تخلیه اضطراری افراد و خانوارهای آسیب‌دیده و اسکان آنان در ۲ مسجد، از اعزام ۱۰ تیم امدادی در منطقه پیربازار و ۱۰ تیم نیز در منطقه سیاه اسطلخ به همراه ۱۰ فروند قایق جیمینی برای تخلیه افراد خبر داد.

وی ضمن تاکید بر رعایت نکات ایمنی توسط مردم از آنان خواست به هشدارهای هواشناسی، سازمان راهداری و نهادهای امدادی توجه کنند و از تردد در ارتفاعات و اتراق در حاشیه رودخانه‌ها و ترددهای غیرضروری خودداری کرده و در صورت نیاز به خدمات امدادی با شماره اضطراری ۱۱۲ جمعیت هلال احمر تماس بگیرند.

وقتی باران بارید


کمیل پرناک، معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر گیلان نیز با بیان اینکه از روز پنج شنبه(۱۸ بهمن) به جهت کاهش محسوس دما و بارش برف و باران در استان، کلیه شعب، پایگاه‌های امداد و نجات و واکنش سریع جمعیت هلال‌احمر گیلان به صورت ۲۴ ساعته اقدام به گشت زنی و پوشش امدادی ارتفاعات و فواصل بین شهری کرده اند تا در صورت بروز حادثه خدمت‌رسانی کنند گفت: ۳۰ پایگاه امداد و نجات و ۲۵۰ نجاتگر این جمعیت با تمام توان و تجهیزات آماده ارایه خدمات به هموطنان هستند.

پرناک با بیان اینکه از صبح روز جمعه ۱۹ بهمن تاکنون، ۱۸۶ امدادگر در قالب ۴۴ تیم عملیاتی و ۳ تیم پشتیبان با ۴۲ دستگاه خودروی کمک دار، ۳ دستگاه کامیون و کامیونت، ۲ فروند بالگرد، ۱۳ فروند قایق، ۱۶۳ موتورپمپ آب و ۱۴ کف‌کش، کار امدادرسانی به مردمی که دچار آبگرفتگی خانه و محله شده و یا در برف گرفتار بودند را انجام داده اند تصریح کرد: خدمات رسانی تا پس از رسیدن به شرایط، عادی ادامه خواهد داشت.

وی همچنین از امدادرسانی به ۴۰۴ خانوار محاصره در مناطق آب گرفته‌ پیربازار و سیاه اسطلح رشت و اسکان اضطرای ۱۵۸ نفر در مساجد، پایگاه‌های مقاومت و مدارس خبر داد و افزود: تاکنون هزار و ۵۵۰ تخته پتو، ۶ هزار بطری آب معدنی، ۱۰ هزار قرص نان، هزار بسته خوراکی خشک و روزانه ۷۰۰ وعده غذای گرم با همکاری ستاد بازسازی عتبات عالیات بین مردم بحران زده توزیع شد.

همچنین در این مدت، امدادگران هلال احمر از استان‌های تهران، البرز، قزوین، زنجان و اردبیل به کمک مردم مناطق بحران زده گیلان آمدند.

گره آب های سرگردانی که گویا راهی برای خروج نداشتند و از رودخانه ها و فاضلاب شهری به کوچه پس کوچه ها و منازل مردم پس زده می‌شوند پای بابک محمودی، رئیس سازمان امداد نجات و حسین ساجدی نیا، رییس سازمان مدیریت بحران کشور را به مناطق تحت تاثیر سیلاب در استان گیلان باز کرد که برای بررسی وضعیت مناطق متأثر از سیلاب در گیلان به این استان سفر کردند.

وقتی باران بارید


ساجدی نیا در نشست ستاد مدیریت بحران گیلان که در استانداری برگزار شد خبر از آمدن معاونت فنی سازمان مدیریت بحران کشور و بنیاد مسکن در روزهای آینده به گیلان داد تا با هماهنگی دستگاه های استانی نسبت به برآورد خسارت ها اقدام کنند تا پس از برآورد خسارات، بر اساس قانون در بخش های مختلف اعم از بیمه، وام و کمک بلاعوض، خسارت های ناشی از سیل در گیلان جبران شود.

