به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، حجت الاسلام و المسلمین حسین حائری امروز (17اسفند) در گردهمایی 18 اسفند به مناسبت بیستمین سالگرد تاسیس ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور که در سالن الغدیر بیرجند برگزار شد، اظهار داشت: اولین مرکز بوجود آمده بر روی سطح زمین مسجد به عنوان اولین پایگاه عبادت بوده است.
وی با بیان اینکه مساجد به عنوان بیت الله نامگذاری شده اند، افزود: این امر برگرفته از ارتباط قوی انسان با خداوند در مسجد و تنها جایی که حالت معنویت به انسان ها دست می دهد است.
مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان از عبادت بعنوان بالاترین و زیباترین محصول عمر انسان یاد کرد و گفت: اگر عبادت از زندگانی انسان ها گرفته شود زندگی انسان پوچ، بی ارزش و بی هویت است.
وی با اشاره به اینکه عبادت محدود نیست بلکه فوق العاده گسترده است، اذعان کرد: در دایره گسترده عبادت نماز حرف اول را می زند و هیچ امری جایگزین این فریضه الهی نمی شود.
حجت الاسلام حائری تاکید کرد: قرار دادن نماز به عنوان محور اساسی در جامعه موجب ایجاد یک جامعه اسلامی و قرآنی پیشرفته می شود و اگر این فریضه در حاشیه امورات یک جامعه قرار گیرد آن جامعه غیر اسلامی است.
وی از اولویت قرار نگرفتن نماز در امورات دانشگاه ها انتقاد کرد و گفت: باید در تمامی ساخت و سازهای مهندسین جامعه ساخت مسجد مورد توجه قرار گیرد.
ساخت مسجد در شهرسازی و شهرک سازی ها مورد توجه قرار گیرد
مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان با اشاره به اینکه پیامبر اکرم(ص)اولین نقطه تمدن پیشرفت شهر را مسجد قرار داده است، خاطرنشان کرد: در شهرسازی و شهرک سازی ها باید ساخت مسجد مورد توجه قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه دانشگاه ها اگر می خواهند محل دانش و پیشرفت باشند باید ساخت مساجد را در اولویت قرار دهند، اذعان کرد: مسجد باید در متن زندگی مردم باشد؛ این درحالیست که مسجد بهترین مکان های تشخیص مومن از منافق باشد.
بازارها مدافع و پشتیبان مسجد باشند
حجت الاسلام حائری با بیان اینکه در اسلام بازارها مهمترین پشتوانه اقتصادی مساجد هستند، تصریح کرد: امروز نیز باید بازارها مدافع و پشتیبان مسجد باشند و ارتباط مردم با مساجد تقویت شوند.
وی با تاکید بر اینکه شیوه های جذب درآمد برای مساجد باید عوض شوند، گفت: استفاده اقتصادی از مسجد کاملا اشتباه است چراکه در مساجد باید کار فرهنگی شود.
کانونهای فرهنگی و هنری مساجد به عنوان بازوان توانمند مساجد هستند
این مقام مسئول از کانونهای فرهنگی و هنری مساجد به عنوان بازوان توانمند مساجد یاد کرد و یادآور شد: یکی از ویژگی های مهم مساجد؛ امن بودن این اماکن مقدس است و این درحالی است که اختلاف امام جماعت، هیات امنا و ... موجب نا امن شدن محیط مسجد می شود.
وی با بیان اینکه حضور جوانان در مساجد ناکافی است، یادآور شد: باید بررسی شود چه عواملی باعث دوری جوانان از مساجد می شود.
پایان پیام/
نظر شما