به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از آران و بیدگل، مدیر کل تبلیغات اسلامی استان اصفهان در نخستین نشست شورای هماهنگی و گسترش فعالیت های قرآنی شهرستان آران و بیدگل گفت: قرآن کفایت دنیا و آخرت ما را می کند و یکی از مشکلات ما این است که با قرآن مأنوس نیستیم.
حجت الاسلام مهدی فوقی به نقش تربیتی مسجد اشاره کرد و گفت: مسجد محور و پایگاه تربیت است و نوجوان و جوان مسجدی مسیر زندگی را پیدا می کند. لذا نقش مسجد در تربیت نسلی در تراز انقلاب اسلامی بسیار مهم و حیاتی است.
لزوم توجه به مقتضیات زبان انتقال قرآن به نسل جدید
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان اصفهان با بیان این نکته که زبان ارتباط با نسل جدید عوض شده است، گفت: دختران و پسران امروز می خواهند مطالب جدیدتری از دین بشنوند و این مطالب در دل دین وجود دارد ولی ما در این راه درست عمل نمی کنیم.
حجت الاسلام فوقی ادامه داد: باید از محضر قرآن بیشتر استفاده کنیم البته باید مقتضیات زبان انتقال قرآن به نسل جدید را درنظر بگیریم که در نظر نگرفته ایم و ضعیف عمل کرده ایم. این موضوع می تواند یکی از کارهای شورای توسعه فعالیت های قرآنی باشد و باید اقتضائات ورود فعالیت های قرآنی به مدارس را بررسی و در این خصوص راهبری کند.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان اصفهان افزود: شورای توسعه فعالیت های قرآنی تشکیل شده است تا کار قرآنی هدفمند شود و هماهنگی و هم افزایی دستگاه های اجرایی در حوزه قرآنی بیشتر شود.
حجت الاسلام فوقی با تاکید بر اینکه باید به فضای مجازی نگاه ویژه ای داشته باشیم، گفت: نگاه مقام معظم رهبری یک نگاه فرصت محور در عین مراقبت از تهدیدات آن است و بر همین اساس شورای فضای مجازی را تأسیس کردند.
طرح زندگی با آیه ها؛ ضریب امید و امنیت مردم را بالا می برد
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان اصفهان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به شروع دومین سال فعالیت طرح زندگی با آیه ها در سطح کشور گفت: طرح ملی «زندگی با آیه ها» با توجه به حجم مخاطب قرآنی که دارد، ضریب امید و امنیت مردم را بالا می برد.
حجت الاسلام فوقی ادامه داد: این طرح قرآنی سال قبل سبب خشنودی مقام معظم رهبری شد و امیدواریم امسال با توجه به تجارت ارزشمندی که سال گذشته کسب کردیم، به موفقیت بیشتری دست یابیم.
وی افزود: برخی ادعا می کنند در حوزه قرآن هم باید به گستردگی حوزه هیئات مذهبی کار شود، البته فعالیت هیئات مذهبی هم جا برای کار بیشتر بسیار دارد؛ اما ثقل اکبر قرآن است و باید از محضر این کتاب انسان ساز، بسیار بیشتر استفاده کنیم.
لزوم نقش آفرینی رسانه ها در انتقال ظرفیت فرهنگی و قرآنی
امام جمعه آران و بیدگل هم در این نشست گفت: این شهرستان سرمایه قرآنی و فرهنگی و مذهبی بسیار بالایی دارد، اما تاکنون نتوانسته ایم این سرمایه ها را به درستی از طریق رسانه منتقل کنیم و در واقع کار رسانه ای ما برای انتقال این سرمایه ها ضعیف بوده است.
حجت الاسلام علیرضا فرهنگ ادامه داد: وقتی در خصوص ظرفیت هایی قرآنی شهرستان آگاهی بخشی شود، خیرین و دلسوزان قرآنی هم پای کار می آیند، لذا باید برای این قضیه رویداد تعریف کنیم.
فعالیت های قرآنی حول محور مسجد برگزار شود
وی با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه هر مسجد یک پایگاه قرآنی باشد، گفت: در اسفندماه سال جاری ۴۰ مسجد منتخب جامعه هدف آران و بیدگل انتخاب شده و برای سال ۱۴۰۴ برنامه های در قالب قرارگاه مسجد داریم که تلاش می کنیم به اهداف ترسیم شده در گام نخست برسیم و در پایان سال آینده، بازخورد فعالیت ها را خواهیم گرفت.
رئیس شورای گسترش فعالیت های قرآنی آران و بیدگل افزود: کلاس های قرآنی خارج از مسجد و فعالیت های قرآنی غیرمسجدی زیاد داریم، این فعالیت ها باید به مساجد کشانده شوند، چرا که مساجد محورند و باید همه حول محور مسجد جمع شوند.
حجت الاسلام فرهنگ افزود: حلقه مسجد و محله و مدرسه باید به هم متصل شود و پایگاه های قرآنی از مساجد شکل گیرد و سمت خانه ها گسترش یابد.
وی افزود: عملکرد ما باید به گونه ای باشد که نتیجه آن در مساجد دیده شود، نه اینکه صرفاً به آمار فعالیت ها اکتفا کنیم. باید از خود بپرسیم آیا اقدامات انجام شده، تأثیر ملموسی در مساجد داشته است یا خیر.
نظر شما