حرف های گرم مسئولان و چادرهای سرد زلزله زدگان/روح زندگی در زهان جاریست

حرفهای مسئولان خراسان جنوبی حکایت از جاری بودن روح زندگی در مناطق زلزله زده استان دارد اما با توجه به کاهش محسوس دما در شب گذشته؛ واقعیت این است که دیشب زلزله زدگان زهان سردترین شب خود رادر چادرها تجربه کردند.

خبرگزاری شبستان/ خراسان جنوبی
22 روز از ویرانی های خشم زمین در روستاهای خراسان جنوبی می گذرد و این روزها سرما، بارش برف و باران در روستاهای زلزله زده زندگی را کمی سخت کرده است.

 

تلاش برای شروع زندگی جدید را از دستان زمخت و پینه بسته روستاییان می شود، فهمید.

 

 

گرمای صفا و صمیمت را در همان لحظات اولیه صحبت با روستاییان احساس کردم. خشم زمین در 15 آذر؛ آبادی را به ویرانه ای مبدل کرده بود اما نتوانسته بود از مهربانی آنها سر سوزنی بکاهد.


روستای "شاج، حسین آباد، زردان، عباس آباد، نخرود، پدمرود و آنیک" که در روستای 15 آذر تخریب شده اند، این روزها به کارگاه سازندگی، همدلی و همراهی مبدل شده اند.
 

دیشب؛ زلزله زدگان شاج سردترین شب را در چادرها تجربه کردند
دهیار روستای زلزله زده شاج بخش زهان شهرستان زیرکوه در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند با تاکید بر اینکه مردم زلزله زده این روستا، دیشب، سردترین شب خود را در چادرها تجربه کردند، گفت: هر خانواده یک چادر دارد و وسائل و لوازم زندگی در خارج از چادرهای مردم قرار دارد.


محمد رضایی با اشاره به اینکه در هفته اول وقوع زلزله، مردم غذای گرم دریافت می کردند، ادامه داد: در حال حاضر آشپزی توسط مردم بر روی چراغ والر و یا پیک نیک انجام می شود.


وی افزود: زندگی در چادر در هوای سرد زمستان بسیار سخت است و احتمال بیمار شدن سالخوردگان و کودکان زیاد است و در طول یک شبانه روز باید 3 بار یک مخزن چراغ والر 2 لیتری را از نفت پر کنیم ولی با این وجود گرمای چادر تامین نمی شود.

 

 

فاطمه؛ تنها بازمانده یک خانواده روستای شاج با دایی اش زندگی می کند

دهیار روستای شاج با تاکید براینکه این روستا 214 نفر جمعیت و 51 خانوار دارد، تصریح کرد: بر اثر زلزله 15 آذر 5 نفر از اعضای یک خانواده این روستا از بین رفتند و "فاطمه" تنها عضو باقیمانده این خانواده برای ادامه زندگی به منزل دایی خود در زاهدان رفته است.


وی پیشرفت آوار برداری منازل تخریب شده را خوب توصیف کرد و گفت: تلاش های بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در این زمینه قابل تقدیر است اما در حال حاضر میلگرد برای ادامه ساخت و سازها کم است.


مردم زلزله زده روستای شاج برای تهیه نان به افین و سده می روند
رضایی با اشاره به اینکه مشکلی در زمینه تامین سوخت وجود ندارد، یادآور شد: با توجه به اینکه تنور پخت نان نیز بر اثر زلزله از بین رفته است، مردم زلزله زده برای تهیه نام خود به افین، سده و یا قاین می روند.


وی خاطرنشان کرد: با توجه به سردی هوا، شروع کار ساختمانی از ساعات 11 آغاز می شود و به دلیل سرد شدن زود هوا تنها تا ساعات 14 و یا 15 ادامه دارد و با این وضعیت ساخت منازل مسکونی زمان زیادی به طول خواهد انجامید.


وی خواستار تامین کانکس از سوی مسئولان شد و گفت: مردم روستا قدرت تحمل زیادی در برابر سختی ها دارند اما زندگی در هوای سرد؛ در چادرها بسیار سخت است.


کمبود میلگرد برای ساخت منازل مسکونی زلزله زدگان
فرماندار زیرکوه در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند از کمبود میلگرد برای ساخت منازل مسکونی زلزله زدگان خبر داد و گفت: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به دنبال تامین این میلگردهاست.

 


فرهاد فلاحتی با تاکید براینکه مسئولان تمام تلاش خود را برای ساخت هرچه سریعتر منازل مسکونی می کنند، یادآور شد: سرمای هوا موجب کندی ساخت منازل مسکونی شده است.

 

خرید 20 تن میلگرد برای ساخت منازل زلزله زدگان زهان

 مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قاین با تاکید کمبود میلگرد در روستاهای زلزله زده زهان گفت: در حال حاضر 20 تن میلگرد در سایزهای بالا خریداری شده است و در روزهای آینده به روستاهای زلزله زده حمل خواهد شد.

 

محمدرضا میرزایی در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند اظهار داشت: در حال حاضر پرداخت تسهیلات از محل منابع استانی در حال انجام است.

 

وی یادآور شد: ساخت منازل مسکونی زلزله زدگان با تلاش خود آنها شروع شده است و طبق خواسته آنها در مساحت های 60 متری، 80 متری و یا بیشتر ساخته خواهد شد.

 

حمل 205 اسکلت پیچ و مهره به روستاهای زلزله زده زهان

معاون فرماندار زیرکوه نیز در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند با تاکید براینکه بازسازی مناطق زلزله زده زهان شروع شده است، در خصوص آخرین اقدامات انجام شده از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در منطقه زلزله زده بخش زهان اظهار داشت: تاکنون کار آوار برداری 101 واحد مسکونی در روستاهای زلزله این شهرستان به اتمام رسیده است.


علی اکبر اکبری راد به تشکیل 579 پرونده جهت دریافت تسهیلات وام مسکن در این روستاها اشاره کرد و افزود: 59 نقشه ساختمانی برای ساخت واحدهای مسکونی پیاده سازی شده است.


وی با بیان اینکه تاکنون پی کنی 25 واحد ساختمانی انجام شده است، ادامه داد: تعداد 205 اسکلت پیچ و مهره واحدهای ساختمانی به منطقه حمل شده است.


به گفته وی تعداد 10 واحد نیز در حال آرماتوربندی است.

 

زهان 8 درجه زیر صفر/ احتمال کولاک برف در مناطق زلزله زده خراسان جنوبی
مدیرکل هواشناسی خراسان جنوبی با تاکید براینکه دیشب منطقه زلزله زده زهان 8 درجه زیر صفر بود، گفت: از احتمال کولاک برف در مناطق زلزله زده بخش زهان طی امروز و فردا خبر داد.


علیرضا خندان در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند اظهار داشت: دیشب بخش زلزله زده زهان نسبت از کاهش 11 درجه ای هوا در مقایسه با شب قبل برخوردار بود.


وی با تاکید براینکه امشب نیز کاهش هوا در مناطق زلزله زده به 12 درجه زیر صفر خواهد رسید، افزود: با توجه به اینکه برف دراین منطقه بر روی زمین نشسته است و ورزش باد نیز ادامه داد احتمال کولاک برف در بخش زهان و جاده های کوهستانی وجود دارد.

 


مدیرکل هواشناسی خراسان جنوبی ادامه داد: بارش برف و باران را طی روزهای آینده در این مناطق نخواهیم داشت و از شنبه هوا پایدار خواهد شد و بعد از شنبه هفته آینده، کم کم هوای استان افزایش خواهد یافت.


خندان با اشاره به اینکه بارش برف از شب گذشته در منطقه زلزله زده زهان شروع شد و هم اکنون نیز ادامه دارد، یادآور شد: 10 سانتی متر برف در مناطق زلزله زده زهان و حاجی آباد گزارش شده است.


دهیار روستای پدمرود: مردم برای ساخت منازل مسکونی به کمک زلزله زدگان بشتابند
دهیار روستای پدمرود در خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند با تاکید بر اینکه 100 درصد منازل مسکونی این روستا بر اثر زلزله زهان تخریب شده اند، افزود:30 واحد مسکونی در این روستا در زلزله 15 آذر تخریب کامل شده اند.


مجتبی جانی با اشاره به اینکه در حال حاضر زلزله زدگان در 37 چادر این روستای پدمرود اسکان داده شده اند، گفت: سختی زندگی در چادر در هوای سرد زمستان و مریض و بیمار شدن مردم، بیشتر از خسارت زلزله است.


وی با بیان اینکه از یک هفته گذشته توزیع غذای گرم بین مردم متوقف شده و زلزله زدگان خود به طبخ غذا می پردازند، گفت: در زلزله 15 آذر هیچ خسارتی به دام های این روستا وارد نشده است و تاکنون نیز 6 تن علوفه بین دام های این روستا توزیع شده است.


دهیار روستای پدمرود افزود: کار آواربرداری منازل مسکونی روستا انجام شده است و پیش بینی می شود تا چند روز دیگر کار پی کنی نیز شروع شود.


وی از مردم و بسیجیان خواست برای ساخت منازل مسکونی روستاهای زلزله زده، به کمک آنها بشتابند چرا که در غیر این صورت، ساخت منازل مسکونی طول خواهد کشید.


جانی با اشاره به اینکه در حال حاضر چادرهای زلزله زدگان با چراغ والر و کرسی گرم می شود، یادآور شد: پدمرود، یک روستای سردسیر و زندگی در چادر در فصل زمستان بسیار سخت است.


آوار برداری 120 واحد مسکونی زلزله زده در خراسان جنوبی
مدیرکل دفتر بازسازی و حوادث غیرمترقبه خراسان جنوبی از آوار برداری 120 واحد مسکونی در 4 شهرستان زلزله زده زیرکوه، درمیان، بیرجند و قاین خبر داد و گفت: همچنین30 واحد پی کنی شده است.


محمدعلی آخوندی در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند اظهار داشت: در حال حاضر 680 پرونده به منظور دریافت تسهیلات تشکیل شده است.


وی با اشاره به اینکه 45 روستا تحت تاثیر زلزله 15 آذر زهان قرار گرفتند، گفت: از این تعداد تنها 7 روستا (شاج، حسین آباد، نخرود، زردان و عباس آباد در زیرکوه؛ پدمرود در بیرجند و آنیک در درمیان) دچار خسارت های جدی شده اند.

 


وی با تاکید براینکه 12.5 میلیون تومان تسهیلات و 2 میلیون تومان وام بلاعوض به افراد خسارت دیده پرداخت خواهد شد، عنوان کرد: تمام اعتبارات بازسازی و نوسازی روستاها از قبیل آبرسانی، برق رسانی، ساخت منازل مسکونی، تامین علوفه دام ها و... از محل اعتبارات مدیریت بحران پرداخت می شود.


مدیرکل دفتر حوادث غیرمترقبه استانداری خراسان جنوبی از تامین علوفه رایگان یک ماه دام های مناطق خسارت دیده خبر داد و گفت: در روزهای اول زلزله نیز 6 میلیون تومان علوفه بین دام های این مناطق توزیع شد.


آخوندی با بیان اینکه پزشکان به طور مستمر و شبانه روزی در مناطق زلزله زده استان حضور می یابند، یادآور شد: در حال حاضر 170 نفر از افراد مناطق زلزله زده استان واکسن آنفولانزا ترزیق شده است.


فرماندار درمیان: ساخت منازل مسکونی مناطق زلزله زده تا پایان سال جاری به اتمام می رسد
رجبعلی براتی، فرماندار درمیان در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند اظهار داشت: در زلزله 15 آذر زهان تعداد 100 واحد مسکونی در روستاهای آنیک و نوغاب در این شهرستان خسارت دیدند.


وی با اشاره به اینکه تنها 7 واحد مسکونی تخریب 100 درصدی بر اثر زلزله داشته اند، افزود: بقیه در حدود 30 تا 35 درصد خسارت دیده اند.


نماینده دولت در شهرستان درمیان با اشاره به اینکه آواربرداری و پی کنی مناطل خسارت دیده ادامه دارد، افزود: تاکنون 80 پرونده به منظور دریافت تسهیلات بانکی جهت بازسازی و مقاوم سازی منازل مسکونی روستایی در این شهرستان تشکیل شده است.

 

وی از توزیع 30 تخته چادر بین افراد خسارت دیده از زلزله در این شهرستان خبر داد و گفت: در روستای آنیک 136 خانوار و در روستای نوغاب 80 خانوار ساکن هستند.


براتی با اشاره به یخبندان ها و سرمای مناطق زلزله زده پیش بینی کرد، منازل مسکونی تا پایان اسفندماه سال جاری و یا اوائل فروردین ماه به بهره برداری برسد.

 


15 میلیارد ریال برای بازسازی شبکه آبرسانی مناطق زلزله خراسان جنوبی نیاز است
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی با تاکید براینکه 15 میلیارد ریال برای بازسازی شبکه آبرسانی روستاهای خسارت دیده از زلزله نیاز است، به خبرنگار شبستان در بیرجند گفت: در حال حاضر 30 علمک برداشت آب در مناطق زلزله زده استان تعبیه شده است.


علی اکبر بسکابادی با تاکید براینکه پس از بازسازی روستا، کار بهسازی شبکه آبرسانی در روستاها شروع می شود، افزود: در حال حاضر سرویس های بهداشتی و حمام که توسط مدیریت بحران به مناطق زلزله زده استان حمل شده اند به شبکه فاضلاب وصل شده اند.


وی با اشاره به اینکه اکیپ کنترل کیفی جهت پایش و کنترل آب شرب در اولین ساعات روز اول وقوع حادثه به مناطق زلزله زده اعزام شدند، ادامه داد: نصب 28 علمی برداشت آب، نصب لوله به صورت رو کار به طول 1100 متر، آبرسانی با کمک 8 دستگاه تانکر، رفع 40 مورد اتفاقات خطوط انتقال و شبکه توزیع آب، تامین آب و تعبیه سیستم دفع فاضلاب 42 حمام و توالت سیار، نصب 9 آبگرمکن برقی، گازی و نفتی، ایزوله کردن 14 علمی برداشت آب در برابر سرما و یخ زدگی، ایزوله کردن 75 متر از لوله ها و خطوط بعد وقوع زلزله تاکنون انجام شده است.


بسکابادی مجموع خسارت های وارده به انشعابات آب در مناطق زلزله زده را 200 میلیون تومان ذکر کرد.


نهاده های دامی رایگان بین دامداران منطقه زلزله زده زهان توزیع می شود
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی از توزیع رایگان نهاده های دامی طی هفته جاری بین دامداران مناطق زلزله زده خبر داد.


محمدعلی رضایی با اشاره به ورود محموله 6 تنی واکسن، دارو، مکمل غذایی، سموم و مواد ضدعفونی کننده از سازمان دامپزشکی به استان افزود: باتوجه به بارندگی های اخیر و احتمال بروز بیماری آنتروتوکسمی در بین دام ها عملیات واکسیناسیون دام ها علیه این بیماری آغاز شده است.


وی عنوان کرد: تاکنون بیش از سه هزار و 110 راس دام سبک و 8 قلاده سگ علیه بیماری هاری در روستاهای شاج ، حسین آباد، عباس آباد و زردان تحت پوشش واکسن مزبور قرار گرفته است.


رضایی تصریح کرد: هیچگونه بیماری دامی و مشترک بین انسان و حیوان در مناطق زلزله زده گزارش نشده است.


همراهی بسیجیان در آواربرداری با زلزله زدگان
رئیس بسیج سازندگی خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند از حضور 30 گروه جهادی در قالب محلات و دانشجویی در مناطق زلزله زده استان خبر داد و گفت: این بسیجیان در 10 روز اول وقوع این حادثه در منطقه حضور داشتند.


محمد زهرایی با اشاره به اینکه در حال حاضر نیز تعدادی از بسیجیان در روستای حسین آباد حضور دارند، افزود: این افراد در آواربرداری، امداد رسانی و کمک به برگشت زلزله زدگان در منطقه حضور دارند.


توزیع 10 تن مواد غذایی در مناطق زلزله زده خراسان جنوبی
محمدرحیم شهریاری، مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی نیز درگفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند از توزیع 10 تن مواد غذایی در روستاهای زلزله زده استان خبر داد و گفت: برنج، روغن، حبوبات، چای و ماکارونی بین زلزله زدگان توزیع شده است.


وی افزود: 5 هزار و 500 تخته پتو، 400 ست ظروف، 435 ست بهداشتی، 400 دستگاه والر، 18 هزار قوطی کنسروجات، 4سری وسائل تفریحی از قبیل تاب و سرسره و الاکلنگ، 5 هزار متر موکت، 27 هزار متر مربع نایلون پوشش چادر، 330 کرسی برقی و 2200 تخته چادر در مناطق زلزله زده استان توزیع شده است.


شهریاری یادآور شد: در ساعات اولیه زلزله 430 امدادگر به مناطق زلزله زده استان اعزام شدند که 300 نفر از استان و بقیه از استان های یزد، کرمان، سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی بوده اند.


پایان پیام/

 

کد خبر 210566

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha