سید عباس حسینینژاد، مدیر کل سیاسی انتخابات استان مازندران امروز(5مرداد) در آستانه فرارسیدن لیالی قدر به خبرنگار شبستان گفت: روزه را عملی معرفی کرد که در صورت تحقق دقیق و توجه به شرایط یک روزه واقعی، نتایج گرانبهایی در زمینههای معنوی و فردی و اجتماعی به ارمغان میآورد.
وی با بیان اینکه از جمله آثار روزهداری قرار گرفتن اغنیا و نیازمندان در یک صف است، افزود: آنگونه که افراد برخوردار با تحمل گرسنگی وضع محرومان را به طور محسوس درک میکنند، برابری و مساوات یکی از آثار اجتماعی روزه تلقی میشود.
حسینینژاد، افزایش معنویت در ماه مبارک رمضان را عامل گسترش ارزشهای متعالی انسان معرفی کرد و گفت: در ماه رمضان برخی ارتباطات سالم نظیر توجه به همسایگان و بازدید از اقوام موجب رفع کدورتها شده و با خروج از خودپسندی، انسان خود را در اجتماع تعریف میکند.
وی تمرین قانونمندی را از دیگر آثار اجتماعی روزه در ماه مبارک برشمرد و ادامه داد: با توجه به اینکه روزه به عنوان یک فریضه دینی، افراد را موظف به خویشتنداری و احترام به جامعه روزهدار میکند، با اجتناب از رفتارهای مغایر با موازین دینی به نوعی تمرین قانونمندی صورت میگیرد؛ در واقع دوری از معنویت، عامل اصلی وقوع جرایم و یکی از راهکارهای کاهش جرایم، روزهداری است.
حسینینژاد با اشاره به آثار اجتماعی روزه، از ماه رمضان به عنوان فرصتی برای مهرورزی و گسترش همدردی میان آحاد جامعه اشاره و تصریح کرد: تشویق به افطاری دادن و گستردن سفرههای اطعام برای همگان از نشانههای این مهرورزی است؛ روزهدار در این ماه تلاش میکند تا بخشی از گناهان خود را بویژه در حوزه اجتماعی ترک کند که این امر نشاندهنده تأثیر روزهداری بر ایجاد امنیت اجتماعی است.
مدیر کل سیاسی انتخابات استان مازندران با اشاره به روایات ائمه(ع)، روزه در ماه مبارک رمضان را یکی از تعالیم شگفت اسلام برشمرد که با آداب خاص خود علاوه بر فواید معنوی و جسمی، فرد مسلمان را در یک تمرینی قرار میدهد تا جلوههای متعالی انسانی را در خود تقویت کند؛ در حقیقت ماه رمضان، زمینهساز خودسازی، پالایش درون و اصلاح بیرون و بهرهمندی از رحمت خداوند است.
حسینینژاد با تاکید بر اینکه ماه رمضان زمینه احیاء اتحاد و وحدت میان مسلمانان و غیر مسلمانان را فراهم میکند، خاطرنشان کرد: مشارکت در کارهای گروهی و خداپسندانه همچون اطعام ایتام و سرکشی از نیازمندان از جمله آموزههای ماه مبارک رمضان است که باعث احترام به ادیان، فرهنگها و تمدنهای مختلف میشود و این مسئله مهم در عصر حاضر که جنگ و آتشافروزی سیاستهای استکبار وجود دارد، در برقراری صلح جهانی میتواند نقش مهمی را ایفا کند.
پایان پیام/
نظر شما