خبرگزاری شبستان، گروه بین الملل: رژیم صهیونیستی در جنگ غزه که ۱۵ ماه به طول انجامید، خسارتهای بسیاری را به غزه وارد کرد به طوری که ۹۰ درصد شهر غزه تخریب شد و با امضای آتش بس مردم به منازل ویران شده خود بازگشتند.
یکی از مهمترین خسارتهایی که رژیم صهیونیستی به بار آورد، حمله و تخریب مساجد در نوار غزه است.
در همین راستا، وزارت اوقاف و امور دینی نوار غزه اعلام کرد که ارتش رژیم صهیونیستی، یک هزار و ۱۰۹ مسجد از یک هزار و ۲۴۴ مسجد را در طول بیش از ۱۵ ماه جنگ به طور کامل یا جزئی تخریب کرده است.
وزارت اوقاف و امور دینی غزه در بیانیهای اعلام کرد که ۸۹ درصد از مساجد نوار غزه تخریب شده است که ۸۳۴ مسجد به طور کامل تخریب و تبدیل به آوار شده و ۲۷۵ مورد از آنها به طور جزئی و شدید آسیب دیدهاند و الآن برای اقامه نماز مناسب نیستند.
در این بیانیه آمده است که مجموع خسارات وارده به بخش دینی و موقوفه در نتیجه تخریب مساجد، قبرستانها، املاک موقوفه، ستادهای اداری و مراکز مذهبی که بخش مهمی از بافت اجتماعی و مذهبی مردم را تشکیل می دهند، بیش از ۵۰۰ میلیون دلار بوده است.
وزارت اوقاف و امور دینی غزه همچنین تاکید کرد که رژیم صهیونیستی همچنین ۳ کلیسا را در شهر غزه به طور کامل تخریب کرده است.
در همین راستا، باید گفت که اموات نیز از جنایت اشغالگران در طول جنگ در امان نماندهاند، زیرا ۴۰ آرامگاه را از مجموع ۶۰ آرامگاه هدف قرار دادند. اشغالگران ۲۱ آرامگاه را به طور کامل تخریب و ۱۹ آرامگاه را جزئی تخریب کردند و با نبش قبور، اجساد کشته شدگان و شهدا را سرقت و به شیوههای وحشیانه مثله کردند.
بر اساس این بیانیه، صهیونیستها، همچنین ۶۴۳ ملک موقوفه را تخریب کردند و تجاوزات صهیونیستها به مؤسسات آموزشی دینی باعث ایجاد اختلال در خدمات حیاتی آنها شد و هزاران دانش آموز را از خدمات آنها دور کرد.
بر اساس گزارشها، در طول جنگ، ۳۱۵ کارمند، مبلغ و ائمه جماعات وزارت اوقاف به شهید و ۲۷ نفر بازداشت شدند.
وزارت اوقاف و امور دینی غزه به دنبال این تجاوزات از راه اندازی «ائتلاف منارهها برای بازسازی مساجد و مؤسسات دینی در نوار غزه» خبر داد و خاطرنشان کرد: این ائتلاف، ائتلافی جهانی است که روسای مؤسسات قانونی و خیریه و شخصیتهای دینی داخل و خارج نوار غزه از ۳۰ کشور جهان در جها عضویت دارند.
اوقاف غزه گفت: این ائتلاف به عنوان یک مرجع عالی برای حمایت و پشتیبانی از طرحهای دینی و اوقافی در حوزههای مختلف با مشارکت نهادهای رسمی و مدنی فعال است.
بر اساس این گزارش، پیام ائتلاف هدایت تلاشهای دولتی و مدنی در داخل و خارج به سمت بازسازی مساجد و مؤسسات مذهبی است که در اثر اشغال ویران شدهاند.
اوقاف غزه در ادامه بر ایجاد نمازخانههای موقت، بازسازی مساجد و مؤسسات دینی تخریب شده، حمایت از ائمه جماعات، مبلغان، طلاب و حافظان و حمایت از محافل حفظ قرآن و طرحهای آموزشی و تبلیغی به عنوان مهمترین پروژههای مورد نیاز تاکید کرد.
این وزارتخانه همچنین تاکید کرد که از مهمترین پروژههای مورد نیاز میتوان به ایجاد مدارس علمیه، مراکز آموزشی، ایجاد موقوفات برای حمایت از حوزه های دینی، تهیه نسخه های قرآن کریم، کتابخانههای دینی، ایجاد چاه آب و بهره برداری از آب شیرین در مساجد و نمازخانه ها، ساخت قبور رایگان برای معافیت خانواده های شهدا و ایثارگران، حمایت از خانواده های شهدا، نیازمندان و کارگران مجروح بخش دینی اشاره کرد.
گفتنی است، وزارت اوقاف در تلاش برای بازسازی آنچه اشغالگران ویران کردهاند هستند و از کشورهای اسلامی و نهادهای قانونی میخواهند که مسئولیتهای خود را برعهده بگیرند و برای بازسازی مساجد و مؤسسات دینی تخریبشده تلاش کنند تا بتوانند نقش حیاتی خود را در خدمت به جامعه و ترویج ارزشهای دینی و انسانی ایفا کنند.
اوقاف غزه گفت: بازسازی مساجد، فقط یک ضرورت مذهبی نیست، بلکه یک اولویت بشردوستانه برای اطمینان از تداوم خدمات ارائه شده توسط بخش اوقاف در مواجهه با شرایط سختی است که مردم غزه تجربه می کنند.
اسرائیل با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تا ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ در غزه نسل کشی کرد و حدود ۱۶۰ هزار فلسطینی شهید و زخمی شدند که بیشتر آنها کودک و زن بودند.
در ۱۹ ژانویه، توافق آتشبس در غزه و توافقنامه تبادل اسرا بین حماس و اسرائیل با میانجیگری قطر، مصر و آمریکا اجرا شد که شامل سه مرحله است که هر کدام ۴۲ روز به طول میانجامد که طی آن مذاکرات برای آغاز مرحله دوم و سپس مرحله سوم که منجر به پایان جنگ شود.
نظر شما