شخصیت علامه جعفری توانست از مرزهای جغرافیایی عبور کند

خبرگزاری شبستان: ما کمتر شخصیت‌هایی داریم که از مذهب فرا‌تر رفته باشند اما شخصیت علامه توانست از مرزهای جغرافیایی عبور کند و شاهد این مساله در استقبال از تفسیر اشعار مولوی علامه جعفری در آمریکا است.

به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، مراسم بزرگداشت پانزدهمین سالگرد ارتحال علامه محمدتقی جعفری جمعه،‌ اول آذر ماه با حضور و سخنرانی آیت الله سیدعبدالله فاطمی نیا،‌ مهدی فیروزان، ‌مدیر عامل موسسه فرهنگی شهر کتاب،‌غلامعلی رجایی، ‌از شاگردان علامه جعفری و مشاور فرهنگی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، ‌سیدجواد میری، ‌پژوهشگر آثار علامه جعفری در مجتع فرهنگی سرچشمه تهران برگزار شد.

 غلامعلی رجایی،‌ مشاور فرهنگی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام طی سخنانی اظهار کرد: شب گذشته تماسی با آیت الله هاشمی رفسنجانی داشته و عنوان کردم اگر نکته ای درباره علامه جعفری هست بگویند.

وی گفت:‌ ایشان در این تماس اظهار کرد که از ارادتمندان همیشگی علامه است و کتاب «امیرکبیر» را با راهنمایی علامه جعفری نوشته و از ایشان خواسته بود تا منبعی را برای این اثر به او معرفی کنند و کتاب «امیرکبیر» آیت الله هاشمی رفسنجانی در واقع اثری است که به منبع نگارش آن از سوی علامه جعفری معرفی شده بود.
رجایی با بیان اینکه برای شناخت ابعاد و فعالیت های اثربخش علامه جعفری باید نگاهی به دهه های چهل و پنجاه داشته باشیم، تصریح کرد: من در دهه پنجاه دانشجو بودم و آن دوران زمان تاخت و تاز گروه های مارکسیستی در دانشگاه به گونه ای بود که موقع اذان تعداد بسیاری اندکی از دانشجویان در مسجد دانشگاه حضور می یافتند؛‌ اما بودند استادانی که این غربت را زدودند که از جمله آنها علامه جعفری و دکتر شریعتی بودند که در تقویت وجه مذهبی دانشگاه ها نقش ایفا کردند. 

 

علامه توانست از مرزهای جغرافیایی عبور کند

مشاور فرهنگی رئیس مجلس تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: علامه جعفری شخصیتی فرادینی بود و ما کمتر شخصیت هایی داریم که از مذهب فراتر رفته باشند اما شخصیت علامه توانست از مرزهای جغرافیایی عبور کند و شاهد این مساله در استقبال از تفسیر اشعار مولوی علامه جعفری در آمریکا است.
وی در ادامه به بعد شخصیتی علامه جعفری اشاره و بیان کرد: نکته دیگر در مورد شخصیت اشراقی علامه جعفری است که معتقدم از این بعد و به خصوص از بُعد اخلاقی علامه به درستی بررسی نشده است به طوری که تحقیق در مورد چهره معنوی و اخلاقی علامه جعفری زیر سایه علمی ایشان گم شده است. 

وی عنوان کرد:‌ علامه جعفری هرگز در گیر و دار ظاهر نبود بلکه دائما در مسیر تعالی و در مسیر شدن حرکت داشت و به دنبال تعالی بود در حالی که امروز ما همه گرفتار ظواهر هستیم.
رجایی بیان کرد:‌ آنچه که در مورد علامه جعفری برای من جالب است عشق و علاقه او به حضرت امیرالمومنین (ع) است که از نظر علامه شناخت امیرالمومنین (ع) مجاهده طولانی و مستمری را می طلبد. 

مشاور فرهنگی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد:‌ علامه جعفری شخصیت امیرالمومنین(ع) را شخصیت تاریخی نمی دانست در حالی که در دوره کنونی یکی از مشکلات ما در مورد عاشورا آن است که عاشورا برای ما تاریخ شده است و این رویکرد هیچ خدمتی به فرهنگ عاشورا نمی کند تا زمانی که از ظلم یزید زمان سخن به میان نیاوریم. 

وی در ادامه به بیان خاطره خود از همراهی با علامه جعفری پرداخت و گفت:‌ زمانی که علامه جعفری در میدان خراسان و فکر می کنم خیابان زیبا بودند خدمت ایشان بودم که زمان تکبیر گفتن فرا رسیده بود مردم در حال تکبیر گفتن بودند که ‌علامه به پشت بام رفته و ساعت 21 همراه مردم تکبیر گفتند و اصلا نگفتند که تکبیر کار عوام است و از همین نظر است که می گویم علامه هرگز گیر ظاهر امور نبود.‌
رجایی در پایان با انتقاد از رویکرد دست اندرکاران فرهنگی نسبت به موسسات خاطرنشان کرد:‌ تخصیص بودجه های میلیاردی برای موسساتی در قم و عدم اعتنا به موسساتی که دارند با سیلی صورت خود را سرخ نگاه می دارند و صدها میلیون بدهی دارند هیچ زیبنده نظام نیست باید از سوی مسوولان رسیدگی و بررسی شود.
پایان پیام/

کد خبر 315498

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha