به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام «شیخ اسامه عطار» از علمای شیعه عراقی الاصل تبعه کاناداست. او خطیب و امام جماعت مسجد شهر «ادمونتن» کانادا است.
خبرگزاری نون عراق با شیخ اسامه العطار گفت وگویی انجام داده که در زیر می خوانیم:
در ابتدا کمی از خودتان بگویید.
شیخ اسامه العطار متولد محله «باب الطاق» در شهر کربلای مقدس هستم که در کودکی به همراه خانواده ام به شهر «ونکوور» کانادا مهاجرت کردم. تحصیلات ابتدایی را در این شهر سپری کردم و درهمین شهر در رشته شیمی لیسانس گرفتم سپس به شهر لوس آنجلس رفتم و در آنجا در نزد آیت الله سید مرتضی قزوینی و فرزندش سید مصطفی قزوینی دروس حوزوی را گذراندم. تا چهار سال در نزد این دو بزرگوار درس خواندم سپس به برای تکمیل دکترای شیمی به شهر ونکوور بازگشتم و سپس به شهر «ادمونتن» کانادا رفتم . درسم را ادامه دادم ومدرک فوق دکترای شیمی گرفتم. خداوند به مدت بیست و دو سال توفیق خدمت به امام حسین(ع) را به من اعطا کرد. با تلاش های علامه قزوینی و فرزند بزرگوارشان، خطابه حسینی را نیز یاد گرفتم و به این ترتیب خطیب و سخنران مناسبت های حسینی در کانادا شدم.
حرکت تبلیغ شیعه در کانادا را چگونه می بینید؟
تبلیغ مذهب تشیع با وجود اینکه عمر اقلیت شیعه در کانادا از چهل سال تجاوز نمی کند همواره وجود داشته است و مراکز شیعی موجود در این کشور که در سال 1975 تاسیس شده اند، اقدام به تبلیغ این مذهب حق در کشور کانادا می کنند. اقلیت شیعیان کانادا، همچون یک اقلیت بزرگ، فعالیت های خود را در زمینه تبلیغ مذهب تشیع از چهل سال پیش تاکنون انجام می دهند و بیشترین اهتمام آنها، صیانت از هویت شیعیان آنجا است. در ده ساله اخیر، نسل دوم شیعیانی که از طریق دانشگاه و ادارات و نهادهای رسمی با کانادایی ها ارتباط برقرار می کنند، به معرفی اصول اهل بیت(ع) و مذهب تشیع و روش ناب آنها می پردازند. اما در مقابل، حوادث یازده سپتامبر آمریکا، در سال 2001 تاثیر منفی بر شیعیان گذاشت و نوعی کمپین علیه اسلام و مسلمانان راه اندازی شد.
روش هایی که باید از سوی مبلغین پیروی شوند تا اثر مطلوبی در بر داشته باشد، چیست؟
روش های مختلف و زیادی برای تبلیغ مذهب تشیع وجود دارد که استفاده از وسایل ارتباط جمعی متنوعی همانند فیسبوک، توییتر و دیگر شبکه های اجتماعی را ایجاب می کنند. علاوه بر این برخی از شیعیانی که ثروتمند هستند می توانند از این وسایل ارتباط جمعی بهره گرفته و فیلم ها و سریال هایی را بسازند که در آنها به سیره انبیا و ائمه معصومین علیه السلام بپردازند. اما به شرط اینکه این فیلم ها و سریال ها به زبان انگلیسی باشد تا تاثیر بیشتری بر مردم بیشتری در سطح جهان داشته باشند. من به جرأت می توانم بگویم که اگر مثلا فیلمی به زبان انگلیسی درباره سیره امام حسین(ع)و حوادث مربوط به آن واقعه ساخته شود، قطعا شاهد ورود میلیون ها انسان به دین اسلام خواهیم بود.
اهمیت پرداختن به شعایر حسینی را در چه می دانید؟
امام حسین(ع) الگوی تمامی آزادگان، مظلومان و ستم دیدگان جهان است؛ به همین دلیل است که طاغوتیان تلاش می کنند تا مردم را از زیارت حرم مطهر امام حسین(ع) و حتی ذکر نام ایشان منع کنند. زیرا تنها با ذکر نام حضرت امام حسین(ع) انسان احساس آزادی می کند و به ارزش انسانیت پی می برد. بنابراین به محض حضور جوانان در حرم مطهر امام حسین(ع)، وابستگی به ایشان پیش می آید. مردم با روش های مختلفی نظیر گوش دادن به منابر حسینی، رویدادهای مربوط به امام حسین(ع) و پیاده روی در اربعین حسینی و همینطور از طریق فعالیت های دینی و عبادی دیگر با اهل بیت(ع) ارتباط برقرار می کنند.
