جلد دوم کتاب خاطرات آیت الله اردبیلی در دست نگارش

خبرگزاری شبستان: درزی گفت:در طول نگارش کتاب نزدیک به 5 هزار عکس از آیت الله موسوی اردبیلی، سخنرانی ها و مطالب مختلفی که از وی در رسانه های مختلف در قبل و بعد از انقلاب درج شده بود، جمع آوری کردم.

به گزارش خبرگزاری شبستان، علی درازی، محقق، نویسنده و تدوین گر کتاب خاطرات آیت الله العظمی سید عبدالکریم موسوی اردبیلی گفت: آیت الله موسوی اردبیلی یکی از شخصیت های محوری در دوران قبل و بعد از انقلاب اسلامی بود که دانستن خاطرات وی باعث آشنایی با خاطرات و وقایع انقلاب اسلامی می شود. وی جزو شخصیت هایی بود که رابطه نزدیکی با امام خمینی (ره)، مقام معظم رهبری، شهید بهشتی، شهید مطهری، آیت الله هاشمی رفسنجانی و شهید باهنر داشته و سمت هایی که در شورای انقلاب و حزب جمهوری بر عهده داشت، نشان دهنده این رابطه نزدیک بوده است.
 

وی با تاکید بر اینکه مقام علمی آیت الله موسوی اردبیلی از دوران قبل از انقلاب مطرح بوده است، افزود: وی مجتهد مورد تایید امام خمینی و حوزه علمیه بود و با سمت هایی که از سوی امام راحل به وی داده می شد، آیت الله اردبیلی همواره در صحنه های اصلی انقلاب اسلامی حضوری فعال داشت.


درازی، جلد اول خاطرات آیت الله اردبیلی را تقسیم شده در دو بخش کلی اعلام کرد و اظهار داشت: بخش اول مربوط به دوران مبارزه در قبل و بعد از انقلاب اسلامی و بخش دوم به جایگاه علمی و حضور آیت الله موسوی در حوزه علمیه قم و نجف می پردازد. وی اشراف کاملی بر فضای علمی حوزه های علمیه قم و نجف دارد و در این کتاب خاطراتی از اساتید و بزرگان این مراکز علمی مذهبی همچون آیت الله العظمی شیرازی، آیت الله بروجردی و آیت الله میرداماد آورده شده است.


این نویسنده در تشریح بخش های مختلف کتاب خاطرات آیت الله اردبیلی گفت: بخش اول درباره اردبیل و زادگاه، بخش دوم درباره تولد، خانواده و تحصیلات، بخش سوم شروع دوران طلبگی در قم و نجف، بخش چهارم درباره مراجعت به اردبیل به دلیل داشتن مشکلات وشرایط جسمانی، بخش پنجم مراجعت به تهران و مبارزه با رژیم پهلوی و بخش آخر فعالیت های بعد از پیروزی انقلاب و حضور در شورای انقلاب و دادستانی انقلاب و ریاست شورای عالی قوه قضائیه آیت الله موسوی اردبیلی را شامل می شوند.


وی با اشاره به تاسیس دانشگاه مفید در قم توسط آیت الله موسوی اردبیلی، ادامه داد: آیت الله اردبیلی تاکید خاصی بر ارائه مسائل علمی روز در حوزه علمیه داشت و درصدد بود تحولی در این زمینه بوجود آورد. همین دلیل باعث تاسیس دانشگاه مفید در قم قبل از رحلت امام خمینی (ره) شد که این دانشگاه یکی از کارهای ماندگار آیت الله اردبیلی محسوب می شود.


این محقق و نویسنده، زمان صرف شده برای جمع آوری و انتشار جلد اول کتاب خاطرات آیت الله موسوی اردبیلی را بیشتر از دو سال عنوان کرد و بیان داشت: جلد اول کتاب صرفا مشتمل بر بیان خاطرات آیت الله اردبیلی است و از هیچ منبع دیگری نقل قولی نیامده است. بخش های مهم و اصلی این کتاب به اتمام رسیده و کار طراحی، تایپ و طراحی جلد آن باقی مانده است.


علی درازی درباره جلد دوم کتاب خاطرات آیت الله اردبیلی گفت: در جلد دوم کتاب که از مدت ها قبل کار مصاحبه آن آغاز شده، با شاگردان، دوستان، همکاران و کسانی که با آیت الله موسوی در ارتباط بودند، گفتگو می شود و تا سال 93 تدوین آن به پایان می رسد.


وی با تاکید بر همکاری همه جانبه دفتر آیت الله موسوی اردبیلی در جمع آوری مطالب و نگارش این کتاب خاطرات، افزود: با همکاری دفتر معظم له توانستیم آرشیو کاملی درباره یکی از شخصیت های محوری انقلاب اسلامی ایجاد نماییم. وی یکی از مراجع عظام کشور است که بسیاری در طول سال ها درصدد ثبت خاطرات وی بودند اما این کار توسط حوزه هنری انجام شد.


درازی اعلام کرد: در طول نگارش این کتاب، نزدیک به 5 هزار عکس از آیت الله موسوی اردبیلی، سخنرانی ها، مطالب مختلفی که از وی در رسانه های مختلف در قبل و بعد از انقلاب درج شده بود و اسناد مربوط به مبارزات وی جمع آوری و آرشیو شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 316090

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha