به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام والمسلمین سید علی اصغر هاشمی، رییس حوزه علمیه قائم چیذر شهر تهران در جشن فارغالتحصیلی دانشپژوهان سطح 3 مرکز آموزش عالی حوزه علمیه حضرت قاسمبنالحسن (ع) با اشاره به لوازم دستیابی به حیات طیبه و سعادتمند اخروی گفت: دین حیات طیبه و سعادت دنیا و آخرت انسان را تأمین میکند و انسان را در زندگی دنیا که دچار صدها موانع و خطرهایی بسیار در راه رسیدن به سلوک الی الله است، حفظ مینماید. همچنین صراطی که به خداوند ختم میشود با قدمها و بدن مادی طی نمیگردد و انبیای الهی همه در همین راه حرکت کردهاند.
وی افزود: قدم برداشتن برای رسیدن به خداوند و معنویات راه پرخطر و پرموانع در انتظار انسان دارد و جز این نمیتوان از این طرق و موانع گذشت و همواره دین مبین اسلام به اهمیت دینداری و محور قانون الهی تأکید کرده است و انسان باید دین را پناهگاه خود قرار دهد و بدون قدمبرداشتن با پوسته دین نمیتوان به سلامت به سلوک الی الله برسد.
حجت الاسلام والمسلمین هاشمی عنوان کرد: تمام قوانین الهی از جمله واجبات و محرمات برای رسیدن به کمال، تعبد و بندگی انسان نازل شده و دین اساس زندگی دنیا و آخرت انسانهاست، دنیایی که دار مقر آدمی است و از انحرافات و شقاوتها باز میدارد و لزوم استفاده از نعمتهای بیحساب الهی تبعیت از دین خداست و اگر آدمی در این راه ضعیف شود از نعمات الهی است از جمله سرمایه عمر و جوانی نمیتواند به خوبی بهرهمند شود و همین قانون الهی است که به جوانان میگوید ای انسان عمرت، استعدادها و موقعیتهای اجتماعی را در دنیا در چه راهی صرف کردی؟
حجت الاسلام و المسلمین هاشمی با اشاره به حدیثی از امام صادق (ع) در خصوص ملاکهای رهایی انسان از خطرات عالم مادی عنوان کرد: امام صادق (ع) با اشاره به نجوای عارفی و ملاک خلاصی انسان از عالم ماده به مسیر سلوک الی الله جز راه پیامبر و اهل بیت (ع) اشاره نمیکند و راه سعادت انسان از طوفانهای زندگی سه اصل ترس، امید و حب به خداوند متعال است.
وی افزود: امام صادق (ع) میفرماید ترس از خدا شرع علم است، علمی که در آن تعبد، خلوص و بندگی خدا نباشد علم نبوده و انسان را در طریق خداوند قرار نمیدهد و اگر روزی قیامت برپا شود آدم انگشت حسرت در دهان گرفته که چرا دنیا را با بندگی و خوف الهی سپری نکرده است و انسان عالم و عارف به معنای حق و قیامت از خوف خداوند ارشاد میشود و هر قدر در علم جلو میرود و پردههای جهل از مقابل چشمانش برداشته میشود وجودش در برابر خداوند خاشعتر میشود و اساس نهضت انسان خوف از قیامت و حسابرسی نعمات الهی است.
حجت الاسلام و المسلمین هاشمی تصریح کرد: تا وقتی انسان یقین نکند قیامتی در انتظار انسان است امید پیدا نمیکند و خداوند در قرآن هر جا از جهنم و عقاب صحبت کرده یادآور نعمات بهشتی و ایجاد امید در انسان میکند و خوف و رجا در کنار هم معنا دارد، انسانی که هنگام مرگ نفس مطمئنه دارد به بهشت بشارت داده میشود و کسانی که دنیای خود را به غفلت گذراندهاند و قلب مریض و ناسالم به آخرت میبرند خریداری نخواهند داشت.
حجت الاسلام و المسلمین هاشمی با بیان این مطلب که حب خداوند لازمه معرفت الهی است، خاطرنشان کرد: محبت به خداوند معرفت الهی را در پی دارد و اگر انسان عارف شود سطح عبادت او بالاتر از عبادت میرود یعنی نوعا عبادت انسانها به خاطر دفع عقاب و یا کسب ثواب است و انسانهای عارف فراتر از دین و عبادت به سوی معبود خود میشتابند.
وی با اشاره به برخی از نشانههای خوف، رجا و محبت خداوندی در وجود انسان عنوان کرد: نشانه ترس از خداوند فرار است یعنی هر امری که انسان به آن مشغول شد و خداوند در آن جایی نداشت، گناه بوده و باید به سرعت استغفار کند. همچنین نشانه امید به خداوند طلبکردن آن است و انسان تنبل و تنپرور نباید به امید الهی دل بندد.
وی در پایان تأکید کرد: همه انسانها باید کارها و زحمات خود را خدایی کنند تا خود محبوب آن امور را رونق دهد و اگر خدایی شویم پروردگار عالم برای ماست.
پایان پیام/
نظر شما