تصویری که باید پیروان اهل بیت(ع) در جوامع دیگر بازتاب دهند، چیست؟
پیامبر اکرم(ص) در حدیثی فرمودند: «برای اتمام مکارم اخلاق فرستاده شدم». من در سخنرانی هایم جوانان و دیگر اقشار جامعه مسلمانان را خطاب قرار می دهم و به آنها می گویم هنگامی که اسمتان محمد، علی یا جعفر باشد، غربی ها به نامتان توجهی نمی کنند بلکه به شما به عنوان یک مسلمان می نگرند و هنگامی که با شما ارتباط برقرار می کنند، و از اخلاق شما آگاهی می یابند، یا به دین اسلام جذب می شوند یا اینکه از آن فرار می کنند. تمام رفتارهای غربی ها، به نحوه اخلاق شما با آنها برمی گردد چرا که شما نماینده ی اسلام هستید. امام صادق(ع) نیز فرموده اند: «دعوت کننده غیر زبانی برای ما باشید» منظور امام صادق این است که از طریق رفتار و اخلاقمان مردم را به اسلام و تشیع دعوت کنیم. یکی از روش هایی که باعث شد تا مردم به دین اسلام روی بیاورند، اخلاق پیامبر(ص) بود.
پیامی که رسانه های اسلامی باید به غیرمسلمانان برسانند، چیست؟
نقش رسانه های ارتباطی در رابطه با تبلیغ اسلام و تشیع امر بسیار مهمی است. این اهمیت از زمان حضرت محمد(ص) و اهل بیت(ع) وجود داشته است. حتی بنی امیه از رسانه ها علیه امام حسین(ع) استفاده کردند، همچنین بنی عباس برای مقابله با اهل بیت از رسانه ها استفاده کردند و از این طرق اهل بیت را به تمسخر گرفتند. اهل بیت(ع) نیز از رسانه ها و وسایل ارتباطی دیگری همانند شعر برای گسترش عقیده خود استفاده کردند. ما باید امروزه با زبانی که قابل فهم برای غیرمسلمانان باشد، آنها را خطاب قرار دهیم. عاقلانه نیست که با آنها درباره نهضت امام حسین(ع) سخن گفته و بگوییم که امام حسین(ع) با یزید وارد جنگ شد چون یزید دائم الخمر بود، زیرا جامعه غرب مشکلی در شرب خمر نمی بیند بلکه باید از جوانب دیگر این قضیه با جوامع غیرمسلمان سخن بگوییم، جوانبی مانند عدالت و برابری و اینکه چگونه یزید حقوق مردم را سلب می کرد و به تبعیض نژادی و اجتماعی دعوت می کرد.
چنین جوانب حماسه حسینی باید به جوامع غیرمسمان و غرب معرفی شود. اگر بخواهیم در جوامع غربی و غیرمسلمان به دین مبین اسلام و مذهب تشیع دعوت کنیم، باید در این آیه تامل کنیم "وأدعو الى سبیل ربک بالحکمة والموعظة الحسنة وجادلهم بالتی هی احسن" روش های زیادی برای تبلیغ دین اسلام وجود دارد که دراین آیه نیز مشخص شده است. براساس این آیه، حکمت همان زبان عقل، منطق و موعظه نیک است بنابراین باید با روش های عقلی، منطقی و احساسات به دین اسلام و مذهب گرانسنگ اهل بیت دعوت کنیم.
آیا رسانه هایی در کانادا وجود دارد که فعالیت های مربوط به پیروان اهل بیت(علیهم السلام) را پوشش دهد؟
نه متاسفانه در پوشش دادن اخبار و رویدادهای مربوط به پیروان اهل بیت(ع) در کشور کانادا کوتاهی می شود و روزنامه ها و رادیوهای کانادا هرگز به رویدادهایی نظیر اربعین حسینی و جمعیت میلیونی زائران در این مناسبت بسیار گرانقدر اشاره نمی کنند. که در واقع این کوتاهی به خود ما به عنوان پیروان اهل بیت(ع) برمی گردد. باید همه باهم برای رساندن صدای اهل بیت و مناسبت های آنها به جهانیان از طریق رسانه ها همکاری داشته باشیم و با روزنامه ها و وسایل ارتباطی کشور کانادا در زمینه اخبار و رویدادهای پیروانان اهل بیت(ع) تعامل برقرار کنیم. علاوه بر این نویسندگان برجسته ای در کانادا وجود دارد که می توانیم آنها را برای خدمت به قضیه امام حسین(ع) به کار بگیریم.
پایان پیام/
نظر شما