شهادت؛ گران‌بها ترین و متعالی ترین گوهر انسانی

کهن سال، شهدا را مظهر وفاق، همدلی و مقاومت دانست و گفت: مظلومیت این مردان خدایی که با ایثار و فداکاری عجین است، بر ارزش و مقام آنها می‌افزاید و شهدا را به الگویی برای دیگران تبدیل می‌کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان مازندران و به نقل از روابط عمومی بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران سعید کهن سال- مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران دیارعلویان خط شکن در یادداشتی ضمن گرامیداشت یاد و نام ۱۴هزار و ۵۰۰شهید این خطه از شمال کشور اظهار کرد: ۲۲ اسفند ماه روز بزرگداشت شهدا، هر ساله یادآور رشادت‌ها و ایثارگری‌های مردان و زنانی است که جان خود را در راه وطن و آرمان‌های والای انسانی فدا کردند، این روز فرصتی است تا ضمن گرامیداشت یاد و خاطره این عزیزان، به مقام شامخ خانواده‌های معظم شهدا ادای احترام کنیم.

این روز همزمان با سالروز تأسیس بنیاد شهید" ۲۲ اسفند" در سال ۵۸ به فرمان حضرت امام خمینی(ره) به روز بزرگداشت شهدا نامگذاری شد.

سلام بر تربت پاک شهدایی که خون سرخ خود را فدا کردند تا سر سبزی میهن اسلامی نصیب دشمن نشود. سلام بر شهادت که بزرگترین نتیجه شهادت است، ۲۲ اسفندماه روز بزرگداشت شهدا، تجدید میثاق با آرمان­‌های شهیدان است، به درستی که شهدا مظهر وفاق، مقاومت و همدلی هستند.

مظلومیت شهید، مفهومی است که در فرهنگ ایرانی و اسلامی، جایگاه ویژه‌ای دارد. شهید، کسی است که جان خود را در راه هدفی والا، فدا می‌کند و در این راه، ممکن است مورد ظلم و ستم قرار گیرد. این مظلومیت، بر ارزش و مقام شهید می‌افزاید و او را به الگویی برای دیگران تبدیل می‌کند.

در دوران دفاع مقدس، بسیاری از رزمندگان، با مظلومیت تمام، در برابر دشمن تا دندان مسلح، ایستادگی کردند. آنها در شرایط سخت و طاقت‌فرسا، با کمترین امکانات، از خاک وطن دفاع کردند و جان خود را فدا کردندبسیاری از شهدا، در حالی به شهادت رسیدند که مورد ظلم و ستم دشمن قرار گرفته بودند. برخی از آنها، پس از اسارت، شکنجه شدند و به شهادت رسیدند.

تمامی شهدای عزیز جان خود را در راه هدفی والا، فدا کردند، شهید، ممکن است در راه دفاع از حق، مورد ظلم و ستم قرار گیرد و این ظلم، بر مظلومیت او می‌افزاید، شهید، ممکن است در راه دفاع از حق، تنها و غریب باشد و این تنهایی نیز بر مظلومیت او می‌افزاید، شاید همین مظلومیت شهید است که او را به الگویی برای دیگران تبدیل می‌کند و آنها را به دفاع از حق، تشویق می‌کند.

ایام پایانی سال، با تمام شور و هیجانش، برای پدران و مادران شهدا، رنگ و بوی دیگری دارد. این ایام، یادآور روزهای پرالتهاب و دلتنگی است، روزهایی که فرزندانشان، برای دفاع از وطن، راهی جبهه‌ها شدند و دیگر بازنگشتند.

با نزدیک شدن به سال نو، جای خالی فرزندانشان، بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود، خاطرات سال‌های گذشته، زمانی که فرزندانشان در کنارشان بودند، در ذهنشان مرور می‌شود و دلتنگی‌شان را دوچندان می‌کند، آنها دلتنگ خنده‌ها، صحبت‌ها و حضور فرزندانشان در جمع خانوادگی هستند.

اما والدین شهدا، با وجود غم و اندوه، به آینده‌ای روشن، امیدوار هستند، آنها می‌دانند که خون فرزندانشان، درخت انقلاب را آبیاری کرده و باعث سربلندی کشورشان شده است، آنها امیدوار هستند که راه فرزندانشان، توسط نسل‌های آینده، ادامه پیدا کند.

در ماه مبارک رمضان، شهادت رنگ و بوی دیگری می‌گیرد و یادآور ایثار و فداکاری مردانی است که در راه خدا از جان خود گذشتند. تقارن این دو مناسبت، فرصتی است تا با تأمل در سیره شهدا، درس‌های معنوی و اخلاقی آنان را در زندگی خود جاری سازیم.

استان مازندران ۱۴هزار و ۵۰۰ شهید را تقدیم انقلاب اسلامی کرده است، اکنون پس از گذشت ۴۶ سال از پیروزی انقلاب اسلامی یاد و نام شهدا همچنان باقیست و شهدا الگو و مورد قبول نسل جوان هستند.

کد خبر 1808135

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha