به گزارش خبرگزاری شبستان از استان یزد، این بنای ارزشمند که 15 هزار متر مربع وسعت دارد در سال 1388 توسط ورثه مالک برای کاربری فرهنگی به اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خاتم اهدا شد.
زمان ساخت این بنا مربوط به دوره افشاریه و زندیه می باشد و آخرین شخصی که در صد سال گذشته آن را احیا کرده ابوالفتح خان ازخوانین منطقه بوده است.
از تاسیسات موجود در قلعه می توان به هشتی ورودی، شاه نشین، حجره های مسکونی در دو جبهه، برج های دیده بانی و تیرکش ها، سیلوهای نگهداری غله به صورت عمومی و خصوصی اشاره کرد.
محل استقرار نگهبانان، اطبل ها و محل نگهداری حیوانات به صورت روباز و فضای مناسب برای زراعت و کشاورزی اضطراری از دیگر چشم اندازهای زیبای این اثر تاریخی است.
با توجه به تاسیسات موجود در این بنا مشخص می شود در گذشته این بنا علاوه برکاربری مسکونی کاربری نظامی و دفاعی نیز داشته است.
این اثر زیبای تاریخی که با توجه به فضاهای موجود در داخل حریم شهری یکی از کاملترین نمونه های بناهای سنتی در استان یزد محسوب می شود با دارا بودن ارگ، شارستان و محیط زراعی اطراف در نوع خود کم نظیر است.
این بنای ارزشمند که در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده روزهای انتظار تبدیل شدن به موزه مردم شناسی را سپری می کند.
به گزارش روابط عمومی فرمانداری خاتم، قلعه محمد باقری، قلعه مروست قلعه چاکری هرات، قلعه توتک و قلعه حسین آباد هرات از دیگر قلعه های ارزشمند خاتم به شمار می روند.
شهرستان خاتم با دارابودن بیش از 250 اثر تاریخی و طبیعی ارزشمند در زمینه میراث فرهنگی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
پایان پیام/
نظر شما