«آشیانه در مه» اثر فاخر جهانی است/فردی بیش ازنویسندگان مدعی،مردمی بود

محسن مومنی با بیان اینکه به دلیل انجام کارهای اجرایی وجه ادبی و شخصیتی فردی مورد غفلت واقع شده است، گفت: زمانی که نویسندگان با اصول داستان نویسی آشنا نبودند فردی قلم پخته ای داشت.

به گزارش خبرنگار شبستان، مراسم یادبود از نویسنده نام آشنای انقلاب امیرحسین فردی امروز در غرفه سوره مهر واقع در بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار شد.

 

در این مراسم خانواده امیرحسین فردی، محسن مومنی، محمد حسنی مدیرعامل بنیاد ادبیات داستانی، محمد حمزه زاده حضور داشتند.

 

در آغاز این نشست محسن مومنی رییس حوزه هنری گفت: سال گذشته چند روزی که در نمایشگاه کتاب بودیم با آقای فردی عکس یادگاری گرفتیم، آن روزها حالش هم خوب نبود و هوای اینجا هم مناسب حضور ایشان نبود اما فردی به خاطر اعتقادی که به کارش داشت در نمایشگاه حضور پیدا کرد.

 

وی در ادامه با بیان اینکه وجه شخصیتی و ادبی فردی مورد غفلت واقع شده است افزود: وجه ادبی آثار کسانی که کارهای اجرایی انجام می دهند، معمولاً مورد غفلت واقع می شود، اما آقای فردی زمانی که بسیاری از نمایندگان هنوز با اصول داستان نویسی آشنا نبودند، قلم پخته ای داشت و عناصر داستان را به خوبی می شناخت ان زمان در ادبیات داستانی پیش از انقلاب وی جزء معدود افرادی بود که با عناصر داستانی آشنا بودند.

 

مومنی در ادامه با بیان اینکه در کارنامه فردی 10 اثر وجود دارد، گفت: اما او مدت سی سال سردبیر کیهان بچه ها بوده و هر هفته یک نشریه بیرون آمده است و چنانکه می توان گفت: امیرحسین فردی در بخش پرورش نیرو از اولین ها و بهترین ها بوده است.

 

وی از کتاب «آشیانه در مه» به عنوان اثری جهانی نام برد و گفت: به تعبیر نویسندگانی چون محمدرضا سرشار این اثر در حد یک کار جهانی است و یکی از بهترین کتابهایی است که می توان در حوزه کودک و نوجوان از ان نام برد، در این اثر لحظات زیبایی از تنهایی های یک دختر خردسال که پدرش از او دور است به تصویر کشیده شده است.

 

رییس حوزه هنری همچنین از رمان اسماعیل نام برد که در سالهای اخیر منتشر شده است و گفت: ادامه این رمان با عنوان خردسالی در اربعین امیرحسین فردی طی مراسمی رونمایی می شود.

 

در ادامه محسن مومنی به برشمردن ویژگی های رمان اسماعیل پرداخت و اظهار کرد: دلنشین بودن، صداقت، شهامت نویسنده، صمیمیت، استفاده از تجارب زندگی و نگاههای جدید از ویژگی هایی است که در رمان اسماعیل از آن استفاده شده است.

 

وی همچنین فردی را نویسنده ای متفکر خواند و اظهار کرد: فردی نویسنده ای بود که از تفکر برخوردار بود و مدام درخودش بود، با وجود اینکه در جمع انسان بسیار اجتماعی به نظر می رسید.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: امیرحسین فردی نویسنده ای بود که زبان طبیعت می فهمید و با آن مانوس بود چنانکه ما در رمان اسماعیل شاهد به تصویر کشیدن یک تابلو هستیم و امیدوارم روزی فرا برسید که منتقدان به وجوه هنری نویسندگی فردی بپردازند.

 

در ادامه محمد حسنی، مدیرعامل بنیاد ادبیات داستانی خاطرنشان کرد: فردی را چندسالی است که از نزدیک می شناختم. وی انسانی بزرگ و جوانگرا بود و همواره به جوانان اهمیت زیادی می داد.

 

وی افزود: کتاب آشیان در مه فردی را بچه های قزاقستان خودشان انتخاب و ترجمه کرده اند و من زمانی که این مساله را به او اطلاع دادم بسیار خوشحال شد و گمان می کنم برخی از کدورت های ادبیات داستانی ما در بازارهای جهانی باید باز شود.

 

وی در ادامه فردی را یک تولستوی شناس بزرگ خواند و افزود: او بسیار تلاش داشت که در حوزه هنری بزرگداشتی برای تولستوی برگزار شود چون او را نمونه یک نویسنده اخلاقی می دانست.

 

در ادامه بار دیگر محسن مومنی پشت تریبون قرار گرفت و  گفت: امیرحسین فردی اغلب کارهای خوب نویسنده های خوب دنیا را خوانده بود چون معتقد بود کسانی که می خواهند بنویسند نخست باید خوب بخوانند.

 

وی در ادامه از چگونگی آشنایی خود با امیرحسین فردی اینگونه سخن گفت: آقای فردی را از زمان کیهان بچه ها می شناسم و همواره برایشان احترام زیادی قائل بودم در سال 81 نیز بزرگداشتی با عنوان 20 سال عاشقی برای وی برگزار کردیم و در آنجا یکی از بازیکنان قدیمی تیم فوتبال به عنوان غلامعلی آبادی گفت که فردی اولین مربی فوتبال او بوده است و ما نیز تا قبل از بیماری وی همیشه با او فوتبال بازی می کردیم و کسان دیگری نیز به خاطر وجوه شخصیتی فردی همواره با ما در یک تیم بازی می کردند اما زمانی که موقع نماز می شد او فوتبال را تعطیل می کرد تا به نماز برسد.

 

رییس حوزه هنری در ادامه خاطرنشان کرد: فردی برای انجام کارها از جان خودش مایه می گذاشت و اعتقاد داشت که کارهای فرهنگی باید جهادی باشد، البته در این مسیر همیشه سفرهای کوتاهی هم با دوستان داشت که ما به مناطق محروم مانند کهگیلویه و بویراحمد و بسیاری از جاهای دیگر ایران سفر کرده ایم.

 

وی در پایان گفت: بسیاری ادعا دارند که نویسنده مردمی هستند اما در میان مردم نیستند در حالی که فردی به معنی واقعی نویسنده مردمی بود شاید یکی از دلایلی که هیچگاه نخواست از منطقه قدیمی که در ان زندگی می کرد فاصله بگیرد همین نگرانی بود که مبادا از مسجد و مردم دور شود، همه چیز فردی حتی ورزش و ادبیات و عشق او در حوزه زندگی بود.

 

در پایان این مراسم مریم فردی دختر وی نیز به ارایه سخنانی پرداخت و گفت: جای پدرم هیچگاه خالی نمی شود و خاطرات من از او بسیار زیاد است پدرم همیشه از شعارها خسته بود و می گفت که بسیاری از کارها انجام نشده است و به همین دلیل تمام تلاش خود را به کار می گرفت.

 

وی اضافه کرد: زمانی که نوجوان بودم به او می گفتیم که زمانی که بازنشسته شد می رویم روستایمان و شما انجا با آرامش به نوشتن می پردازید و زمانی که پدر بازنشسته شد این نکته را به او یادآوری کردم اما پدرم وظیفه دیگری را روی دوش خودش احساس می کرد که باید به ان می پرداخت.

 

محسن مومنی در پایان این مراسم گفت: قرار بود که کتاب بردسالی فردی به نمایشگاه کتاب برسد اما فردی گفت از انجایی که اوضاع چاپ خراب است و وضعیت کاغذ به بحران تبدیل شده است، به جای کتاب های وی، آثار جوانان منتشر شود و به همین دلیل کتاب او کمی دیرتر از نمایشگاه کتاب چاپ خواهد شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 250703

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha