حسین حیدریان، مسئول سازندگی سازمان بسیج دانشجویی گیلان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان، با بیان اینکه اردوهای جهادی دارای تعاریف گوناگونی است، اظهار کرد: اردوی جهادی حرکتی دسته جمعی و بدون در نظر گرفتن موقعیت علمی و اجتماعی افراد برای انجام یک سری امور اصلاحی طی برنامهای کوتاه مدت و بدون انگیزه مالی است.
وی با بیان اینکه اردوهای جهادی اهداف و اثرات بسیاری دارد، گفت: دل کندن از زندگی روزمره، ارتباط بیشتر دانشجوی جهادگر با جامعه، آشنایی با محرومیت، مطالبهگری با مسئولان و ایجاد فرصت حضور مدیران در روستا به واسطه حضور دانشجویان و حل مشکلات روستا، محرومیت زدایی و خدمترسانی و … از جمله اهداف اردوهای جهادی است.
مسئول سازندگی سازمان بسیج دانشجویی گیلان، اردوهای جهادی را سبب غنیسازی اوقات فراغت جوانان و ترویج فرهنگ کار، تلاش و جهاد دانست و افزود: اردوهای جهادی سبب ایجاد تجربههای شغلی، تقویت توانمندیهای فردی و گروهی افراد، کاهش هزینههای عمرانی دولت، افزایش سرعت انجام پروژههای زود بازده و افزایش تثبیت کارآمدی نظام و دلبستگی مردم میشود.
حیدریان، اردوهای جهادی را دارای سه مرحله عنوان کرد و گفت: شناسایی و مطالعه چگونگی و چرایی حضور در عرصه به عنوان مرحله قبل از ورود، حضور در عرصه و انجام خدمات و فعالیتهای برنامهریزی شده به عنوان مرحله در حین اردو و پیگیری مطالبات روستاییان و مصوبات روز اختتامیه مرحله بعد از اردوهای جهادی است.
وی با بیان اینکه از نگاه فرهنگی جامعه به دو قشر تأثیرگذار و تأثیرپذیر تقسیم میشود، تصریح کرد: تنها راه رسیدن فرهنگ حاکم بر جامعه به مرحلهای برازندهٔ ظهور و حاکمیت جهانی دین، تربیت قشر تأثیرگذار جامعه در بستر روحیه و تفکر جهادی با ویژگیهایی مانند آرمانخواهی، تحولطلبی، نشاط انقلابی و خستگیناپذیری است.
مسئول سازندگی سازمان بسیج دانشجویی گیلان، فعالیتهای آموزشی را از فعالیتهای اصلی موجود در اردوهای جهادی دانست و اذعان کرد: در صورت نادیده گرفتن نکاتی مانند ویژگیهای فردی، خانوادگی، اجتماعی مردم منطقه، سابقه فعالیتهای فرهنگی در منطقه و نتایج آن، نیازمندیها و اولویتها، آسیبها و نارساییهای موجود و میزان پیشروی دشمن در مرزهای اقتصادی و فرهنگی منطقه، کار فرهنگی با بیماریهای خطرناکی همچون موازی کاری، دوبارهکاری، ایجاد دلسردی در مخاطب، تعارض در فعالیتهای گروهها، کارهای جزیرهای و پراکنده و … مواجه میشود.
حیدریان با بیان اینکه اردوهای جهادی امید را به نقاط دور دست کشور برده است، گفت: اردوهای جهادی بارقههای امید را به نقاط دوردست کشور تاباند و شور و بالندگی را به روستاییان و عشایر صبور و نجیب میهن اسلامی هدیه داد.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از جوانان به اردوهای هجرت اعزام شدند، متذکر شد: از این تعداد ۳۵درصد دختران و ۶۵ درصد را پسران تشکیل میدادند.
مسئول سازندگی سازمان بسیج دانشجویی گیلان، سهم دانشجویان از این تعداد را بیش از ۲۰۰ هزار نفر در قالب ۳ هزار گروه جهادی عنوان کرد، افزود: بیش از ۳۰۰ هزار نفر دانش آموز در بازسازی مدارس، ۶ هزار و ۸۰۰ تیم پزشکی و ۱۰۰ هزار نفر در مراکز فنی و حرفهای خدماترسانی کردند و حدود ۹۲۰ مسجد را در دورترین نقاط کشور افتتاح و به بهرهبرداری رساندند.
حیدریان با بیان اینکه سهم بسیج دانشجویی گیلان در اردوهای جهادی سال گذشته حدود ۲ هزار و ۵۰۰ نفر بود، بیان کرد: از این تعداد حدود ۱۰۰ نفر را دانشجویان پزشکی تشکیل میدادند.
وی با اشاره به اینکه امسال نیز حدود ۲ هزار و ۵۰۰ نفر دانشجوی بسیجی و طلبه به اردوهای هجرت در ایام فراغت تابستان اعزام میشوند، تصریح کرد: سازندگی پیوند ویژه دانشجو و طلبه است و جایگاهی است که در آن طلاب همراه جهادگران دانشجو در مناطق مختلف به کارهای فرهنگی و آموزشی میپردازند.
مسئول سازندگی سازمان بسیج دانشجویی گیلان، تلاش دانشجویان جهادگر در روستا را بدون همدلی و همکاری روستاییان بینتیجه دانست و اظهار کرد: اگر روستاییان پای کار نیایند و در کارهای عمرانی، فرهنگی و آموزشی اشتیاق به خرج ندهند، کار برای دانشجویان جهادگر سخت خواهد بود.
وی یکی دیگر از مسائل مهم در امر اردوهای جهادی را همکاری مسئولین ادارات، سازمانها و فرمانداریها دانست و گفت: همکاری دستگاههای اجرایی سبب افزایش سرعت انجام فعالیتهای جهادی دانشجویان میشود.
پایان پیام/
نظر شما