به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، زلزله 15 آذر ماه زهان خسارات بسیاری سنگینی برجای گذاشت که سخت تر از همه تنها شدن "فاطمه رضایی" عضو یک خانواده 6 نفری بر اثر این زمین لزره بود. شاید باور این تقدیر پر از حکمت هنوز هم برای فاطمه سخت باشد که "پدر، مادر و 3 خواهرش" در این زلزله او را تنها گذاشتند.
غرش زمین در شامگاه 15 آذر باعث تخریب صد درصدی 193 واحد مسکونی خشت و گلی در خراسان جنوبی شد. بی خانمان شدن 193 خانواده تنها خسارت زلزله نبود چرا که به گفته مسئولان 45 روستا تحت تاثیر این زلزله قرار گرفتند که از این تعداد 7 روستای "شاج، حسین آباد، نخرود، زردان و عباس آباد در زیرکوه؛ پدمرود در بیرجند و آنیک در درمیان" دچار خسارت های جدی شدند.
خسارت2 میلیارد و 180 میلیون تومانی به محصول زرشک کشاورزان زهان و تلف شدن 317 راس دام از دیگر خسارت های این زلزله بود که مسئولان تمام تلاش خود را برای جبران این خسارات از طریق اعتبارات بلاعوض و یا بیمه انجام دادند.
در همین راستا اختصاص 31 میلیارد تومان (12.5 میلیون تومان وام و 2 میلیون تومان کمک بلاعوض) به مناطق زلزله زده خراسان جنوبی از سوی هیات دولت تصویب شد و در هفته گذشته نیز خبر موافقت رئیس جمهور با تامین 200 کانکس برای زلزله زدگان خراسان جنوبی باری دیگر موجب ایجاد شعف و خوشحالی زلزله زدگان شد.
گذشت 40 روز از این حادثه تلخ بهانه ای برای تهیه گزارشی از روند بازسازی و ساخت منازل مسکونی در مناطق زلزله زده خراسان جنوبی شد. برودت شدید هوا در روزهای اخیر در منطقه سردسیر زهان روند بازسازی منازل را متوقف نکرده ولی روند بازسازی نسبت به گذشته کندتر شده است.
گرم شدن هوا از ساعت 10 صبح به بعد بهانه ای برای بالا زدن آستین های همت روستانشینان زلزله زده است تا زن و مردم، پیر و جوان؛ با توکل به خدا، پا به پای یکدیگر در بالا بردن دیوارهای خانه ها، امید به زندگی و فرداهای روشن را باری دیگر برای خود و فرززندانشان به ارمغان آورند.
کمبود میلگرد در روستای پدمرود
دهیار روستای پدمرود شهرستان بیرجند در گفتگو با خبرنگار شبستان با اشاره به اینکه در زلزله 15 آذرماه سال جاری به مرکزیت زهان، 30 واحد مسکونی روستای پدمرود کاملا تخریب شد، گفت: در حال حاضر میلگرد مورد نیاز برای 10 واحد مسکونی تامین شده که از این تعداد بتن ریزی 5 واحد مسکونی نیز انجام شده است.
مجتبی جانی با تاکید بر اینکه پی کنی 20 واحد مسکونی نیز انجام شده است، افزود: در حال حاضر مهمترین نیاز این 20 واحد تامین میلگرد است.
وی با بیان اینکه سرما و یخبندان روند بازسازی منازل مسکونی را کند کرده است، ادامه داد: در صورتی که نیروی کمکی از سوی بسیج و یا مردم برای بازسازی به کمک مردم بشتابند، منازل مسکونی زودتر ساخته می شود.
دهیار روستای پدمرود با تاکید براینکه تاکنون 30 پرونده برای دریافت تسهیلات در بانک تشکیل شده است، خواستار افزایش تسهیلات بانکی و کمک های بلاعوض دولت شد.
مدرسه پدمرود رونق ندارد
جانی با تاکید براینکه مدرسه روستای پدمرود رونقی ندارد، یادآور شد: قبل از وقوع زلزله نیمه آذرماه سال جاری، هفته ای 2 روز معلم برای 3-4 دانش آموز به این روستا می آمد ولی بعد از وقوع زلزله تا 3 هفته کلاس های درس تعطیل بود و در حال حاضر هم یکی از دانش آموزان به مدرسه روستای اوجان می رود و مدرسه پدمرود رونقی ندارد.
کانکس دردی از مردم دوا نمی کند!
یکی از زلزله زدگان روستای پدمرود نیز در گفتگو با خبرنگار شبستان با اشاره به اینکه دادن کانکس به مردم موقت است و دردی از مردم را دوا نمی کند، گفت: بهتر است نیمی از هزینه این کانکس ها را به صورت بلاعوض به مردم بدهند تا در بازسازی منازل مسکونی خود استفاده کنند چرا که با وام 12 میلیون تومان نمی شود یک خانه برای سکونت ساخت.
وی با بیان اینکه برای خرید سیمان، شن، آجر نیاز به پول است و برای این کار تاکنون 2-3 میلیون تومان هزینه کرده ایم، یادآور شد: پرداخت وام ها باید هرچه زودتر شروع شود.
سرما؛ بتن ریزی منازل روستای شاج را متوقف کرد
دهیار روستای شاج نیز در گفتگو با خبرنگار شبستان با تاکید براینکه سرمای هوا باعث توقف بتن ریزی منازل مسکونی شده است، گفت: 4 روز است که به دلیل سرمای هوا کار ساخت و ساز متوقف شده است.
محمد رضایی خواستار آزادسازی مرحله اول تسهیلات بازسازی منازل شد و گفت: مردم تمامی مصالح خود را به صورت نسیه خریداری می کنند.
وی با اشاره به اینکه ورود کانکس به روستا در هفته های آینده با توجه به سرد شدن هوا، موجب خوشحالی مردم شده است، یادآور شد: در حال حاضر با توجه به عدم مکانی برای نصب تنور، مردم برای تهیه نان به روستاهای اطراف و یا شهر می روند و این بر مشکلات زلزله زدگان افزوده است.
رضایی خاطرنشان کرد: گرچه سردی هوا مانع بتن ریزی و ساخت و ساز شده است اما آرماتوربندی با توجه به سردی هوا ادامه دارد.
انتقاد نماینده قائنات از عدم تخصیص اعتبارات مصوب هیات دولت به مناطق زلزله زده استان
نماینده مردم قائنات در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند اظهار داشت: از اعتبارات مصوب هیات دولت برای مناطق زلزله زده استان، هنوز هیچ اعتباری به استان تخصیص نیافته است و با توجه به وضعیت سرمای بخش زهان، مسئولان باید در تخصیص هرچه سریعتر اعتبارات تلاش کنند.
جواد هروی با تقدیر از تلاش های رئیس سازمان بهزیستی در زمینه تامین کانکس معلولان تاکید کرد: به رغم وعده های مسئولان در خصوص اختصاص کانکس برای مناطق زلزله زده خراسان جنوبی، هنوز هیچ کانکسی به استان وارد نشده است.
وی همچنین با اشاره به اینکه مردم مناطق زلزله زده استان برای تامین سوخت نیز در تنگنا هستند و برای تامین آن باید پول پرداخت کنند، ادامه داد: سرمای هوا، زندگی در چادرها را بر کودکان، اطفال و سالخوردگان سخت کرده است.
نماینده مردم قائنات در خانه ملت با تقدیر از امداد رسانی به موقع در ساعات اولیه وقوع زلزله بخش زهان گفت: بیش از 2 هزار واحد مسکونی در این زمین لرزه بین 30 تا 100 درصد خسارت دیده اند که مسئولان باید برای تامین سرپناه امن در فصل سرما، فکری بکنند.
ابلاغ 400 میلیون تومان برای تامین کانکس مناطق زلزله زده خراسان جنوبی
مدیرکل مدیریت بحران خراسان جنوبی گفت: در گام اول 400 میلیون تومان به منظور تامین کانکس مناطق زلزله زده استان در اختیار سازمان بهزیستی استان قرار گرفته است.
محمدعلی آخوندی در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند اظهار داشت: رایزنی ها برای تامین هرچه سریعتر کانکس ادامه دارد و در حال حاضر 400 میلیون تومان کانکس برای تامین کانکس در اختیار سازمان بهزیستی خراسان جنوبی قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 226 واحد مسکونی در مناطق زلزله زده آواربرداری شده است، افزود: 987 پرونده دریافت تسهیلات در محل تشکیل شده است و 90 نفر به بانک معرفی شده اند و 33 واحد انعقاد قرارداد شده است.
مدیرکل مدیریت بحران خراسان جنوبی ادامه داد: همچنین آرماتوربندی 22 واحد مسکونی انجام و بتن ریزی 9 واحد مسکونی پایان یافته است.
وی گفت: در حال حاضر به دلیل سرما، کار بتن ریزی متوقف شده است ولی بقیه کارها از جمله آرماتوربندی با قوت هرچه تمام در حال انجام است.
آخوندی از انجام کارهای فرهنگی، کانون پرورش فکری کودکان در مناطق زلزله زده استان تقدیر کرد و افزود: همچنین بهداشت و درمان نیز با حضور دائمی در این مناطق در رسیدگی به بیماران تمام تلاش خود را می کند.
وی یادآور شد: تامین علوفه دام ها، ساخت بارگاه بهداشتی زرشک، آسفالت 18 کیلومتر از جاده اوجان تا عباس آباد با یک میلیارد و 250 میلیون تومان از محل اعتبارات استانی در دستور کار قرار دارد و در حال حاضر نیز بخشی از آن انجام شده است.
185 واحد مسکونی در زیرکوه آواربرداری شد
مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قاین نیز در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند از آواربرداری 185 واحد مسکونی در شهرستان زیرکوه خبر داد و گفت: همچنین تاکنون 870 پرونده دریافت تسهیلات تشیکل و 50 نفر به بانک معرفی شدند.
محمدرضا میرزایی با اشاره به اینکه 44 واحد مسکونی پی کنی، 15 واحد قالب بندی و 3 واحد بتن ریزی انجام شده است، تاکید کرد: تاکنون پیاده کردن نقشه در 120 واحد مسکونی انجام و 33 واحد نیز با بانک انعقاد قرارداد کرده اند.
وی خاطرنشان کرد: در زلزله 15 آذر سال جاری زهان یکهزار و 64 واحد مسکونی در شهرستان زیرکوه بین 30 تا 70 درصد آسیب دیدند.
کاهش 6 درجه ای هوا در زهان
مدیرکل هواشناسی خراسان جنوبی از کاهش 6 درجه ای هوا از سه شنبه هفته جاری در منطقه زلزله زده زهان خبر داد و گفت: همچنین ورزش باد و گرد و خاک، بارش پراکنده برف و کاهش محسوس دما از سه شنبه هفته جاری در این منطقه پیش بینی می شود.
علیرضا خندان رو در گفتگو با خبرنگار شبستان افزود: در سایر نقاط استان نیز تا روز سه شنبه شاهد افزایش 2-3 درجه ای دمای هوا و بعد از کان شاهد کاهش دما خواهیم بود.
پایان پیام/
نظر شما