طرح عربستان برای احیای میراث اسلامی با توسعه مساجد تاریخی

مقامات عربستان در چارچوب طرح «توسعه مساجد تاریخی» تلاش دارند تا ۱۳۰ مسجد تاریخی این کشور را مورد بازسازی و مرمت قرار دهند و هویت میراثی ‌شان تقویت بخشند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از عکاظ، در گوشه و کنار عربستان داستان‌هایی در دیوارهای مساجد تاریخی تجسم یافته‌اند و هرسنگی در آنها حکایتی از زمان خود دارد و عطر میراث معماری محلی را منعکس می کند.

برهمین اساس، مقامات عربستان در سال ۲۰۱۸ برای بهبود مکان‌های مذهبی و فرهنگی طرحی با عنوان «توسعه مساجد تاریخی» به راه انداختند؛ این طرح به دنبال بازسازی ۱۳۰ مسجد تاریخی است که به این مساجد زندگی جدیدی می بخشد و هویت میراثی شان را تقویت می‌کند.

این طرح با هدف ارتقای هویت فرهنگی عربستان و به اشتراک گذاشتن میراث فرهنگی آن با کشورهای جهان انجام می‌شود.

طرح عربستان برای احیای میراث اسلامی با توسعه مساجد تاریخی

مساجد تاریخی به عنوان میراث فرهنگی، بیانگرهویت اسلامی عربستان با اجرای این طرح است که به دنبال برجسته کردن زیبایی شناسی معماری سنتی و نشانه منحصر به فرد آن است.

 تیمی متشکل از کارشناسان و متخصصان ساختمان‌های میراثی تشکیل شد که به بازسازی و مرمت ۳۰ مسجد با ارزش و با اهمیت زیاد در سراسر مناطق عربستان اقدام کردند. در این طرح تمرکز بر حفظ ویژگی معماری منحصر به فرد هر مسجد و در عین حال اطمینان از اصالت آن شده است.

طرح عربستان برای احیای میراث اسلامی با توسعه مساجد تاریخی

مرحله اول این طرح نه تنها با هدف بازسازی مساجد تاریخی، بلکه ایجاد یک فرآیند معماری مهم تکیه دارد. به طوری که  این عملیات به عنوان مرجعی برای توسعه و ساخت مساجد مدرن به شمار آید و به کسب واژگان و جزئیات معماری که بیانگر گسترش معماری سنتی است، کمک کند.

بازسازی و مرمت مساجد تاریخی تجارت معنوی و فرهنگی حجاج بیت الله الحرام را تقویت می‌کند و تجربه فنی را در طورل سفر حجاج به عربستان شکل می‌دهد.

 تداوم توسعه آثار تاریخی و بناهای تاریخی میراث اسلامی مایه مباهات و افتخار برای پاعربستان است تا این میراث را با جهان به اشتراک بگذارد.

 المساجد التاریخیة إرث ثقافی یعبر عن الهویة.

کد خبر 1806595

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha