بدون بازخوانی صحیح از گذشته نمی توان مدعی ابداع در تاریخ فلسفه بود

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با تاکید بر لزوم توجه به گسست ها و پیوندها در فلسفه اسلامی گفت: اگر بازخوانی صحیحی از فلسفه فارابی و ابن سینا نداشته باشیم نمی توانیم مدعی وضعیت جدید در تاریخ این علم باشیم.

به گزارش خبرنگار شبستان، قاسم پورحسن، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی سه شنبه، 23 آبان در همایش روز جهانی فلسفه که در محل موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار شد در باب بررسی انتقادی وضعیت تاریخ فلسفه اسلامی در ایران سخنرانی کرد.

وی اظهار کرد: ما باید از منظر تاریخ فلسفه اسلامی به موضوعات نگاه کنیم، چرا که از قبال این تحقیق و تفحص به این موضوع پی می بریم که اساساً چرا تاریخ فلسفه اسلامی داریم و یا چرا این مهم را در اختیار نداریم و علت موافقان یا مخالفان در باب تاریخ فلسفه اسلامی چیست.

وی ادامه داد: در قالب سنت محوری بنیاد نخست در رابطه با تاریخ فلسفه اسلامی عبارت است از یک منحنی سیر به این معنا که آیا در حال حاضر با تاریخ فیلسوفان مواجهیم یا فلسفه اسلامی.

پورحسن تصریح کرد: اساساً تاریخ فلسفه نیاز به سیر دارد و ما نباید نگرشی تک تک و جز به جز داشته باشیم، چرا که از مهمترین بنیادهای تاریخ فلسفه اسلامی مساله منحنی تحول است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی تاکید کرد: باید در تاریخ فلسفه اسلامی گسست ها و پیوندها مورد توجه قرار بگیرند، چرا که این بنیادها تاریخ فلسفه اسلامی را شکل می دهند اما آیا ما در مقام ذات برای فلسفه قائل به پیشرفت هستیم یا خیر؟

وی خاطرنشان کرد: در باب تاریخ فلسفه اسلامی باید تابع یک مدل باشیم اما دو بنیادی که پیشتر به آن اشاره شد در حال حاضر در شاکله فلسفه ما وجود ندارد و اگر نتوانیم بازخوانی صحیحی از فلسفه فارابی، ابن سینا و ملاصدرا داشته باشیم قطعاً نخواهیم توانست مدعی وضعیت جدید در فلسفه اسلامی باشیم چرا که تنها در پرتو بازخوانی فلسفه است که می توانیم تاریخ فلسفه را احیاء کنیم.

شایان ذکر است، همایش روز جهانی فلسفه با محور فلسفه در ایران معاصر از امروز آغاز شده و عصر فردا به کار خود پایان می دهد.

پایان پیام/
 

کد خبر 194741

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha