به گزارش خبرنگار قرآنی خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین سیداحمد خاتمی، امام جمعه موقت تهران سه شنبه شب، 25 تیرماه از بیست و یکمین دوره نمایشگاه بین المللی قرآن کریم بازدید کرد.
بنابر این گزارش، وی با حضور در بخش حوزوی و بر آستان قله های تهذیب با قدردانی از مسئولان معاونت تهذیب حوزه های علمیه کشور گفت: حضور در فضای نمایشگاه بالذات با نورانیت و تنفس در فضای معنوی همراه است.
وی با اشاره به بیانات رهبری در دیدار با اعضای شورای عالی حوزه علمیه اظهار کرد: ایشان بر این مسئله تاکید داشتند باید در مباحث اخلاقی سراغ اسطوره ها برویم و از رهنمودهای آنها بهره ببریم چراکه آنها رهروان بی بدیل مسیر سیر وسلوک هستند.
حجت الاسلام خاتمی ادامه داد: کسانی همچون سیدعلی قاضی، آیت الله بهجت، علامه طباطبایی عارفانی هستند که راه را یافته و به سلامت طی کرده اند، در سال های اخیر بزرگانی که قله های عرفان لقب گرفته اند همچون مرحوم حق شناس، آیت الله مجتبی تهرانی، آیت الله خوشوقت و آیت الله مجتهدی تهرانی صادقانه این مسیر را طی کرده اند.
امام جمعه موقت تهران بیان کرد: سیر و سلوک را باید تنها در مکتب اهل بیت (ع) جست که عمری را با قال الله، قال رسول الله و قال امیرالمومنین (ع) طی مسیر الی الله کرده اند.
وی تاکید کرد: بنابراین اگر بخواهیم نسخه ای را در مسیر سیر و سلوک دریافت کنیم باید از کسی آن را بخواهیم که به تمامی ابعاد دین احاطه داشته باشد.
حجت الاسلام خاتمی با اشاره به بیانات امام خمینی (ره) ابراز کرد: ایشان سیر و سلوک را محدود به کسانی می دانستند که در درجه بالای تعبد بودند و به واجبات، مستحبات، مکروهات و مباهات توجه خاص و اشراف داشتند.
وی در تبیین عرفان ناب اسلامی با انواع کاذب آن گفت: درجه بالای تعبد سالک فرق اساسی این دو گونه عرفان است.
حجت الاسلام خاتمی خطاب به جوانان توصیه کرد: در مسیر سیر و سلوک مراقب عرفان های کاذب باشید و نسخه اصلی را بجویید یعنی همان که نسبت به دین تعهد کامل دارد.
وی تاکید کرد: باید مراقب بود بنام عرفان های اسلامی در دام عرفان های هندی نیفتیم؛ تجلی عرفان ناب پیامبر (ص)، امیرالمومنین (ع) و اباعبدالله الحسین (ع) هستند که دعای عرفه آن حضرت (ع) در اعلا درجه عرفان قرار دارد.
حجت الاسلام خاتمی عرفان اسلامی را عرفان محراب و حرب دانست و تصریح کرد: کسی که عرفان محراب را مطرح کرده اما با عرفان حرب بیگانه باشد مسیر عرفان را کامل نپیموده و عرفان او محمدی و حسینی نیست.
وی در پایان خاطرنشان کرد: امید کسانی که که با تولید نرم افزار و نگارش کتاب در حوزه ناب عرفان اسلامی قدم برمی دارند راهشان عرفان محراب و حرب به صورت توامان باشد.
پایان پیام/
نظر شما