فوج عظیم اسلام‌آوران در گروی معرفی شایسته آنان است

کارشناس ارشد تاریخ اسلام در همایش بین‌المللی دیپلماسی و قدرت نرم در سیره پیامبر (ص) گفت: اگر اسلام به خوبی معرفی شود شاهد فوج عظیم اسلام‌آورندگان به دین و حقانیت الهی خواهیم بود.

به گزارش خبرنگار شبستان، محمدحسین رجبی دوانی، کارشناس ارشد تاریخ اسلام در همایش دیپلماسی و قدرت نرم در سیره پیامبر (ص) با اشاره به کارنامه سیاه و پلید دشمنان اسلام و خواری آنان از حقانیت الهی به زیر کشیدن حقانیت الهی گفت: استکبار جهانی با کارنامه سیاه خود پرچمدار صلح شده و نسبت به دین اسلام و پیامبر عظیم‌الشأن آن اهانت کرده و آن را آیینی سرشار از ستم و خشونت و کینه معرفی می‌کند، حال آنکه کارنامه‌های سیاه کشورهای غربی و جنایات انسانی آنان نسبت به بشریت بر کسی پوشیده نیست.

وی افزود: آنان با ابزار قدرتمند رسانه‌ای بانگ طرفداری صلح جهانی و حقوق بشر سر می‌دهند و اسلام را خشونت‌طلب معرفی می‌کنند لذا برای مقابله با این هجمه بر ما مسلمانان فرض است تا سیره پاک پیامبر اعظم را به عنوان نمونه و الگویی پسندیده و منطبق با فطرت انسان‌های جهان انتشار دهیم.

رجبی دوانی عنوان کرد: وجود مقدس پیامبر (ص) رحمت برای همه جهانیان است و ایشان نجات و تعالی را فقط برای پیروان خود به ارمغان نیاورده‌اند و شعار رهایی بشریت از ظلم و اسارت و تعلیم معنوی و اقامه اعمال نیک در جهان سر داده‌اند.

 

وی با اشاره به اصول و مبانی پیامبر (ص) در مقابل اسلام‌ستیزان و معاندان حق تصریح کرد: پیامبر در مقابل گروهی که با اسلام سر جنگ و ستیزه داشتند نسبت به گروهی که مخالف عقاید دین اسلام بوده ولی دست به مخاصمه نمی‌زدند، متفاوت بود.

وی افزود: گروهی که سر خصومت با اسلام نداشتند پیامبر ارتباط خود را همراه با صلح و دعوت برای حقوق برابر و مشترک بین اسلام و آنان می‌کرد و اگر آنان برای اسلام مشکلاتی ایجاد می‌کردند پیامبر از آنان می‌خواست به دولت اسلامی جزیه پرداخت کنند و اگر کار به خصومت می‌کشید در آخرین مرحله دست به جنگ می‌زدند و هیچ‌گاه ایشان آغازگر نبرد با دشمنان نبودند. ایشان قراردادی با اهل کتاب منعقد می‌کنند زیرا آنان پیروان دین الهی هستند و مشترکات زیادی با مسلمانان دارند لذا فرصت مناسبی برای تشکیل امت واحده را فراهم می‌سازند.

رجبی دوانی خاطرنشان کرد: پیامبر (ص) در برهه‌ای با مشرکان پیمان بستند که تعرض نکنند و نسبت به جنگ مسلمانان بی‌طرف باشند و دولت اسلامی نیز به آنان نعمت امنیت عطا کند.

وی با اشاره به رفتار پیامبر (ص) نسبت به گروهی که سر ستیزه با دین اسلام داشتند، تصریح کرد: حضرت نسبت به مشرکانی که دست به جنگ می‌زدند برمی‌تافت و با آنان سرسختانه مقابله می‌کرد و در جایی که مشترکاتی بین خود و حتی مشرکان بود از این فرصت برای مقابله با دشمنان استفاده می‌کرد همچون متحد شدن سپاه اسلام با قبیله خزاعه که همه مشرک بودند برای مقابله با دشمن واحد یعنی قوم قریش.

 

وی افزود: برقراری روابط تجاری، اقتصادی، علمی و آموزشی، انتقال فناوری برای آموختن ساخت سلاح‌های پیشرفته حتی در بلاد مشرکین از اقدامات پیامبر اسلام بوده است.

رجبی دوانی با اشاره به نوع مقابله پیامبر با گروه مخاصمان دین اسلام خاطرنشان کرد: پیامبر با این گروه اصل بازدارندگی را به کار می‌برد تا در وجود دشمنان ترس ایجاد شود و تهدید را با تهدید پاسخ می‌داد و مقابله به مثل می‌کرد همچون جایی که پیامبر برای جلوگیری از حیله دشمن جنگ را زودتر آغاز کرد حال آنکه پیامبر هیچ‌گاه آغازگر جنگ نبود. همچنین ایشان حسن نیت خود را در زمانی که مکه در قحطی فرو رفته بود با فرستادن آذوقه نسبت به آنان نشان می‌داد تا اعلام کند که همواره خواهان صلح و عدالت است و از جنگ پرهیز می‌کند. ایشان همواره اصل عدالت و انصاف را رعایت می‌کرد اما در شرایط توطئه پیش‌دستی می‌نمود.

پایان پیام/
 

کد خبر 251686

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha