به گزارش خبرگزاری شبستان، این بخش که با هدف حمایت از پژوهش های دانشگاهی ، شناسایی و معرفی پژوهشگران برتر و تولید و ارائه ی آثار پژوهشی اساتید و دانشجویان شکل گرفته در دو رده دانشجویان و اساتید برگزار می شود.
مقالات رسیده به این بخش نباید پیش از این در قالب کتاب ، مقاله و یا به هر نحو دیگری منتشر شده باشد. متقاضیان باید پژوهش خود را در سه نسخه حداکثر در 20 صفحه 4A همراه با فایل اثردر محیط word بر روی لوح فشرده ، تا تاریخ 25 فروردین ماه به دبیرخانه ارسال کنند.
بنا به گزارش ستاد خبری شانزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران، برگزیدگان این بخش در مراسم اختتامیه معرفی و جایزه استاد ناظرزاده کرمانی را دریافت می کنند.
لازم به ذکر است که مهلت ارسال آثار به بخش نمایشنامه خوانی نیز روز 25 فروردین به پایان می رسد. این بخش نیز در دو عنوان تالیفات دانشجویی و مرور نمایشنامه های استاد ناظر زاده کرمانی برگزار می شود. مجموعه نمایشنامه های ناظرزاده کرمانی در سایت جشنواره به آدرس www.iifut.com قابل مشاهده است.
گفتنی است، شانزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران از 14 اردیبهشت 1392 در تهران برگزار می شود.
یدالله آقاعباسی: بخش پژوهش به هدف تئاتردانشگاهی نزدیک است
یدالله آقاعباسی، استاد دانشگاه و مترجم تئاتر می گوید: بخش پژوهش (چاپ کتاب و ارایه مقاله) به هدف جشنواره تئاتر دانشگاهی نزدیک است به هر اندازه کتاب، پژوهش ومقاله بیشترباشد جشنواره علمی و پایه ای تربرگزار می شود.
آقاعباسی جشنواره تئاتر دانشگاهی را جشنی نمایشی دانست و توضیح داد: دانشجویان نیروهای پرتحرک و آرمان خواهی هستند و می توانند بخش های مهم جشنواره را به عهده بگیرند. ویژگی آرمان خواهی در دانشجویان بالا است.
مترجم کتاب «بازنگری در بازیگری» با این توضیح که با برگزاری جشنواره تئاتر دانشگاهی موافقم ولی نه به شکل مسابقه، اظهار داشت: دانشجویان در سنی هستند که نیازی به جایزه بردن ندارند. شاید اگر جشنواره در این مرحله به شکل مسابقه ای نباشد بهتر باشد.
وی جشنواره تئاتر دانشگاهی را ویترینی برای نشان دادن آثار دانشجویان دانست و افزود: در دانشگاهها باید تئاتری باشد که جشن آن را بگیرند و تئاتر دانشجویی فقط محدود به چند روز نباشد و در طول سال فعال باشد.
مترجم کتاب «نظریه صحنه مدرن» تئاتر را محل تمرین، آمادگی، شناخت و آزمایشگاه زندگی دانست و ادامه داد: محدود کردن تئاتر و جشنواره در چند روز هدف هنر تئاتر را تامین نمی کند، تاثیری هم که باید داشته باشد ندارد. باید در طول سال هر هفته و هر ماه دانشجویان این امکان را داشته باشند وبرای همکلاسی های خود نمایش اجرا کنند.
کارگردان نمایش «چهار صندوق» بخش پژوهش (چاپ کتاب و ارایه مقاله) را به هدف جشنواره تئاتر دانشگاهی نزدیک دانست و تصریح کرد: وقتی کتابی تهیه می شود در طول سال همه از آن استفاده می کنند. کتاب، پژوهش و مقاله هر چه بیشتر باشد جشنواره را علمی و پایه ای تر می کند و کمبودهای این رویداد تکمیل می شود.
وی «آشنا نبودن دانشجویان با تئاتر»، «عدم آگاهی بین مخاطبان و مسوولان» و «کمبود مربی باسواد و دلسوز» که دانشجویان زیر نظر او فعالیت کنند را سه حلقه مفقوده تئاتر دانشگاهی دانست.
پایان پیام/
نظر شما