خبرگزاری شبستان: نمایشگاه و نشست های تخصصی مد و لباس ایرانی- اسلامی، چند روزی است که به کار خود پایان داده است تا نخستین اقدام جدی دولت در این عرصه با حواشی خاص خود پایان پذیرد.
حمیدرضا حسین زاده، کارشناس عکاسی میراث فرهنگی که به همراه فاطمه صادقیان، همسر خود با چهار اثر، در ناین نمایشگاه حاضر بود، در گفت و گو با خبرنگار شبستان، به ارزیابی نخستین نمایشگاه مد و لباس ایرانی- اسلامی پرداخت.
وی در ابتدا درباره سوابق فعالیت هنری خود و همسرش گفت: خود من، سال های طولانی است که به عکاسی در حوزه های مختلف و به ویژه عکاسی عفاف و حجاب و نماز مشغولم و به تازگی نیز نمایشگاه عکسی به مناسبت سالروز دستور کشف حجاب در دوره رضاشاه، در محل وزارت ارشاد برپا کردم.
حسین زاده درباره فعالیت هنری همسر خود نیز گفت: همسرم نیز، در طول پانزده سال گذشته به پژوهش و تحقیق در حوزه طراحی لباس های تاریخی و مدرن مشغول بوده است که این فعالیت چندساله، به تهیه آرشیوی ارزشمند از لباس های تاریخی و اقوام انجامیده است.
وی با اشاره به این که پیش از برگزاری این نمایشگاه، فعالیت طراحان مد و لباس در ایران، امکان نمایش عمومی نیافته بود، حضور دولت در عرصه مد و لباس را مثبت ارزیابی کرد و علت آن را خلأ شدید در این حوزه دانست.
حسین زاده اما تأکید کرد: نخستین نمایشگاه مد و لباس ایرانی-اسلامی اتفاق مبارکی بود که با اقدامات غیرکارشناسی ضایع شد و در حالی که می بایست بهترین ها در این نمایشگاه حاضر می شدند، این گونه نشد.
وی افزود: کارشناسان فنی نمایشگاه، تخصص لازم را برای برپایی چنین نمایشگاهی نداشتند؛ به طوری که برخلاف روند مرسوم همه بینال های هنری، دو نفر از طراحان حاضر در نمایشگاه، که آثارشان بیشترین فضا را نیز به خود اختصاص داده بود، داوری را بر عهده داشتند و جالب این که در نهایت نیز طرح های خودشان به عنوان طرح برگزیده انتخاب شد.
این هنرمند هم چنین درباره طرح های به نمایش درآمده خود و همسرش در این نمایشگاه گفت: ما دو مجموعه کار به دبیرخانه ارائه دادیم. دسته اول لباس های طراحی شده با الهام از لباس زنان در دوره های تاریخی گذشته است و از این میان، سه اثر به نام های بهشت، بهار و تندیس – که تأثیرگرفته از پوشش زنان دوره صفوی و قاجار است-، به نمایش درآمد. اما از میان ده طرح امروزی نیز، که متناسب با زندگی شهری طراحی شده اند، تنها یک اثر، با اصرار بسیار ما نمایش داده شد.
وی ادامه داد: مردم، امروز لباس های الهام گرفته از پوشش دوره صفوی را بار دیگر در سریال های مهران مدیری می بینند، در حالی که آرشیو ما، مدت ها پیش تر از آن آماده بود اما امکان ارائه نمی یافت. از سوی دیگر، تنها پوشش مدرن ما که در نمایشگاه مورد بازدید قرار گرفت، لباس فرم منتخب هیئت مدیره بانک صادرات است که سال آینده برای شش هزار کارمند زن این بانک، دوخته می شود.
کیفیت اجرایی نمایشگاه، موضوع دیگری بود که این عکاس و طراح لباس پیرامون آن گفت: نمایشگاه مد و لباس، کیفیت فضایی و جذابیت بصری لازم برای دیده شدن آثار را نداشت. لباس های طراحی شده در این نمایشگاه می توانست با درنظرگرفتن تمهیداتی از جمله قراردادن عکس های بک گراند و صحنه آرایی برای لباس ها، مورد توجه بیشترعلاقه مندان قرار گیرد که با وجود آمادگی من برای قراردادن عکس های هماهنگ با لباس ها در پس زمینه، تنها دو عکس از مجموعه میراث فرهنگی ام مورد استفاده قرار گرفت.
این هنرمند در پایان با اشاره به ارسال آرشیو طرح های لباس خود و همسرش به کشورهای خارجی گفت: به تازگی از سوی برخی کشورها، از من و همسرم برای ارائه طرح های لباس دعوت شده است، اما نکته جالب این است که در داخل کشور هنوز کسی ما را نمی شناسد.
پایان پیام/
نظر شما