داوود تک فلاح، معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن الکریم درباره جایگاه جامعه قرآنی در تحقق جهاد اقتصادی همسو با عنوان انتخابی سال 90 توسط رهبر معظم انقلاب به خبرنگار شبستان گفت: نمیتوان این جامعه را از جمعیت 75 میلیون نفری کشور متمایز کرد بلکه باید توجه داشت که انتصاب به فعالیتهای قرآنی عین مسلمانی است.
وی با بیان این مطلب که نگریستن به جامعه قرآنی از منظر تخصصی بحثی جداگانه است، اظهارکرد: در منظر کلی اسلام هر فرد مسلمان باید با سرفصل قرار دادن آموزههای قرآن و سنت در جهت تعالی جامعه بکوشد و در این میان جامعه قرآنی به دلیل توانایی فراتر رفتن از لفظ مجمل و دریافت بسیاری از تعابیر و مفاهیم میتواند دیگر اقشار را نیز در فهم صحیح آیات الهی یاری کند.
تک فلاح با اشاره به وجود آیات متعدد درباره مسائل اقتصادی در قرآن تصریح کرد: آیات شریفه «کلوا، واشربوا و لا تصرفوا» و «ولا تبذیرا تبذیرا» از جمله این آیات است که بر تامین معاش به برترین شیوه و دوری از اسراف تاکید میکند چراکه خداوند در قرآن بهترین راهها را برای بشر انتخاب کرده است.
جهاد در برابر تلاشهای مخرب دشمن لازمه سردمداری حرکتهای جهانی
معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن الکریم انتخاب عنوان جهاد اقتصادی برای سال 90 از سوی رهبری را نشانه مشخص کردن کلیات راه توسط ایشان دانست و بیان کرد: امت اسلامی برای ایستادگی، سربلندی و سردمداری حرکتهای جهانی باید دو جهاد را درپیش بگیرد نخست جهاد برای کسب بهترینها و در مرحله بعد جهاد برابر تلاشهای مخرب دشمنان.
وی تحقق این دو جهاد را بسترساز معرفی امت اسلام به عنوان الگوی جهانی خواند و ابرازکرد: رهبر معظم انقلاب نیز به الگوی اسلامی کشور که بدون وابستگی به استکبارهای جهانی مسیر رشد و تعالی را پیموده و وارد چهارمین دهه از عمر خود شده است و پیشرفتهای چشمگیری در عرصههای مختلف داشته اشاره کردهاند.
تک فلاح ادامه داد: اگرچه پیشرفت در عرصههای مختلف خود نشانگر توسعه و رشد یک کشور است اما عامه مردم به رشد اقتصادی از منظر رفاه نسبی مینگرند، از این رو ارائه الگوی مناسب اقتصادی برای اسلام و جهان به منظور برخورداری مردم از رفاه نسبی که در افق چشم انداز 1404 نیز از سوی رهبری دیده شده است، ضرورت دارد.
وی درباره راهکارهای تحقق جهاد اقتصادی عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب راهکارهای کلی را ارائه کردهاند، از این پس مسئولان موظف هستند که این راهکارها را به برنامههای کاربردی تبدیل کنند، چراکه ایشان با پیام خود درپی جلب توجه مسئولان به نکات مهم و مسائل مبتلابه جامعه هستند.
تک فلاح با بیان این مطلب که عرصه فعالیتهای قرآنی از گسترهای نامحدود برخوردار است، تاکید کرد: دوران سیاه پهلوی مقارن بود با دوری مردم از قرآن و محدودیت فعالیتهای مرتبط با آن اما پس از پیروزی انقلاب در نظر گرفتن این محدودیت در حقیقت سخیف کردن آیات الهی در ذهن مردم محسوب میشود.
ارائه مشاوره قرآنی در عرصههای مختلف ضرورت دارد
معاون آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن ادامه داد: قرآن معجرهای است جاوید که در عرصههای مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی حرفهای بسیار برای گفتن دارد از این رو حضور فعالان قرآنی در این عرصهها و ارائه مشاورههای مستند به آیات وحی ضرورت دارد.
وی با تاکید بر لزوم استخراج مفاهیم مرتبط با مسائل اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی از مصحف شریف گفت: حرکت در مسیر صحیح عرصههای مذکور در نظام اسلامی نیازمند تمسک به آموزهها و مفاهیم ژرف قرآنی است بدین معنا که برای حرکت در مسیر متوازن و صحیح رشد اقتصاد باید به قرآن رجوع کنیم و این مهم در سایر عرصهها نیز صدق میکند.
تک فلاح اتخاذ راهکارهای ورود هرچه بیشتر آموزههای قرآن به زندگی را از رسالتهای اصلی فعالان قرآنی در نظام اسلامی برشمرد و تصریح کرد: همسو با این مهم سازمان دارالقرآن الکریم از دو سال گذشته راه اندازی مراکز مشاوره قرآنی را در دستور کار خود قرار داده که این مراکز در مدت کوتاه فعالیت خود توانستهاند بسیاری از افراد مبتلا به اختلالات روحی و روانی را که روانشناسان و روانپزشکان از حل آنها عاجز ماندهاند را برطرف کنند.
وی با اشاره به وجود ریشه بسیاری از اکتشافات و اختراعات در قرآن ابرازکرد: مسئولان کشوری میتوانند با سرمایه گذاری در پروژههای تحقیقاتی این ریشههای را یافته و جوامع بشری را از نعمات آن بهرهمند کنند چراکه قران معجزه جاویدی است که کهنگی هرگز در آن راه نمییابد و گذر قرنها و هزارهها از بدیع بودن مفاهیم آن نمیکاهد.
اگر فعالیتهای قرآنی در مسیر سودآوری پیش رود و بعد انتفاعی به خود بگیرد
وی با بیان این مطلب که نمیتوان به برخی از عرصهها به دلیل تقدس ذاتی با دیده اقتصادی و ابزار سودآوری نگریست، اظهارکرد: اگر فعالیتهای قرآنی در مسیر سودآوری پیش رود و بعد انتفاعی به خود بگیرد معنویتش را از دست میدهد، از این رو ائمه معصوم (ع) نیز در روایات بر عدم ارتزاق از قرآن تاکید کردهاند.
تک فلاح خاطرنشان کرد: البته این بدان معنی نیست که فعالان قرآنی از فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی چشم بپوشند بلکه هر یک از اعضای جامعه قرآنی میتواند در سمت و تخصص خود با استناد به مفاهیم وحیانی عمل کرده و این آموزهها را در گفتار و کردار خود متبلور کند و از اندیشه قرآنی خویش در رشتههای مختلف بهره بگیرد.
پایان پیام/
نظر شما