خادم مسجد توحید: برای خواهران نماز جماعت نداریم

بیش از 20 سال است پیگیری های مسئولان مسجد توحید برای توسعه فضای مسجد و ایجاد شبستانی برای خواهران بی نتیجه مانده است و رفت و آمدها و پیگیری از متولیان هم برای رفع مشکل بی نتیجه ای نداشته است.

خبرگزاری شبستان: تأکید اسلام به برپایی نماز جماعت و انتظاراتی که مسلمانان از مسجد دارند، موجب شده تا مسجد از یک «مکان» عبادی به یک «نهاد» عبادی با کارکردهای ارتباطی و اجتماعی متنوع بدل شود.

 

اما آیا مساجد امروز همه کارکردهایی را که باید داشته باشد را دارد؟! بر همه واضح و مبرهن است که مهمترین و اولین کارکرد هر مسجدی اقامه نماز جماعت است. بیشتر احکام مسجد نشان می دهد که اسلام در پی آن است که مسجد جایگاهی مناسب برای یاد کردن پروردگار باشد و مؤمنان بتوانند در آن مکان با حضور قلب، خدا را پرستش کنند، اما بسیاری از شهروندان در گذر از برخی مساجد با در بسته مواجه و گاهی با مسجد بدون امام جماعت روبرو می شوند.

 

شاید گذرتان بارها به خیابان جمهوری حوالی بهارستان افتاده باشد و در این خیابان مسجدی با قدمتی 80 ساله و با معماری و نقش و نگارهایی که رنگ اسلامی و ایرانی را به خود گرفته است را دیده باشید. همواره مراجعه خواهران به این مسجد برای حضور در نماز جماعت با ممانعت خادم مسجد مواجه می شود. «برای خواهران نماز جماعت نداریم»، «چهار راه پایین مسجد هست؟» «شبستانی برای اقامه نماز خواهران نیست» و.... جملاتی است که چندین ماه است مراجعه کنندگان و رهگذران خواهر از مسجد توحید آن را از زبان خادم می شوند.

 

مسجد توحید که وسعتی بالغ بر 60 متر مترمربع دارد پیش از این فضای بسیار کوچکی را برای اقامه نماز خواهران داشت که با پرده ای از شبستان آقایان جدا می شد ولی به دلیل کوچک بودن شبستان مسجد و حضور زیاد نمازگزاران مرد که عمدتا از کسبه های محل هستند، چندین ماه است که دیگر امکان پذیریش خواهران برای اقامه نماز جماعت وجود ندارد و تنها آقایان برای نماز جماعت از مسجد استفاده می کنند چرا که شبستان مسجد تنها امکان پذیرش 120 نفر را دارد.

 

اما بیش از 20 سال است پیگیری های مسئولان مسجد برای گسترش فضای مسجد و ایجاد شبستانی جداگانه برای خواهران بی نتیجه مانده است. به گونه ای که حجت الاسلام سید محسن موسوی، امام جماعت مسجد توحید با اشاره به اینکه پیگیری از شهرداری تهران و مرکز رسیدگی به امور مساجد برای گسترش وسعت مسجد به نتیجه ای نرسیده است، به خبرنگار شبستان گفت: تا قبل از اینکه خیابان جمهوری وسعت پیدا کند این مسجد تا وسط های خیابان وسعت داشت و از سال 1348 که وسعت خیابان گسترش پیدا کرد وسعت مسجد به فضایی که امروز دارد یعنی 60 متر کاهش یافت.

 

وی افزود: بیش از 20 سال است مسئولان مسجد درتلاش هستند تا پاساژ مجاور مسجد را خریداری و به مسجد اضافه کنند تا هم فضایی برای خواهران ایجاد شود و هم وسعت مسجد افزایش یابد ولی پیگیری ها برای گسترش این مسجد هیچ فایده ای نداشته است.

 

حجت الاسلام موسوی اظهار کرد: تلاش های مسئولان مسجد برای توافق با صاحبان پاساژ مجاور هم هیچ فایده ای نداشته است و هنوز هم حامی برای کمک به گسترش مسجد وجود ندارد. متاسفانه برخی از هیئت امنای مسجد نیز در مقطعی حاضر به خریداری پاساژ مجاور مسجد نشدند و امروز نیز توان مالی برای خریداری پاساژ وجود ندارد.

 

امام جماعت مسجد توحید با بیان اینکه در پی مراجعه گسترده خواهران برای نماز، شرمنده آنها می شویم، اظهار کرد: خوشبختانه به دلیل آنکه در این منطقه مساجدی زیادی همچون هدایت، سراج، علی بن حسین(ع) و طالقانی وجود دارد، خواهران می توانند برای اقامه نماز خودشان را به مساجد برسانند.

 

حجت الاسلام موسوی با اشاره به اینکه تا به حال چندین نامه از سوی مسئولان مسجد به شهردار تهران نوشته شده تا به مشکل این مسجد رسیدگی شود، خاطرنشان کرد: متاسفانه تلاش ها برای رسیدگی هیچ گونه تاثیری نداشته است.

 

در حالی که شهردار تهران مدعی حمایت از مساجد و انجام فعالیت های مذهبی است و ساخت 72 مسجد در تهران را در دستور کار دارد و برخی اعضای شورای اسلامی شهر تهران و نمایندگان مجلس، رویکرد شهرداری تهران در ساخت72 مسجد در تهران را قابل تحسین می دانندو پیشنهاد انجام چنین اقدامی را به شهرداران دیگر استان ها نیز می دهند پس چگونه است که برخی از مسئولان مساجد و ائمه جماعات از عدم حمایت از مساجدشان گلایه دارند. آیا این حمایت ها تنها شامل برخی از مساجد می شود؟ آیا اولولیت با انجام پرورژه های نیمه تمام و حمایت از مساجد مهجور و مظلوم است یا توسعه کمی مساجد؟
 

پایان پیام/

کد خبر 212126

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha