در سینما، تنها عشق و ایمان کافی نیست

خبرگزاری شبستان: رحیم پورازغدی با بیان اینکه در سینما، تنها عشق و ایمان کافی نیست ،گفت: کار اسلامی با هنر ضعیف یعنی مظروفی ناب را با یک ظرف آلوده دست مردم دادن است.

به گزارش خبرگزاری شبستان ، حسن رحیم پورازغدی با بیان این که برخی، ذات هنر و سینما را سکولار و خطرناک شمردند، عنوان کرد: گفته اند اصلاً نمی‌توانید وارد سینما شوید و من فکر می‌کنم یکی از موانع پیشرفت گفتمان انقلاب در سینما همین موضع است. چرا بچه مسلمان‌ها باید در برابر تکنسین‌های سینما از موضع ضعف و با شرمندگی سخن بگویند؟


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه با اشاره به تحرکات غرب ،گفت: اکنون درغرب گسستگی بین کمال و زیبایی ایجاد شده است؛ دست کم گسست و دست بالا تعارض. در غرب هنر روی یک پا بیشتر نایستاده و آن هم زیبایی و زیبایی‌شناسی است.


وی عنوان کرد:‌ می‌گویند که زیبایی را باید با ایدئولوژی ادیت کرد. اگر چنین نگاهی درست باشد باید بگوییم که تفکیک زیبایی از حقیقت و زیبایی از فضیلت ممکن است. اما در واقعیت نمی توان زیبایی، حقیقت و فضیلت را از هم تفکیک کرده و یا بدون هم تعریف کرد. خداوند فطرتاً انسان را رو به زیبایی آفریده است. من قبول دارم که در مواجهه با مقوله زیبایی احساساتی به ما دست می‌دهد که نمی‌شود تعریفش کرد.


ازغدی در ادامه با اشاره به تعاریف حضرت امام خمینی (ره) از هنر و سینما گفت: امام (ره) در گفت‌و‌گو با هنرمندان در اوایل انقلاب فرمودند هنرمند باید دارای تهذیب نفس باشد، چون قدرت درک حقیقی از طریق شهود درونی افزایش پیدا می‌کند. این حرف امام فقط یک موعظه نیست. چون هنرمند با افکار مردم سروکار دارد و خوب و بد را در ذهن مردم جابه‌جا می‌کند. وقتی خود او شهود ذهنی ندارد چطور می‌خواهد به مخاطب منتقل کند.


وی ادامه داد: تعبیری است که می‌گوید سینما و هنر نسیمی است که بر مردم می‌وزد اینکه آن نسیم چقدر کارآمد است مربوط به صنعت سینما و تکنیک است که خیلی مهم است چون تکنیک می‌خواهد مفهوم را عملی کند.


ازغدی تاکید کرد: چرا الان هالیوود فیلمی می‌سازد که می‌خواهد حق را باطل کند و باطل را حق، نشان دهد چون می‌بینی که آرتیست در فیلم قدرتمند و تیزهوش است و تمام خصلت‌های انسان واقعی را دارد و کسی که روبه‌روی او ایستاده فردی احمق است.


وی افزود: اگر باطل قوی ظاهر می‌شود چون متشبه به حق می‌شود، تا حالا هر جا باطل صادقانه آمده شکست خورده‌است. بنابراین سینماگر مسلمان اصلاً جای نگرانی ندارد که در جبهه حق است چون دشمن وقتی میخواهد شکست نخورد خود را مثل تو نشان می‌دهد و وقتی می‌خواهند در فیلم‌هایشان قهرمان و ضد قهرمان را تعریف کنند به سمت قرآن می‌آید.


رحیم پور ازغدی در ادامه با اشاره به آیات خداوند متعال در قرآن مجید، عنوان کرد: خداوند در قرآن می‌فرماید که شما مصداق حزب‌الله هستید که قطعاً حزب الله غالب است. لحظه‌‌ای که فکر کنید قدرت با باطل است از آن لحظه به بعد دیگر غالب نیستید برای پیروزی نباید به سراغ باطل برویم که این در تمامی حوزه‌ها وجود دارد اینکه بگوییم اگر از حق دفاع کنیم شکست می‌خوریم محال ممکن است چون خداوند وعده‌ پیروزی را در قرآن با آیه «فأن حزب‌الله هم الغالبون» داده است. منظور از حزب‌الله آدم‌های نون به نرخ روز خور نیست منظور کسانی هستند که وقت غنیمت نمی‌شود آنها را پیدا کنند و در عرصه هنر کسانی هستند که از هیچ چیزی نترسد.


پورازغدی خاطر نشان کرد: یک سینماگر نمی‌تواند بگوید که یک فیلم تولید کردم، مهم نیست که مخاطب می‌پسندد یا نمی‌پسندید. مسلمان بی‌هنر و هنرمند نامسلمان هر دو ضربه می‌زنند. در سینما، فقط عشق و ایمان کافی نیست چون باید سینماگر هم باشید.


وی ادامه داد: در هیچ عرصه هنری وارد نشویم مگر اینکه دانش و تجربه داشته باشیم بعضی فیلم‌ها را می‌بینیم که برای هر ثانیه‌اش فکر شده است و برای جامعه جهانی تا ابد ماندگار است این یعنی اینکه ما نگرش بی‌خاصیت و بی‌هنر نمی‌خواهیم. فیلمی در تاریخ می‌ماند که برای تمام صحنه‌هایش فکر شده است. پس تکنیک و زیبایی لفظ بسیار مهمی است چون ما پیروان اهل بیتی هستیم که زیبا نگاه کردند و در کربلا زیبا جنگیدند و جایی هم که لازم بود با معاویه زیبا صلح کردند.


وی افزود: این تصویر که هر فیلمی در آمریکا هست سینمای بد و هرچه ما در داخل درست می‌کنیم سینمای دینی است طرز تفکر غلطی است. فیلم‌هایی خارجی‌ دیده می‌شود که کاملاً در راه آموزه‌های دینی است که مصداقی از سینمای دینی است. برای مثال اگر کسی در فیلمی بسیار زیبا روابط خانواده را نشان می‌دهد کاملاً در مسیر آموزه‌های دینی حرکت می‌کند.


پورازغدی بیان کرد: فیلم دقیق فیلمی است که بدون افراط و تفریط روی‌ ارزش‌ها تمرکز کند، اگر کسی با این سه‌شرط فیلمی ساخت و محصول هنری تولید کرد که توانست دایره معرفتی را گسترش دهد و صبر و روح گذشت را در جامعه تقویت کند بسیار خوب و ارزشی است.


پورازغدی با اشاره به تکنیک‌های فیلم‌سازی عنوان کرد: تکنیک می‌تواند کاملاً در اختیار حق و باطل قرار بگیرد، فرم و محتوا باهم گره خورده‌اند و وقتی فرم موفق می‌شود که مخاطب کتاب را نصفه کاره رها نکند.


رحیم پورازغدی خاطرنشان کرد: کار اسلامی با هنر ضعیف یعنی مظروفی ناب را با یک ظرف آلوده دست مردم دادن. این کاری است که دشمن انجام می‌دهد یک غذای آلوده را در یک ظرف زیبا به مردم غالب می‌کند.


وی در ادامه با اشاره به سریال‌ها و فیلم های طنز گفت:‌ برخی از دوستان فکر می‌کنند که هر نوع طنزی مسخره کردن دیگران است، پیامبر در مورد دو نوع طنز حدیث و روایت دارند.ایشان یک وقتی فرمودند که لبخند به زیبایی‌هاست.


بنا بر گزارش روابط عمومی حوزه هنری ،رحیم پور ازغدی با اشاره به آیات قرآن کریم پیرامون خنده و شادی عنوان کرد: یکی از نفرین‌هایی که در قرآن آمده است زیاد گریه کردن و کم خندیدن است و هر کسی مخاطب را مخیر کند که اگر می‌خواهی ارزشی باشید باید راهب باشید. این الگو، درست نیست چرا که پیامبر خطاب به بشر گفت معنویتی که من می‌خواهم فرار از زندگی نیست.


رحیم پور ازغدی در پایان تاکید کرد: اسلام هیچ عرصه‌ای را به کفار نسپرده است اما باید سواد روحی و همت داشته باشیم تا عرصه هنر و سینما را سر و سامان دهیم وظیفه اصلی افراد درست کردن ترازوی زیباشناسانه برای لذت بردن از حقیقت است.


گفتنی است  این سخنان در مراسم افطار مرکز آموزش و پژوهش حوزه هنری  عنوان شد.

پایان پیام/
 

کد خبر 280114

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha