ازنقش مساجددرگسترش فرهنگ اهل بیت تابرگزاری جشن های رضوی در200نقطه دنیا

خبرگزاری شبستان: اعضای ستاد بزرگداشت دهه کرامت با حضور در شهر مقدس قم بامراجع عظام تقلید و علمای دیدار کردند که در این دیدارها بر گسترش فرهنگ و آموزه‌های اهل بیت(ع) در جامعه تاکید شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، دوازدهمین نشست شورای هماهنگی جشن های مردمی رضوی، سه شنبه پنجم شهریور ماه همراه با دیدار با آیت‌الله علوی گرگانی، آیت الله موسوی اردبیلی از مراجع عظام تقلید قم و آیت الله حسینی بوشهری، مدیر مرکز حوزه های علمیه و آیت الله سعیدی، تولیت آستان حضرت معصومه (س) و آیت الله مصباح یزدی و استاندارقم برگزار شد.

 

 

آیت‌الله علوی گرگانی در این دیدار با بیان اینکه باید شعائر الهی بزرگ شمرده شود، گفت: در آیات و روایات اسلامی هم بارها به این مساله تاکید شده است. شعائر الهی، یعنی اهل بیت(ع) هستند و چه کسانی بهتر از آنها می‌توانند شعائر الهی باشند و باید مناقب و فضیلت‌های آنها را برجسته کرد و به دیگران معرفی کرد.

 

جشن‌های رضوی به صورت مردمی برگزار شود
آیت‌الله موسوی اردبیلی از دیگر مراجع عظام تقلید قم در این دیدارها گفت: تشکیل این ستاد یکی از اقدامات خوب و موثر است و بنده بسیار خوشحال هستم که چنین اتفاقی در کشور رخ داده است. متاسفانه تاکنون برگزاری اینگونه کارها در کشور متولی نداشته است که باید به صورت گسترده جشن‌های مردمی برگزار و آموزه‌های رضوی و اهل بیت(ع) ترویج شود.

 

این مرجع تقلید با اشاره به اقدامات صورت گرفته در دوره پهلوی گفت: در این دوره کارهایی صورت گرفت که مردم از صحنه حذف شوند و هر کس می‌خواست در راستای اهل بیت(ع) کاری انجام دهد دست او را هم از این کارها قطع می‌کردند. پس از شکل گیری انقلاب اسلامی ایران اقدامات خاصی در این راستا صورت گرفت و آموزه‌های اهل بیت(ع) روز به روز گسترش یافت.

 

این مرجع تقلید تاکید کرد: برنامه‌های ستاد بزرگداشت دهه کرامت باید در اختیار رسانه‌ها قرار داده شود تا آنها بتوانند از طریق سایت‌ها و روزنامه‌ها به مردم اطلاع رسانی کنند که این موضوع از اهمیت بسیاری برخوردار است.

 

وی با اشاره به احیای مساجد بعد از انقلاب اسلامی ایران گفت: باید به مساجد رسیدگی کرد و رسیدگی به مساجد نیازمند استفاده از افراد شایسته و هزینه کردن بودجه است و به تنهایی نمی‌توان کاری از پیش برد. باید رسیدگی به امور مساجد بیشتر شود چراکه برخی مساجد در نقاط مختلف با مشکلاتی مانند نبود امام جماعت روبه‌رو هستند و باید با همکاری مردم این معضلات را برطرف کرد.


در راستای احیای دهه کرامت تلاش شود

آیت‌الله مصباح یزدی، رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی و عضو مجلس خبرگان رهبری نیز در این دیدار ها گفت: ما متاسفانه قدر نعمت‌های الهی را نمی‌دانیم، قدر نعمت‌های معنوی را هم ندانسته و نمی دانیم و با وجود تلاش‌های اهل بیت(ع) مسلمانان آنگونه که باید و شاید استفاده نکردند. ادعای ما شیعیان این است که در این جهت باید کمتر از دیگران جفا کنیم و قدر اسلام و معارف اهل بیت(ع) را دانسته و بدانیم.

 

رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) تاکید کرد: در کتب علوم اسلامی آنگونه که باید و شاید از معارف اهل بیت(ع) استفاده نشده و مقام معظم رهبری در سفر اخیرشان به قم فرمودند که برخی از دروس علوم انسانی به ضرر دین اسلام است. باید نگاهی به خود بیندازیم تا متوجه شویم که آیا حق اهل بیت(ع) را ادا کردیم؟ هر کس به نوبه خود باید وظیفه‌ای که دارد را ادا کند.

 

وی با اشاره به پیروزی انقلاب اسلامی ایران گفت: پیروزی این انقلاب بسیاری از کاستی‌های ما را برطرف کرد و از جمله کاستی ها که برطرف شد این بود که بسیاری از مسائل در خصوص اهل بیت(ع) که به فراموشی سپرده شده بود، احیا شد.


رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) اظهار کرد: دهه کرامت یکی از موضوعات مهمی است که باید شناخته شده و احیا شود. همانگونه که ایام فاطمیه را کسی نمی‌شناخت و بعد از انقلاب احیا شد. کسانی که در راستای احیای دهه کرامت تلاش می‌کنند، احیاگران دین و مسائل دینی هستند و این افراد از نعمت ممتازی برخوردار هستند.
مساجد باید کانون شناخت اهل بیت(ع) باشد
آیت‌الله حسینی بوشهری، مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور هم با اشاره به اهمیت دهه کرامت گفت: درخصوص دهه کرامت حقیقتا ظرفیت‌های بالایی وجود دارد که باید این ظرفیت‌ها را معرفی و تبیین کرد.

 

امام جمعه قم گفت: امروز جمهوری اسلامی در برابر همه این ناملایمت ها به یک جزیره امن تبدیل شده که به برکت اسلامی بوده این کشور است.
 

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور افزود: کار دهه کرامت بر روی سه محور باید باشد که بارها و بارها مقام معظم رهبری تحت عنوان سبک زندگی اسلامی مطرح کرده‌اند.


آیت‌الله حسینی‌بوشهری گفت: آنچه که در جامعه مشکل داریم و باید به عنوان ناهنجاری از آن نام ببریم این است که از زندگی پیامبر و اهل بیت(ع) دور شده‌ایم و باید تمامی زندگی ما بر اساس محبت و معرفت و اطاعت از اهل بیت(ع) باشد.


وی تصریح کرد: مساجد باید کانون شناخت اهل بیت(ع) باشد و باید بکوشیم تا مردم شناخت کامل از اهل بیت(ع) داشته باشند و نسبت به این بزرگواران معرفت پیدا کنند.

 

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور با تاکید بر اطلاع رسانی، گفت: برنامه‌های بسیار خوبی در ایام دهه کرامت برگزار می‌شود که باید این مسائل اطلاع رسانی شده تا معارف اهل بیت(ع) را برای همگان تبین کنیم.


دهه کرامت سکوی فرهنگی جهانی درباره حضرت معصومه(س) باشد
حجت‌الاسلام و المسلمین سعیدی، تولیت آستان مقدسه و امام جمعه قم هم در این خصوص گفت: دهه کرامت یک فرصتی است که باید قدر آن را دانسته و در معرفی فرهنگ اهل بیت(ع) بپردازیم.

 

وی تصریح کرد: در این دهه باید با تدبیر به سمت شناخت واقعی حضرات معصومین(ع)بپردازیم و هدف آنها و راه و روش زندگی آنها را ترسیم کنیم.

 

امام جمعه قم تصریح کرد: راه و روش زندگی ائمه معصومین(ع) راه سعادت و نجات بشریت است که باید مد نظر همگان قرار گیرد و دهه کرامت فرصت مناسب برای معرفی این بزرگواران است.

 

وی عنوان کرد: دهه کرامت باید یک سکوی فرهنگی جهانی درباره دختر نمونه در جهان اسلام باشد و ما این خصوصیات را در حرکات حضرت معصومه(س) مشاهده می‌کنیم.

 

معرفت و ایمان مردم نسبت به اهل بیت(ع) در دهه کرامت افزایش یابد
حجت‌الاسلام واعظی، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در دیدار با اعضای ستاد بزرگداشت دهه کرامت گفت: کارهایی که شما انجام می‌دهید، اثرات بسیاری دارد و این دهه فضایی برای عرضه است. این ایام نباید بدون فکر و برنامه قبلی باشد و باید برگزاری این برنامه‌ها را یک فرصت اثر بخش در فرهنگ عمومی و دینی مردم بدانیم.

 

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه تصریح کرد: اگر مشاهده می کنیم که ایام ماه محرم و ماه مبارک رمضان با عمق وجود مردم سر و کار دارد به دلیل برنامه‌های تبلیغی و برنامه ریزی دقیق است.

 

حجت‌الاسلام واعظی با تاکید بر نیازسنجی، گفت: باید ببینیم که مردم ما در عمل و اندیشه خود چه نیازی دارند و این نیازها را بررسی و طبق آن برنامه ریزی کنیم.

 

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه تصریح کرد: در دهه کرامت باید ایمان ها و معرفت‌ها را افزایش دهیم و تنها اکتفا به بعد عاطفی و احساسی نشود تا لطمه نزند.

 

حجت‌الاسلام واعظی تاکید کرد: باید بر روی محتوا کار اساسی شود و دفتر تبلیغات هم به عنوان یک نهاد فرهنگی این ظرفیت و آمادگی را دارد تا بتواند به صورت محتوایی کمک کند.

دهه کرامت یک حرکت فراملی است
حجت‌الاسلام سلیمانی، دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور و دبیر ستاد بزرگداشت دهه کرامت هم در این دیدارها ضمن ارائه گزارشی از فعالیت‌های صورت گرفته است، گفت: آغاز این دهه با میلاد حضرت معصومه(س) و پایان آن با میلاد امام رضا(ع) است که در این ایام بزرگداشت مقام امامزادگان و همچنین حضرت احمد ابن موسی(ع) را داشته‌ایم.

 

وی تصریح کرد: برنامه ریزی‌های لازم برای برگزاری هر چه باشکوه برنامه‌ها انجام شده و با مسئولان استان‌های فارس و خراسان رضوی جلسات برگزار شده و امروز هم این جلسات هماهنگی در قم برگزار می شود. امروز دهه کرامت در مرز‌های جمهوری اسلامی خلاصه نمی‌شود و یک حرکت فراملی صورت گرفته است.

 

دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور گفت: از تجربه گذشته این نکته را یافته‌ایم که هر چه دستگاه‌های فرهنگی با یکدیگر پیوند داشته باشند، قطعا هم‌افزایی خواهند داشت و اثرات بسیاری را در حوزه فرهنگ خواهند داشت.

 

وی تصریح کرد: آنچه که در طول این سال‌ها کشور ما را حفظ کرده قرآن و اهل بیت(ع) است و امروز دشمنان قصد ضربه زدن به آنها را دارد که باید در حفظ آنها بکوشیم.

 

حجت‌الاسلام سلیمانی با تاکید بر مردمی برگزار شدن این جشن‌ها، گفت: حضور دستگاه‌ها به منزله غیرمردمی بودن جشن‌ها نخواهد بود و کاملا مردمی برگزار می‌شود و دستگاه‌های دولتی به عنوان پشتیبانی کارها فعالیت می‌کنند.

 

دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور گفت: دهه کرامت دهه شکرگزاری و دهه تجدید پیمان با سفیران هدایت است و همه دستگاه ها در این زمینه عهد و پیمان جدی بسته‌اند و 30 دستگاه به صورت رسمی سند مشترک را امضا کرده اند تا به وظیفه خود عمل کنند و بنیاد امام رضا(ع) در داخل و خارج از کشور اقدامات خود را انجام داده و مورد استقبال علاقه مندان قرار گرفته است.

 

وی عنوان داشت: امروز جشن‌های دهه کرامت علاوه بر سراسر کشور در کشورهای مختلف هم برگزار می‌شود که اثرات بسیاری را به همراه دارد.
برگزاری جشن‌های رضوی در 200 نقطه از جهان
سیدجواد جعفری، مدیر عامل بنیاد بین المللی امام رضا (ع) هم که در این دیدارها حضور داشت با ارائه گزارشی از روند برگزاری جشنواره امام رضا(ع) گفت: برگزاری جشن‌های دهه کرامت امری مهم و ضروری است که امروز در سراسر کشور شکل گرفته است.

 

وی تصریح کرد: نعمت وجود امام رضا(ع) و هجرت ایشان موجب شد تا معارف اهل بیت(ع) در ایران ایجاد شود و باید از فرصت دهه کرامت نهایت استفاده را بکنیم تا معارف اهل بیت(ع) را گسترش دهیم.


مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع) افزود: در گذشته مراسمی در جای جای مختلف کشور به صورت متفرقه برگزار می‌شد اما امروز این جشن‌ها به صورت گسترده و یکنواخت برگزار می‌شود.


وی تاکید کرد: بیش از 100 دستگاه در زمینه جشن‌های دهه کرامت فعالیت می‌کنند و در حوزه فرهنگ و هنر هم سبک هنر رضوی ایجاد شده است.


جعفری گفت: همزمان با دهه کرامت مسیر ورود حضرت امام رضا(ع) به کشور بازسازی شده و در 200 نقطه از جهان برنامه‌ها و جشن‌های مختلف رضوی برگزار می‌شود.

 

آمادگی استان قم برای برگزاری جشن های دهه کرامت

استاندار قم در این دیدار، دهه کرامت را فرصت مناسبی برای ترویج ارزش ها و معارف نورانی مربوط به اهل بیت(ع) برشمرد و اظهار کرد: جشن‌های دهه کرامت همزمان با میلاد کریمه اهل بیت(س) در قم آغاز و با ولادت با سعادت حضرت امام رضا (ع) در مشهد مقدس خاتمه می‌یابد.

 

وی با تاکید بر لزوم اتخاذ تمهیدات لازم در جهت برگزاری هر چه باشکوه تر برنامه های دهه فرخنده کرامت، گفت: استان قم با آمادگی کامل به استقبال جشن ها و ویژه برنامه های این ایام خواهد رفت.

 

استاندار قم با تقدیر از تلاش مقدس اعضای شورای بزرگداشت دهه کرامت، تلاش برای تبیین فرهنگ اهل بیت عصمت و طهارت(ع) و معرفی این اسوه های بی بدیل هدایت و سعادت بشری را اقدامی ارزنده و پر فضیلت توصیف و تصریح کرد: مظلومیت اهل بیت(ع) در جهان اسلام به وضوح قابل لمس است.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 287058

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha