علی مصائبی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان غربی به خبرنگار شبستان گفت: در قرآن از وقف به نام باقیات الصالحات نام برده شده زیرا انسان موجودی بی نهایت طلب به شمار می آید که و از فنا و نابودی نفرت دارد در حالیکه مرگ در حقیقت وسیله ی انتقال به عالم دیگر برای زندگی ابدی است و اگر انسان بخواهد بعد از مرگ نامی از او در دنیا باقی بماند بهترین راه آن وقف است.
وی با اشاره به اینکه وقف به صورت دو نوع عام و خاص انجام می شود، اظهار داشت: وقف عام، وقفی است که مقصود از آن انجام کار خیر می باشد و مخصوص دسته و طبقه معینی نیست مانند وقف بر فقرا، وقف بر طلّاب و مدارس و مساجد، وقف خاص، وقفی است که برای دسته معین و خاصی در نظر گرفته می شود مانند وقفی که بر اولاد یا افراد و یا طبقه ای خاص از مردم باشد.
مصائبی خاطر نشان کرد: در قرآن آیه اى به صورت مستقیم مرتبط با وقف وجود ندارد ولی مواردى از اعمال صالح، مانند صدقه، قرض الحسنه، تعاون، انفاق، محبت و کمک به هم نوعان ذکر شده و به نوعى با روح وقف سازگارى دارد.
وی، با اشاره به اینکه وقف به معنى ایستادن، توقف، حبس کردن، منحصر کردن چیزى، به کسى است، عنوان کرد: وقتی واقف درحال حیاتش ملکی از املاک خود را وقف کند هم به جامعه خدمت کرده است و هم پس از مرگش سودی به عنوان ثواب و پاداش الهی به او می رسد.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه آذربایجان غربی تصریح کرد: اگر کسى چیزى را وقف کند، از مالکیت آن ملک خارج مى شود و خود او و دیگران، نمى توانند آن را ببخشند یا بفروشند و کسى نیز از آن ملک نمی تواند ارثی ببرد.
مصائبی امام حسین(ع) را بزرگ ترین واقف در دین اسلام دانست چرا که با وقف جان، مال، فرزندان و اموال خود در راه خدا موجب پایداری دین اسلام شد.
مدیر کل اوقاف و امورخیریه آذربایجانغربی با بیان این که وقف ماندگارترین باقیاتالصالحات برای هر انسانی است، اضافه کرد: وقف ترازوی سنجش ایمان مسلمانان است و هرکس که بتواند در راه ترویج دین اسلام بکوشد و برای مسجد، تحصیل، چاپ قرآن و برپاداشتن مجالس عزاداری اباعبداللهالحسین اموال، منازل و مغازههای خود را وقف کند از جایگاهی بزرگ در نزد خداوند برخوردار می شود.
پایان پیام/
نظر شما