به گزارش خبرگزاری شبستان، در بسیاری از احادیث و روایات اسلامی، از مسجد با کلماتی حکیمانه و رهگشا سخن رفته است؛ در واقع این احادیث اسلامی مسایل مهم و قابل توجهی را حوزه مسجد مطرح کردهاند که رعایت آن ها بر تمامی مومنان لازم است تا از این راه خشنودی پروردگار خود را جلب کنند. از آن جا که مسجد خاستگاه نور تقوا و کانون گرم ایمان در میان امت اسلامی است بر آن شدیم تا در گزارشاتی سلسله وار به بررسی اجمالی احادیثی پیرامون ابعاد اصولی مسجد توسط کارشناسان علوم و حدیث بپردازیم.
در برخی از روایات، مسجد را «بازار آخرت»، دانسته اند؛ به این معنا که همان گونه که بازار، محل خرید و فروش و مبادله کالا و متاع های دنیوی است، مسجد نیز محل کسب امور معنوی و اسبابی است که در سرای آخرت دارای کاربرد و تأثیر می باشد.
حجت الاسلام مهدی اسماعیلی، مدیر گروه حدیث پژوهشکده باقرالعلوم (ع) با ذکر این سخن حضرت رسول اکرم (ص) که «المساجد سوق من السواق الاخرة قراها المغفرة و تحفتها الجنة» گفت: این حدیث به این معناست که مسجد، بازاری از بازارهای آخرت است؛ از کسانی که به آن وارد می شوند با مغفرت پذیرایی می شود و هدیه آنان بهشت است.
وی افزود: مساجد به عنوان خانه های خداوند متعال بر روی زمین و مراکز عبادی مسلمین، بازار آخرت محسوب می شوند؛ نه از این حیث که کالایی چون کالای بازار دنیایی با قابلیت فرسوده شدن در آن جا رد و بدل می شود، بلکه در این بازار، سودجویی و فرسودگی راه ندارد و کالای به دست آمده در آنجا نیز متاعی با ارزش برای آخرت است.
این کارشناس علوم و حدیث با بیان این که اولین محصول بازار آخرت، مغفرت و آمرزش الهی است، یادآور شد: کسانی که وارد بازار آخرت در این دنیا یعنی مساجد می شوند از غفران، آمرزیده شدن و پاک شدن نامه اعمال خود بهره مند هستند و همین امر آنان را ترغیب به پیشی گرفتن از یکدیگر برای حضور در مساجد می کند.
حجت الاسلام اسماعیلی خاطرنشان کرد: خداوند در قبال این عمل مومنین و انسان های وارسته علاوه بر غفران، تحفه ای عطا می کند و آن تحفه، «بهشت» است.
پایان پیام/
نظر شما