مکانیسم های سنتی روابط عمومی قادر به پاسخگویی نیاز مردم نیست

مدرس انجمن روابط عمومی ایران گفت: قرن بیست و یکم قرن اطلاعات است و در این قرن مکانیسم های سنتی روابط عمومی قادر به پاسخگویی به نیاز مردم نخواهد بود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، میرزا بابا مطهری نژاد، مدرس انجمن روابط عمومی ایران و دانشگاه علمی و کاربردی، ظهر امروز (9 اسفند) در نخستین سمینار تخصصی روابط عمومی، تبلیغات و بازاریابی که در سالن اجتماعات دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین برگزار شد، بیان کرد: روابط عمومی ها نیاز به مفاهیم و فنون بازاریابی دارند چراکه در غیر این صورت نمی توانند پیام خود را به خوبی به جامعه مخاطب خود عرضه کنند.
 

وی ادامه داد: هدف از وجود روابط عمومی در سازمان ها کشف، حفظ و تداوم تفاهم است و روابط عمومی ها باید از مرحله ترغیب و اغنا عبور کرده و به مرحله تفاهم برسند و این کار با ابلاغ اطلاعات و برنامه ها انجام می پذیرد.
 

مدرس انجمن روابط عمومی ایران افزود: نخستین چالش روابط عمومی در ایران بی توجهی به جنس ارتباط روابط عمومی است، انواع گوناگونی از ارتباطات در جهان وجود دارد که ارتباط انسان با خود، ارتباط انسان با انسان، ارتباط انسان با ماشین آلات و حیوان ها و غیره از جمله آنها است و روابط عمومی در حوزه ارتباطات انسانی قرار دارد.
 

وی تأکید کرد: ارتباطات انسانی نیز به چهار گروه قابل تقسیم هستند که این چهار گروه شامل ارتباط درون فردی، ارتباط میان فردی، ارتباط گروهی، ارتباط عمومی می شود و روابط عمومی باید از جنس ارتباط عمومی باشد و از جنس دیگر ارتباطات و حتی ارتباط گروهی نباشد.
 

مطهری نژاد یادآور شد: روابط عمومی پیام هایی صادر می کند و با افرادی ارتباط برقرار می کند که در بسیاری از مواقع حتی آنها را نمی شناسد و محیط انتشار پیام وی پراکنده است در نتیجه این پیام باید با اندازه ای دقیق و آشنا با نیاز مخاطب باشد که هر فردی که این پیام را می خواند، با ابهام مواجه نشود.
 

وی تصریح کرد: نخستین چالش ما که همان چالش اساسی جنس روابط عمومی است این است که این ارتباط از جنس روابط گروهی بوده و وسایلی که در آن استفاده می شود، وسایل ارتباط جمعی است و گروهی نیست، روابط عمومی باید زبان رسانه را بشناسد و سپس پیامی را رسانه ای کند و چنانچه مدیران روابط عمومی و همکاران آنها در این حوزه جنس روابط عمومی را نشناسند، موفق نخواهند بود.
 

مدرس انجمن روابط عمومی ایران اضافه کرد: چالش دیگر روابط عمومی در ایران بحران اقتدار روابط عمومی ها است به طوری که روابط عمومی ها مقتدر نیستند و نمی توانند برای مدیران سازمان و یا دستگاه اجرایی تعیین کنند که چه مواردی را مطرح کرده و چه مواردی را مطرح نکنند که برای رفع این موضوع باید سمیناری برای مدیران دستگاه ها و روابط عمومی ها به صورت مشترک برگزار کرد تا این نقش و جایگاه مهم روابط عمومی برای آنها تبیین شود.
 

وی توضیح داد: از دیگر چالش های روابط عمومی در ایران می توان به نگاه نادرست جامعه به این عامل حیاتی دانست به طوری که مردم نگاه درستی به روابط عمومی ها ندارند و مطالبات خود را از روابط عمومی ها نمی خواهند.
 

مطهری نژاد عنوان کرد: عدم سرمایه گذاری در منابع انسانی مهارت دیده، نحوه پاسخگویی روابط عمومی ها به مشتریان، بی توجهی به انتظارات شهروندان عواملی هستند که به بحران اقتدار روابط عمومی ها کمک کرده است.
 

وی افزود: انتظارات مردم از روابط عمومی ها این است که آنها را درک کنند، اطلاعات شفاف، دقیق، کامل و خدمات سریع متناسب و کامل در اختیارشان قرار دهند، اطلاعات صحیح در نخستین مراجعه دریافت کنند و شهروندان عدم احساس مورد هجوم و تحت کنترل قرار گرفتن داشته باشند.
 

مدرس انجمن روابط عمومی ایران خاطر نشان کرد: قرن بیست و یکم قرن اطلاعات است و در این قرن مکانیسم های سنتی روابط عمومی قادر به پاسخگویی به نیاز مردم نخواهد بود.
 

وی تأکید کرد: روابط عمومی سنتی سازمان محور است ولی روابط عمومی امروزه باید شهروند محور باشد و از نیاز مردم آگاهی داشته باشد.
 

مطهری نژاد افزود: امروز ابزار روابط عمومی ها تغییر کرده است و ابزارهای قدیمی برای این فعالیت ها کافی نیست و امروز روابط عمومی ها نیاز به سایت های اینترنتی، اخبار، سخنرانی ها، مراسم های ویژه، ابزار نوشتاری، ابزار صوتی و تصویری، ابزار معرفی سازمان ها و فعالیت در زمینه خدمات عمومی دارند.
 

پایان پیام/
 

کد خبر 233124

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha