به گزارش خبرگزاری شبستان، طبق نظر قرآن کریم نماز قبل از پیامبرخدا (ص) نیز متداول بوده است، قرآن از زبان حضرت عیسی (ع) می فرماید :خداوند من را به نماز سفارش کرده است. واین دلیل برآن است که در آیین مسیحیت هم نماز بوده است.
خداوند خطاب به حضرت موسی (ع) می فرماید: نماز را جهت یاد من به پادار.
قبل از همه انبیا ء الهی حضرت ابراهیم (ع) از خداوند برای خود و ذریه اش توفیق اقامه نماز راخواسته است:«خداوندا من وفرزندانم را از اقامه کنندگان نماز قرار بده»
فلسفه نماز
بسیاری از دستورات الهی با هدف تسلیم وپذیرش دستور وتمرین برای جلب رضایت معبود واطاعت محض از آفریدگار است، پس در واقع تسلیم وپرورش روح انسان بزرگترین فلسفه وروح عبادت است.
اهدافی که قرآن برای نماز بیان کرده است ،صرفا اهداف معنوی ودینی است ولی در کنار آن فواید دیگری مثل نظم، تمرکزحواس، سلامت جسمی، بهداشت جسم ولباس به دنبال نماز حاصل می شود.
فواید رکوع وسجده از دیدگاه متخصصان علم پزشکی
چه بسا رکوع حضرت علی (ع) آن قدر طولانی بود که عرق از ساق پای او جاری وزیر قدوم مبارکش تر می شد. دکتر مصطفی حفار، متخصص بیماری های گوارش، استاد دانشگاه پزشکی فرانسه و عضو تحقیقاتی علمی مجلس شورای ملی لبنان درباره فواید رکوع وسجده می گوید:رکوع در تقویت عضلات دیواره شکم بسیار مفید است و به جمع شدن معده کمک می کند وآن را در کار هضم یاری می دهد.
همچنین، دفع فضولات هم توسط روده ها به صورت طبیعی آسان می شود، سجود باعث رانده شدن هوا از میان معده به دهان می شود و دشواری های هضم و انعکاسات قلبی را برطرف می سازد.
اثرات رکوع وسجود در بهتر فکر کردن
حضرت علی (ع) فرمودند: هیچ چیز بنده را به خدا نزدیک نمی کند مگر زیادی سجود و رکوع. پایین آوردن سر به هنگام سجود منجر به احتقان خون در رگهای خونی مغز میشود و هنگامی که سر به صورت ناگهانی به طرف بالا می رود فشار داخل رگها کاهش می یابدواین عمل در هر رکعت نماز شش بار در خلال رکوع وسجود تکرار میشود،یعنی 102بار در شبانه روز واین در حالی است که انسان فقط نمازهای واجب را به جا می آورد ولی اگر علاوه برنمازهای واجب نمازهای مستحبی ونوافل را به جا آورده شود این رقم به 216بار در شبانه روز و6840 بار در ماه بالغ می شود که در هر حرکتی رگهای خونی منقبض و منبسط شده وبر نرمی وقدرت جداره وعضلات آن افزوده می شود.
تکرار این حالات چند بار در روز موجب می شود مغز به شکل مطلوبتر وبهتری به فعالیت خود ادامه داده وتفکر به نحو احسن صورت پذیرد وآرامش روحی و صفای ذهنی حاصل از نماز پدید می آید.
حرکات نماز یک ورزش ویژه
حرکات اجباری در نمازهای شبانه روز 119عدد است که این حرکات از بسیاری بیماری های ناشی از فشار خون جلوگیری واثر آنی وفوری برقلب گذاشته واز ضربان تند وسریع آن مانع می شود.
نماز در ورزشهای سبک که امروزه به ورزشهای سوئدی ،یوگا وایروبیک معروفند پیشتاز است .زیرا بهترین نوع ورزش از نظر دانشمندان ورزشی است که تکرار شود ،در طول اوقات روز توزیع گردد،خسته کننده نباشد وانجام آن برای هرکس امکان پذیر باشد،که تمام این ویژگی ها در حرکات نماز فراهم است.
منابع:
114.1نکته در باره نماز حجت الاسلام قرائتی
2.راز نیایش فواید طبی ودرمانی نماز گودز نجفی
3.نماز از زبان امام علی (ع) عباس عزیزی
پایان پیام/
نظر شما