به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، سیدحسین اسحاقی مدیر ساماندهی امور پژوهشی حوزههای علمیه خواهران، امروز(7 اسفند)در این مراسم در سخنانی هدف از برگزاری این هماندیشی را ساماندهی فارغالتحصیلان پژوهشگر حوزههای علمیه خواهران برشمرد و گفت: طی سالهای اخیر شاهد درخشش خواهران طلبه در عرصههای پژوهشی بودهایم اما برخی طلاب پژوهشگر پس از چند سال تحصیل و فارغالتحصیلی، ارتباطشان را با حوزههای علمیه خواهران از دست میدهند، که لازم است از توان آنها در عرصههای پژوهشی بیشتر استفاده شود.
وی در قسمت دیگری از سخنان خود با اشاره به ویژگیهای پژوهش مطلوب، تصریح کرد: به منظور ارائه یک پژوهش مناسب پژوهشگر باید دارای دست مایه مناسب برای پژوهش باشد.
وی افزود: پژوهشگر باید تا حد ممکن بر اطلاعات خود بیفزاید و ضمن افزایش مراجعه به منابع علمی، اندوخته علمی خود را بیفزاید و در غیر این صورت در استخدام واژگان با مشکل مواجه خواهد شد.
مدیر ساماندهی امور پژوهشی حوزههای علمیه خواهران، اضافه کرد: پژوهشگر باید تلاش کند تا در رشتهای خاص فعالیت کند و ابتدا مبانی آن را فراگیرد و سپس در آن رشته قلم فرسایی کند.
وی روشمندی و پرسشگری را به عنوان دو عامل دیگر در موفقیت در پژوهش برشمرد و ادامه داد: پژوهشگر باید روش علمی را در پژوهشهای خود به کار گیرد و تا عمق مسائل را کشف کند.
اسحاقی، از پژوهش به عنوان فرآیند تولید علم و کشف حقیقت مجهول یاد کرد و ادامه داد: این امر بیانگر ویژگی نوگرایی و ایده پردازی در پژوهش است.
وی با بیان اینکه برخی از آثار ارائه شده به عنوان تحقیق تنها جمع آوری مطالب به حساب میآیند، تصریح کرد: پژوهش باید دارای تجزیه و تحلیل باشد و نظریههای جدیدی را ارائه کند و در غیر این صورت فاقد ویژگی تحقیق است.
مدیر ساماندهی امور پژوهشی حوزههای علمیه خواهران، پشت کار و صبوری و عدم تعصب و یکسونگری را دو عامل دیگر در موفقیت پژوهش برشمرد و افزود: به عنوان نمونه علامه امینی مجموعه گرانسنگ الغدیر را در شرایطی گردآوری و تالیف کرد که وسائط نقلیه به سختی فراهم میشد.
وی شکستن هیمنه نظریههای بزرگ و شخصیتها را یکی دیگر از لوازم تحقیق موفق دانست و خاطرنشان ساخت: پژوهشگر توانمند باید دید دقیقی به نظریهها داشته باشد و به عناوین بزرگ قانع نشود.
گفتنی است، نخستین هماندیشی پژوهشگران برتر حوزههای علمیه خواهران طی روزهای 7 و 8 اسفند ماه در شهر قم برگزار میشود.
پایان پیام/
نظر شما