وی با اشاره به فروکش کردن آب در روزهای آتی خواستار اقدامات لازم برای پیشگیری از حوادث در آینده شد و ادامه داد: ضمن لزوم حفاظت از زیر ساخت ها و پاکسازی چند پل در محدوده پیربازار، پاکسازی منازل دچار آبگرفتگی در نقاط مختلف رشت نیز با کمک نیروهای هلال احمر و گروه های جهادی بعد از فروکش کردن آب ها می بایست انجام شود.

محمودی، رئیس سازمان امداد و نجات کشور هم خبر از ورود چهار دستگاه خودروی چند منظوره در آب و خشکی به استان داد و خواست موکب ها برای توزیع غذای گرم بین خانوارهای مناطق دچار آبگرفتگی فعال باشند و اضافه کرد: به محض مساعد شدن هوا، ۲ بالگرد سنگین با امکان جابجایی بار و نیرو به گیلان اعزام می شود تا در صورت نیاز برای خدمات رسانی به مردم استفاده شود.

هادی حق شناس، استاندار گیلان هم طی گزارشی، بارش ۴۸ ساعته گیلان را معادل نصف بارندگی سالیانه کشور اعلام کرد و گفت: میزان خسارت وارد شده به استان بررسی و پیگیری ها در جهت جبران آن از طریق رایزنی با مسئولان کشوری انجام خواهد شد.

وی تاکید کرد: نانوایی ها با صددرصد ظرفیت خود باید به پخت نان پرداخته و اداره‌کل غلات هم باید بیشترین میزان توزیع آرد را در سطح شهر رشت و شهرستان‌ها داشته باشد.

00:00
00:00
Download

سید مهدی فلاح میری، دادستان مرکز گیلان نیز پس از بازدید میدانی از بررسی میزان قصور و کوتاهی برخی سازمان‌های مسئول و تشکیل پرونده قضائی برای مدیران این سازمان‌ها در محاکم قضائی استان خبر داده است که بدون شک راه گریز برای کوتاهی خیلی از مدیران را در آینده خواهد بست.


با توجه به هشدارهای هواشناسی و نامساعد بودن هوا اما در این بین باز هم گزارش های حادثه مبنی‌بر گرفتار شدن تعدادی از مردم در مسیر رودخانه ها و آبگرفتگی ها هستیم که باز هم تیم های عملیاتی به محل حادثه اعزام و با تلاش‌های بی‌وقفه این تیم‌های امداد و نجات و همکاری مردم محلی، پس از ساعت‌ها تلاش به منطقه امن انتقال داده می شوند.

در تمامی حوادث این جوانان غیور سرخ پوش هستند که دست در دست انسانیت داده و با در آغوش گرفتن غم هم وطنان خود بار این اتفاق را به دوش میگیرند و سعی میکنند در سیل محبت، تسکین آلام بشری باشند، شاید فرصتی برای جبران نباشد اما دعای نجات یافتگان، دل نگرانی های خانواده امدادگران را دوا خواهد شد. 

00:00
00:00
Download

و در کنار تمام این اضطراب ها و دلنگرانی ها که وسط سوز و سرمای زمستان اتفاق افتاده اما مردمی داریم که همیشه پای همدلی با هموطنانشان ایستاده اند و با راه اندازی پویش هایی خودجوش از زحمات نیروهای بسیجی، آتش نشانان، سرخ پوشان هلال احمر و...  قدردانی میکنند. ​​​​​​آنان که میخواهند پا به پای دیگر خادمین مردم در عرصه باشند و قدمی کوچک برای بهبود و تسریع در روند عادی زندگی را برای هم وطنانشان بردارند.

گفتنی است، همچنین تجهیز مساجد در مناطق حساس و برفگیر توسط هلال‌احمر شهرستان لاهیجان، سیاهکل، آستانه، لنگرود و...  در پی هشدار سازمان هواشناسی مبنی بر احتمال بارش‌های شدید و سیلاب‌های ناگهانی انجام گرفته تا در صورت ضرورت، اماکن اسکان اضطراری فراهم باشد.

کد خبر 1803031

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha