وحید کمرروستا، مدیر مطالعات راهبردی و هدایت حرکتهای جهادی در گفتوگو با خبرنگار حوزه مسجد خبرگزاری شبستان در مورد اهم فعالیتهای گروهی جهادی در روستاها گفت: چندین سال است که گروههای جهادی در مناطق کمبرخوردار کشور فعالیت دارند که بزرگترین مأموریت این گروهها کار فرهنگی و رساندن فعالیتهای فرهنگی به مناطق کمبرخوردار است.
وی تقویت مساجد در حوزه زیرساخت و فعالیتهای فرهنگی را یکی از مأموریتهای این گروه عنوان کرد و افزود: سالانه 3 هزار گروه جهادی از سراسر کشور به مناطق مختلف کشور اعزام میشوند که محور کار فرهنگی آنها در مورد مساجد است. در واقع نگاه این گروه در فعالیتهای مسجدی نگاهی والا است.
کمرروستا با اشاره به فعالیت های این گروه ها خاطرنشان کرد: بخشی از گروههای جهادی در احداث مساجد همت دارند و تاکنون چندین هزار پروژه عمرانی به همت آنها در مناطق محروم ایجاد شده است که بخش عمدهای از آن مربوط به ساخت مساجد است که به صورت زیرساختی توسط گروههای جهادی دنبال می شود.
وی بخش دیگری از فعالیت این گروه ها را فعالیتهای فرهنگی دانست و تصریح کرد: با توجه به پتانسیل مناطق و جوانان و نوجوانان و افرادی که در مسجد به عنوان مهمترین پایگاه فرهنگی روستا حضور مییابند، بخشی از فعالیتهای این گروه ها در مسجد شامل برگزاری کلاسهای فرهنگی، قرآنی، آموزشی و علمی است در واقع گروه های جهادی در راستای تشویق مردم برای حضور در مسجد تلاش می کنند تا همه به این باور برسند که مسجد محور فعالیتهای فرهنگی در جامعه است.
مدیر مطالعات راهبردی و هدایت حرکتهای جهادی گفت: سال گذشته بر اساس تفاهمنامهای که با سازمان اوقاف و امور خیریه به امضا رسید ساخت یک هزار مسجد در کشور مورد توجه قرار گرفت.مکان ساخت مسجد توسط گروههای جهادی شناسایی می شود سپس گروه های جهادی برای ساخت مسجد به این مناطق اعزام میشوند.
وی ادامه داد: برخی از گروههای جهادی نیز به صورت دایم سالیان سال در یک منطقه فعالیت میکنند و محور فعالیت آنها مسجد است و برنامه، نشست، محفل، همایش و حتی برنامههای اقتصادی، آموزشی، بهداشتی و درمانی توسط این گروه ها انجام می شود که این منشأ خیر و برکت است و نگاه حاکم بر این حرکتها از مسجد به جامعه سرایت می کند.
وی با بیان اینکه هزینههای ساخت مساجد بسته به نوع پروژهها و مناطق تفاوت دارد، بیان کرد: هزینههای ساخت مساجد از طرف گروههای جهادی، سازمان اوقاف و امور خیریه، دولت، کمکهای مردمی و خیرین تأمین میشود.
وی در مورد ارتباط مردم با گروههای جهادی گفت: اساسا حرکتهای جهادی، حرکتی مردمی است، یعنی بسیج مردم برای آبادانی ایران اسلامی که ایران اسلامی به آن نیاز دارد و اساس گروههای جهادی نیز از مردم، در مردم و برای مردم است.
وی با اشاره به فعالیت سامانه سایت جهادگر به نشانی اینترنتی http://www.jahadgar.com/ گفت: در این سامانه مناطق محروم کشور معرفی شده است و گروههای جهادی خودشان اقدام به انتخاب مناطق میکنند. مضاف بر آن هر محلهای میتواند خودش گروهی جهادی داشته باشد و مردم میتوانند از طریق این گروههای جهادی محل نسبت به آبادانی و فعال سازی محلاتشان اقدام کنند یا از طریق سایت جهادگر و در سایت پایگاههای بسیج این ظرفیت را فعال کنند.
مدیر مطالعات راهبردی و هدایت حرکتهای جهادی با اشاره به اینکه گروههای جهادی در همه حوزههایی که نظام و انقلاب نیاز دارد، وارد میشوند و فعالیت می کنند، تصریح کرد: انجام همه امور پروژهها از زمان شروع تا پایان بر عهده گروههای جهادی است و اساسا از ابتدا توسط خود گروهها پروژهها شناسایی و پیش می رود و مدیریت آنها در مناطق توسط گروههای جهادی است.
وی با اشاره به اینکه گروههای جهادی در مناطقی با ضریب محرومیت 7، 8، 9 حضور دارند، بیان کرد: این گروهها را گروههای دانشجویی، محلات، طلاب و مؤسسات مردمی تشکیل می دهند.
پایان پیام/
نظر شما