به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، تاسیس مسجد حضرت امیرالمومنین(ع) واقع در منطقه مرزداران در سال ۱۳۷۰ با نصب یک چادر برای اقامه نماز جماعت آغاز شد، پس از دو ماه، اقامه نماز جماعت از چادر به سوله منتقل و بعد از آن کار ساخت و ساز مسجد به همت خیرین مومنین انجام شد. روزگاری زمین این مسجد یک تپه خاک بود و در حال حاضر این خاک به همت تولیت مسجد و خیرین به یک مجموعه عظیم فرهنگی تبدیل شده است.
مسجد حضرت امیرالمومنین(ع) اکنون یکی از بزرگترین مساجد تهران است که زمین آن ۶ هزار و ۴۰۰ مترمربع مساحت و بنای آن ۲۵ هزار متر است. در این مجموعه باعظمت شخصیت هایی همچون مقام معظم رهبری، علما، مسئولان برجسته، رییس جمهورهای سابق حضور داشته و سخنرانی کرده اند و به معنای واقعی این مسجد یکی از مساجد تراز اسلامی برای اعتلای کلمه توحید و پیشبرد اهداف اسلام و انقلاب اسلامی است.
مسجد حضرت امیرالمومنین(ع) را می توان جزو معدود مساجد شهر تهران دانست که به معنای واقعی همه امکانات زیست شهری را در دل خود دارد، از تلاش برای تربیت و رشد دینی و علمی و ورزشی نوجوانان تا تاسیس حوزه علمیه، کانون فرهنگی هنری، درمانگاه و نانوایی و میوه فروشی در کنار این مسجد مورد توجه قرار گرفته است، چرا که حجت الاسلام و المسلمین محمد اشرفی اصفهانی(فرزند شهید محراب آیت الله عطاء الله اشرفی اصفهانی)، امام جماعت و متولی این مسجد معتقد است که مسجد نباید صرفا محل نماز خواندن باشد، بلکه باید محل همه کارها و رفع همه مشکلات و ارتقای سطح زندگی مردم باشد. بر همین اساس وی با همفکری با اعضای خانواده و بستگان و نیز خیران تلاش کرد که مسجد حضرت امیرالمومنین(ع) مجموعه بزرگی باشد، تا مردم بتوانندهمه نیازهای روزمره خود را در آن برطرف کنند.
اشتغالزایی برای ۴۰۰ نفر
حجت الاسلام و المسلمین «محمد اشرفیاصفهانی» در گفتگو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به فعالیت های متنوع و گسترده مسجد حضرت امیرالمومنین(ع) برای همه اقشار و گروه های سنی، گفت: مسجد باید به گونه ای باشد که فرد بتواند نیازهای مختلف خود را با حضور در آن برطرف کند، بر همین اساس در کنار این مسجد مراکزی همچون پایگاه بسیج، کانون فرهنگی هنری، کتابخانه، مهدکودک، مرکز قرآنی، فاطمیه و درمانگاه، نانوایی، آژانس مسافربری، پیش دبستانی و دبستان، کلینیک روانشناسی و چندین واحد دیگر فعالیت دارد و این خانه خدا توانسته برای بیش از ۴۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغال ایجاد نماید. از طرفی برخی از دستگاه ها و ادارات، شعبی در این مسجد تاسیس کردند که از جمله آنها دفتر پیشخوان خدمات دولت الکترونیک و آموزشگاه رانندگی و مرکز خدمات پلیس +۱۰ است.
پوشش حمایتی ۱۵۰ کودک یتیم
تولیت و امام جماعت مسجد حضرت امیرالمومنین(ع) با اشاره به فعالیتهای مسجد در کمک به محرومین و نیازمندان، بیان کرد: یک بخش خیریه در بخش خدمت رسانی به عموم نیازمندان فعالیت و ۱۰۰ خانواده بی سرپرست و محروم را تحت پوشش دارد و در طول سال چندنوبت از جمله در آستانه ماه مبارک رمضان و آغاز سال نو بسته های معیشتی میان آنها توزیع می کند. همچنین ۱۵۰ کودک یتیم نیز تحت پوشش مسجد هستند که ماهیانه یک میلیارد تومان به آنها کمک می شود که ۱۵۰ میلیون تومان آن از سوی کمیته امداد امام خمینی(ره) و ۸۵۰ میلیون تومان نیز از سوی خیرین کمک می شود و هزینه درمان، دارو، پوشاک، تامین رهن خانه، جهیزیه از جمله فعالیت های این خیریه است. همچنین مسجد دارای یکی از فعال ترین صندوق های قرض الحسنه است که سالانه چندین میلیارد تومان وام به مردم اعطا می کند.
وی خاطر نشان کرد: مسجد، دارای سالن مجلل و مجهز برای برگزاری مراسم های ترحیم و یادبود است و هزینه های مسجد از این طریق تامین می شود و تاکنون یک ریال از سوی دستگاههای دولتی به این مسجد کمکی صورت نگرفته است و مسجد رقبه ای هم ندارد که از طریق آن کسب درآمد نماید و مغازه هایی را هم که داشت برای تامین هزینه ساخت مسجد فروخت.
پایگاهی فعال برای برنامه های مناسبتی
حجت الاسلام و المسلمین اشرفی اصفهانی با اشاره به اینکه در مسجد برنامه های قرآنی، فرهنگی، هنری و ورزشی برای مخاطبان تدارک دیده شده است، ابراز کرد: در طول سال و در مناسبت های مذهبی محرم، صفر، ماه مبارک رمضان و ایام فاطمیه و اعیاد مسجد برنامه دارد و در فاطمیه مسجد که ۵۰۰ نفر از بانوان حضور می یابند با حضور شخصیت های برجسته و کارشناسان مطرح در طول سال نشست ها و جلسات سخنرانی برگزار می شود، مسجد خانه خدا و این مسجد امانتی است در دست ما و چون مسجد به نام امیرالمومنین(ع) است خود حضرت(ع) یاری رسان ما در رونق این مسجد بوده است، همچنین به اعتبار شهید محراب شهید آیت الله عطاالله اشرفی اصفهانی و با کمک مومنین خیر این مسجد توانسته مسجد فعال و پویا باشد.
وی با اشاره به مشکلاتی که در حال حاضر در ادامه فعالیت های این مسجد با آن روبرو است، اشاره کرد و گفت: حدود ۱۱ سال پیش حجت الاسلام علیرضا پناهیان با هدایت یکی از مجموعه ها موسسه دارالحکمه را تاسیس و از موقعیت و جایگاه حوزه شهید اشرفی اصفهانی در این مسجد استفاده کرد و متاسفانه ایشان مکان حوزه علمیه اشرفیاصفهانی را بهعنوان مؤسسه دارالحکمه غصب کرد.
نظر مراجع درباره فعالیت دارالحکمه در مسجد امیرالمومنین(ع)
حجت الاسلام و المسلمین اشرفی اصفهانی ابراز کرد: مراجع عظام تقلید حضرات آیات سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی، شبیری زنجانی به صورت مکتوب اعلام کردند نباید ایشان بدون اذن تولیت در این مسجد فعالیت کند و از لحاظ شرعی ایراد دارد و همه مراجع به اتقاق بنده را تولیت شرعی این مجموعه می دانند و حتی دست خط هم از مراجع در این زمینه موجود است.
ارادت مقام معظم رهبری به شهید محراب و دستور بر عدم دخالت در کارهای مسجد
وی تصریح کرد: مقام معظم رهبری هم در سال ۹۰ که به کرمانشاه آمدند، بنده نامهای خدمت ایشان نوشتم که برخی از مجموعه ها درصدد دخالت در کارهای این مسجد هستند که ایشان نامه ای به مسئولان مربوطه نوشته و فرمودند: «مسجدی که آقای اشرفی به اعتبار خودش و پدرش ساخته، در کارهای آنها دخالت نکنید و فضا را در اختیار آنها قرار دهید» و مسئله حل شد. مقام معظم رهبری درباره شهید محراب فرمودند که امام خمینی(ره) می فرمودند که بنده ۶۰ سال است که شهید محراب(آیت الله اعطاالله اشرفی اصفهانی) را می شناسم و یکی از ارادتمندان این شخص والا مقام بوده و هستم، همچنین رهبری در جایی فرمودند که آیت الله اشرفی اصفهانی، عالمی ربانی، مجاهدی پارسا و عاشق حضرت امام (ره) بود و همواره از امام مدد می گرفت و من(مقام معظم رهبری) عمیقا به ایشان ارادت می ورزیدم و یاد و خاطره این بزرگوار هرگز نباید از تاریخ انقلاب اسلامی و اذهان مردم پاک شود.
حمله به مسجد
تولیت مسجد حضرت امیرالمومنین(ع) خاطر نشان کرد: متاسفانه، شاهد بودیم که در چند روز اخیر عده ای با تخریب موسسه فرهنگی شهید محراب و پایین کشیدن تابلو عکس شهید محراب و اهانت به آن عالم و یار امام و تخریب انبار کتابخانه عمومی مسجد و بستن درب پارکینگ عمومی مسجد و پلمب کردن تأسیسات مسجد از هیچ کار زشتی فروگذاری در این چند روز فروگذاری نکردند و با این اقدام موجب رعب و وحشت کارکنان این مسجد شدند.
وی اظهار کرد: بنده نیز از طریق نامه به آیتالله اعرافی، رییس حوزه های علمیه اعلام کردم که بنده بهعنوان موسس و بانی و متولی شرعی این مجموعه رسما توقف و انحلال حوزه علمیه شهید محراب را به جنابعالی اعلام میکنم و از روح پدر بزرگوارم شهید محراب هم استمداد نمودم بنابراین موضوع دارالحکمه هیچ معنا و مفهومی در این مکان مقدس نداشته و ندارد حضرتعالی این موضوع را به مسئولان حوزه تهران اعلام فرمایید و مسجد فقط در قالب فاطمیه، کانون، کتابخانه و بسیج فعالیت خواهد کرد. بنده پیش از این هم به دیگر مدیران حوزه طی نامه اینکه نباید این شخص در این مسجد فعالیت نماید، پیام داده بودند و آنها حق را به ما دادند.
امام جماعت مسجد حضرت امیرالمومنین(ع) گفت: بنده از مسئولان دفتر مقام معظم رهبری خواهش کردم که به مشکل این مسجد رسیدگی شود، اگر مقام معظم رهبری به عنوان ولی امر مسلمین خواستند که بنده در این مسجد حاضر نشوم اطاعت امر می کنم و به جای اینجانب فردی با سابقه درخشان، مومن وبا تقوا و انقلابی مدیریت این مسجد را در دست گیرد.
وی خاطرنشان کرد: بسیاری از نمازگزاران خواهر و برادر نیز از تخریب مسجد ناراحت و خواستار مقابله با آنها شدند که بنده آنها را به صبر و آرامش دعوت کردم تا از مجاری قانونی و محترمانه و آبرومندانه وارد عمل شویم و پیگیری نماییم، چرا که برخورد فیزیکی و درگیری موجب سوء استفاده دشمن می شود و این اقدامات زیبنده نظام جمهوری اسلامی و انقلاب نیست. امیدوارم که پیگیری ها از دستگاههای مربوط نتیجه بخش شود و نمازگزاران و کارگزاران مسجد که از این ماجرا نگران و ناراحت هستند با اقدامات موثر مجموعه های مربوطه خوشحال و به آرامش برسند و حق مطلب ادا شود.
نظر شما