نباید مایوس شد بخصوص در مسائل مربوط به سرنوشت

خبرگزاری شبستان: نباید مایوس شد؛ بخصوص در مسائل بزرگ، بخصوص در مسائل مربوط به سرنوشت انسان و سرنوشت کشور و سرنوشت ملت‌ها چون گاهی طبیعت کارهای بزرگ چنین است که تحققش زمان می‌طلبد.

به گزارش خبرگزای شبستان، حالاتی خاص از نحوه دعا و طلب در گفتاری از رهبر انقلاب برگرفته از کتاب "دعا" مرور می شود:
خیلی اهمیت دارد که در قرائت دعاها، قطع و وصل جملات، صحیح و بجا باشد تا آن که معنای دعا را می فهمد، حالش خراب نشود! مثلا خوانده می شود:" بأبی أنتم و أمّی طبتم و طابت الارض التی فیها دفنتم" (1)
این دعاها عبارات زیبایی است که اگر در قطع و وصل آن دقت نشود، واقعا به زیبایی آن لطمه می خورد.
اگر کسی معنای دعا، مثلا دعای ابی حمزه ثمالی یا دعای امام حسین (ع) در روز عرفه را بفهمد و توجه کند که هر دو خیلی طولانی هستند و چون گاهی انسان معنا را هم می داند، اما توجه نمی کند، ذهنش جاهای دیگر می رود امکان ندارد از این دعای به این بلندی خسته شود. یعنی این گفتگویی که در این دعا انجام گرفته، بین آن بنده برگزیده و شایسته و با معرفت و خدا، این قدر پُرجاذبه و نافذ و حقیقی است یعنی بیان کننده آن خواست های فطری انسان است که امکان ندارد کسی هیچ وقت از آن خسته شود.
البته باید معنای این دعاها را بفهمیم. خوشبختانه الان ترجمه های خوب وجود دارد و مفاتیح الجنان و دعاهای گوناگون ترجمه شده است. با توجه به ترجمه ها دقت کنند و بخوانند. البته تا آن جایی که ما دیده ایم، هیچ ترجمه ای نتوانسته زیبایی های الفاظ این دعاها را منعکس کند؛ ولی بالاخره مضمون دعا معلوم است. با توجه به این ترجمه ها دعاها را بخوانند. کسانی که می خوانند و با آنها عده ای هم صدا می شوند، بعضی از فقرات دعا را لااقل ترجمه کنند. البته مرتبه پایین ترش هم این است که اگر انسان معنای دعا را نمی فهمد، همین قدر احساس کند که با یک زبانِ شیفته ی حاکی از سوز دل دارد با خدای متعال حرف می زند.
 

مطالبه حقیقی
مهمترین خاصیت دعا همین ارتباط با خدا و احساس عبودیت در مقابل خداوند است؛ از خدا خواستن که آن وقت خدای متعال هم اجابت خواهد کرد.
در دعا طلب کردن و خواستن از خدای متعال و حقیقتا مطالبه کردن لازم است. این دعا مستجاب می شود. اگر عمل و تلاش در راه اهداف بزرگ همراه این دعا باشد، اقبال استجابت این دعا واقعا بیشتر است. آن وقتی که دعا استمرار پیدا کند، حتما اقبال استجابت در این دعا بیشتر است. نباید مایوس شد؛ بخصوص در مسائل بزرگ، بخصوص در مسائل مربوط به سرنوشت انسان و سرنوشت کشور و سرنوشت ملت ها چون گاهی طبیعت کارهای بزرگ چنین است که تحققش زمان می طلبد.
عمده این است که شما به معنای حقیقی کلمه و با همین شرایط طلب کنید؛ خدای متعال این طلب را اجابت خواهد کرد.
بهترین دعا آن است که از سر معرفتی عاشقانه به خدا و بصیرتی عارفانه به نیازهای انسان انشا شده باشد، و این را فقط در مکتب پیامبر خدا (ص) و اهل بیت طاهرین او – که اوعیه ی علم پیامبر (ص) و وارث حکمت و معرفت اویند – می توان جست.
پی نوشت ها:
1. بحارالانوار، ج 98، ص 200
پایان پیام/

 

 

کد خبر 309717

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha