به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان خراسان جنوبی، سید محمدرضا هاشمی عصر امروز چهارشنبه (۸ اسفند) در نشست صمیمی با جامعه نخبگانی و مستعدین استان اظهار کرد: در هر جلسهای که نخبگان علاقهمند و آمادگی دارند، میتوانند حداقل چند نفر از آنان به نمایندگی حضور داشته باشند.
وی از استان خراسان جنوبی به عنوان سرزمینی نخبهپرور یاد کرد و افزود: یکی از ظرفیتهای بسیار بالای دینی و معنوی این استان وجود علمای برجسته همچون آیتالله تهامی، آیتالله آیتی و عبادی است.
استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: وجود پدران علم و شخصیتهای فرهیخته متعدد نیز به جهت فراهم بودن بسترهای علمی و فرهنگی منطقه است.
هاشمی با بیان نقش نخبگان در آگاهیبخشی به جامعه و موتور محرک هر کشور در حوزههای مختلف اقتصادی، عمرانی، اجتماعی و فرهنگی، گفت: خراسان جنوبی محروم نیست اما کمترتوسعه یافته است لذا برای توسعه جهشی استان نیازمند مشارکت و همراهی نخبگان هستیم.
وی با بیان اینکه به ظرفیت نخبگانی استان کمتر توجه شده است، تأکید کرد: با نگاه مسئلهمحوری پنج مسئله در حوزه میراث، فرودگاه، فرآوری معادن، گردشگری و صنایع تبدیلی کشاورزی در استان احصا شده و با حضور نخبگان این حوزهها به صورت هفتگی پیرامون آن جلساتی برگزار میشود.
استاندار خراسان جنوبی با تأکید بر اینکه طرحهای پژوهش باید ضمانت اجرایی داشته باشد، عنوان کرد: ظرفیت بالای علمی و پژوهشی نخبگان این استان باید در خدمت رفع چالشها و مسائل استان قرار گیرد.
هاشمی با اشاره به موضوع خامفروشی محصولات معادن و سنگهای استان، گفت: ما باید از خامفروشی در این بخش جلوگیری کنیم و به جای آن، بر روی فرآوری و تولید محصولات با ارزش افزوده بیشتر تمرکز کنیم.
وی از آزادسازی ۳۰ هزار هکتار پهنه معدنی در استان خبر داد و گفت: این مهم با مکاتبه استانداری و دستور ویژه رئیس جمهور محقق شد که در راستای طرح تحول زمین شناسی و پهنههای بلوکه شده چندین ساله انجام گرفت.
استاندار با اشاره به ظرفیتهای گردشگری استان تصریح کرد: در خراسان جنوبی ۲ هزار و ۶۲۰ اثر تاریخی و گردشگری وجود دارد که بسیاری از آنها ناشناخته ماندهاند و باید به این موضوع بیشتر توجه شود.
هاشمی در ادامه ثبت جهانی روستای اصفهک شهرستان طبس را از مجموع ۲۵۰ روستا در سطح جهان را بسیار مهم و ارزشمند دانست و افزود: گردشگری یک صنعت درآمدزای زودبازده بعد از صنعت خودرو است.
وی با بیان اینکه پس از ۱۳ سال از آغاز عملیات اجرایی نیروگاه حرارتی طبس با پیگیریهای انجام شده به زودی فعالیت خود را آغاز خواهد کرد، گفت: خراسان جنوبی، تنها استانی است که چهار بازارچه مرزی دارد، پس باید نخبگان با وجود چنین ظرفیتهایی پای کار بیایند و برای توسعه استان کمک کنند.
هاشمی یادآور شد: با پیگیریهای انجام شده حدود ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل راهها و راه آهن استان تخصیص یافته است.
استاندار با اشاره به پیگیریهای جدی و مستمر برای جذب سرمایهگذار، توسعه نهضت گلخانهای و ایجاد صنایع کمآببر در استان، تصریح کرد: باید برای رشد اقتصادی، فرآوری و توسعه همه جانبه استان تلاش و کوشش کنیم.
هاشمی با پیگیری برای افزایش پروازهای استان اشاره کرد و گفت: هرچه بر روی پروازهای و توسعه فرودگاههای استان متمرکز شویم نقش موثری در توسعه استان دارد.
استاندار خراسان جنوبی با تأکید بر اینکه مدیران باید سهم استان از اعتبارات ملی را با جدیت پیگیری کنند، عنوان کرد: برای سال آینده تخصیص اعتبارات استان براساس درصد جذب اعتبارات ملی از وزارتخانهها خواهد بود.
نظر شما