اصلاح سبک زندگی و جبران اشتباه کنترل جمعیت با مهندسی فرهنگی

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از تلاش برای مرجعیت زبان فارسی خبر داد و گفت: ما در سند مهندسی فرهنگی می کوشیم با پرهیز از شعارزدگی اشتباه کنترل جمعیت را جبران و سبک زندگی صحیح را ارائه کنیم.

به گزارش خبرنگار شبستان، مخبر دزفولی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه 2 سیما که به مناسبت سالروز تشکیل این شورا و با موضوع تشریح اهداف و برنامه‌های پیش روی آن تدارک دیده شده بود، گفت: وضعیت دانشگاه‌ها پس از انقلاب اسلامی و فضا و ضرورت‌های آن زمان ایجاب می‌کرد که دانشگاه‌ خود را با نیازهای روز تطبیق دهد اما در مقابل دانشگاه به جای کمک به تثبیت نظام نوپای اسلامی خود گرفتار گروه‌بندی‌ها و جناح‌بندی‌ها بود.

وی اظهار کرد: انقلاب فرهنگی با شعار بازگشت به ارزش‌ها از سوی امام مطرح شد چرا که دانشگاه در نظر امام راحل و امروز در نگاه رهبر معظم انقلاب کارکرد خاصی داشته و دارد و با انقلاب فرهنگی طرح تحول فرهنگی دانشگاه‌ها در دستور کار قرار گرفت و ستاد انقلاب فرهنگی ایجاد شد.

مخبر دزفولی ادامه داد: مسیر این ستاد اصلاح ساختارهای آموزشی بود اما به تدریج این نیاز در عرصه‌های مختلف علمی فرهنگی احساس شد و با پیشنهاد آیت‌الله خامنه‌ای رییس‌جمهور وقت ساختار کلان برای تدبیر و طراحی نقشه علمی فرهنگی کشور به امام راحل داده شد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به رشد تدریجی دامنه فعالیت‌های علمی فرهنگی کشور تصریح کرد: فرهنگ در نگاه رهبر معظم انقلاب و فرهیختگان، سنن، آداب، علم و دانش و هر آنچه که در این حوزه جای می‌گیرد را شامل می‌شود.

وی نقشه جامع علمی کشور را آرزوی اندیشمندان خواند و گفت: بنا بر مفاد این نقشه نه تنها افق 1404 بلکه افق مرجع‌شدن زبان فارسی ترسیم شده است و خوشبختانه وزارتخانه‌های مسئول همچون وزارتخانه‌های علوم و بهداشت وارد میدان عمل شده‌اند تا مفاد آن را با همکاری شورای عالی انقلاب فرهنگی اجرایی کنند.

مخبر دزفولی درباره روند تدوین سند مهندسی فرهنگی کشور بیان کرد: وقتی می‌گوییم فرهنگ صفت اسلامی وجه ممیزی آن در کشور ماست که با فرهنگ سکولار غربی در تضاد است، از این رو در حوزه مهندسی فرهنگی ساختارها باید بازسازی و بازتعریف شود و هم‌اکنون این نقشه مراحل پایانی خود را طی می‌کند.

وی تدوین سند تحول بنیادین آموزش و پرورش را دیگر دستاورد شورای عالی انقلاب فرهنگی برشمرد و ابراز کرد: این سندها نقشه پیش روی کشور در آینده را ترسیم می‌کنند و مبدأ و مقصد مشخص دارند، امروز دو درصد تولید علم در دنیا به ایران اختصاص دارد و این مسیر در کنار حفظ و نگهداری باید ارتقا یابد.

مخبر دزفولی با بیان این مطلب که زمانی بحث نخبه‌پروری و ممانعت از خروج نخبگان از کشور دغدغه رهبری و بزرگان بود، عنوان کرد: در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، تربیت نسل آینده‌ساز و جریان‌سازی خلاقیت‌پروری در کنار توجه ویژه به نخبگان مدنظر است.

وی ادامه داد: موضوع قرآن، انس با آن و قرآنی‌شدن آحاد جامعه انقلابی نیز از اولویت‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی است چرا که امام راحل تفکر قرآنی را ارایه کردند و جهان نیز از آن تأثیر پذیرفت که وقایع امروز جهان و جریان‌هایی که شاهد آنها هستیم ناشی از نگاه قرآنی به نوع انسان و مدیریت جوامع است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی محدودیت جمعیت پس از پیروزی انقلاب را اشتباه خواند و بیان کرد: امروز شورای عالی انقلاب فرهنگی افزایش جمعیت را به عنوان یک راهبرد اساسی در دستور کار قرار داده است، علاوه بر این ارایه سبک صحیح زندگی و تولید بازی‌های رایانه‌ای توأم با هدف‌گذاری نیز به عنوان اهدافی کلان پی‌گیری می‌شود.

وی یکپارچه‌سازی آموزش عالی در نظام‌های دولتی و آزاد را نیز هدف این شورا خواند و ابراز کرد: تمامی اولویت‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی همچون موضوع خانواده و علوم شناختی که خوشبختانه ما در آن با دنیا همگام هستیم متناسب با نیازهای روز و با نگاه‌ به آینده طراحی و اجرا می‌شود.

مخبر دزفولی در پاسخ به این سؤال که نظارت بر اجرای نقشه علمی کشور چگونه از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام می‌شود، تصریح کرد: ستاد راهبری این نقشه هر دو هفته یک بار با حضور و دستگاه‌های مذکور جلساتی را برگزار می‌کنند تا روند اجرا چالش‌های پیش رو و نقاط ضعف و قوت را بررسی کند و همکاری سه هزار عضو هیئت علمی در تدوین این سند خود نشان از محوریت دانشگاهیان و مشارکت آنها در طراحی و تدوین دارد.

وی با بیان این مطلب که امروز چرخه علمی کشور با فعالیت 70 هزار عضو هیئت علمی پیش می‌رود، گفت: اینکه دوازده هزار نیروی جدید و بانشاط به این چرخه افزوده شده کار ساده‌ای نیست چرا که این مسئله در گذشته ممکن نبود و امروز به عنوان یکی از اهداف نقشه جامع علمی کشور یعنی ایجاد هدایت علمی و آموزشی تحقق یافته بدون آنکه سلیقه‌های شخصی در آن اثرگذار بوده باشد.

مخبر دزفولی با اعلام روزآمدشدن آیین‌نامه جذب هیئت علمی در دانشگاه‌های کشور بیان کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی با همکاری وزارت علوم زمینه طی‌کردن فرآیند متقن و منسجم را برای این مهم فراهم کرد تا فضا برای جایابی صحیح علمی پژوهشی نخبگان فراهم شود.

وی با تأکید بر لزوم ایجاد زمینه‌های مناسب برای ارتقای سهم کشور در تولید علم دنیا به 5 درصد ابراز کرد: اگر می‌خواهیم در هر یک میلیون نفر 2 هزار محقق داشته باشیم باید نقشه جامع علمی کشور را به عنوان میثاق مشترک بپذیریم.

مخبر دزفولی با اشاره به فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان و پارک‌های فناوری اعلام کرد: علاوه بر اجرای صحیح نقشه جامع علمی طرح به‌روزرسانی و بازسازی آن متناسب با اقتضائات زمان در آینده نیز پیش‌بینی شده و خوشبختانه ما در حوزه‌های مختلف علمی در روال خاص کاری قرار گرفته‌ایم و نگاهی کلان نسبت به دیپلماسی علمی و فناوری داریم.

وی درباره مفاد مدنظر در سند مهندسی فرهنگی کشور خاطرنشان کرد: بحث جمعیت، سبک زندگی و مسایلی از این دست در سند مهندسی فرهنگی گنجانده شده البته رویکرد ما حرکت تدریجی با پرهیز از شعارزدگی است و در آینده نیز موضوع سینما و موسیقی در این سند مدنظر قرار می‌گیرد و البته بندهای مدنظر در جمع نخبگان هنر و سینما نیز به بحث و بررسی گذاشته می‌شود.

شایان ذکر است، گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه 2 سیما یکشنبه 19 آذر مقارن با سالروز تأسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 1363 به بررسی اهداف و برنامه‌های پیش روی این شورا به عنوان قرارگاه علمی فرهنگی کشور با حضور مخبر دزفولی دبیر شورا و کامران دانشجو وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اختصاص داشت.

پایان پیام/

 

کد خبر 203556

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha