خبرگزاری شبستان: رسول خدا(ص) می فرماید: ای علی! هر کس شراب را برای غیر خدا ترک کند خدا او را از شراب بهشتی سیراب سازد. علی(ع) پرسید: برای غیر خدا؟ حضرت (ص) فرمود: آری، به خدا سوگند! هر کس آن را برای حفظ جانش ترک کند خدا او را بدین سبب سپاس می گزارد.(1)
در روایتی دیگر رسول خدا(ص) از خوابیدن بر بامی که حفاظ ندارد(به سبب خطر جانی) نهی کرده است؛(2)همچنین آن حضرت (ص) به ابوذر فرمود: ای ابوذ! سلامتی پیش از بیماری را دریاب و از آن برای زمان بیماری بهره بگیر(3)، نیز فرمود: هر که روز و شب را سپری می کند و سه نعمت را در اختیار دارد، نعمت دنیا بر او تمام است: سلامت بدن، امنیت و هزینه روزانه و اگر چهارمین نعمت را نیز داشته باشد تمام نعمت دنیا و آخرت را در اختیار دارد و آن اسلام است(4) و همچنین فرمود: امنیت و عافیت دو نعمتی هستند که بسیاری از مردم در آنها مغبون اند.(5)
امیرمومنان(ع) می فرماید: ارزش دو چیز را نشناسد مگر کسی که آنها را از دست داده باشد: جوانی و عافیت(6) آن حضرت در تفسیر آیه (وَلَا تَنسَ نَصِیبَکَ مِنَ الدُّنْیَا)(7) یعنی "بهره واقعی خود را از ثورت دنیا از کف مده" می فرماید: سلامتی خود را فراموش مکن(8) و در تفسیر آیه ( ثُمَّ لَتُسْئَلُنَّ یَوْمَئِذٍ عَنِ النَّعیم) (9) یعنی: روز قیامت درباره نعمت ها از شما سوال خواهد شد.
می فرماید: نعمتی که از آن پرسیده می شود سلامتی است(10)
البته نعمت ولایت اولیای الهی برجسته ترین نعمت است، چنان که امام صادق(ع) در ذیل این آیه فرمود: نعمت ما هستیم.(10)
امام صادق(ع) فرمود: سلامتی نعمتی پنهان است، هرگاه باشد، فراموش شود و هرگاه از دست رود به یاد آید(11)
همچنین فرمود: پنج چیز است که اگر کسی آنها را نداشته باشد زندگی برای او گوارا نیست: سلامتی و...(12)
پی نوشت ها:
1.الفقیه، ج4،ص353؛مکارم الاخلاق،ص433
2.الکافی،ج6،ص530
3.الامالی،طوسی،ص526
4.الکافی، ج8،ص148
5.الجامع الصغیر،ج1،ص477
6.غررالحکم،ص324
7.سوه قصص ، آیه 77
8.لا تنس صحتک ...(الامالی، صدوق، ص228)
9.سوره تکاثر، آیه8
10.ارشاد القلوب، ج1، ص38
11.الفقیه، ج4،ص406
12.المحاسن، ج1، ص9
پایان پیام/
نظر شما