وقف کارآمدترین ابزار حل معضلات اجتماعی در دهه عدالت و پیشرفت

مدیرکل روابط عمومی سازمان اوقاف وقف را ابزاری کارآمد برای حل معضلات اقتصادی و اجتماعی کشور در دهه عدالت و پیشرفت دانست و حفظ و احیای موقوفات را رویکرد سال جهاد اقتصادی معرفی کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حسن ربیعی، مدیر کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان اوقاف و امور خیریه با تبیین ابعاد کمی و کیفی رویکردها و برنامه های امسال این سازمان گفت: جهاد اقتصادی، فرهنگی و عمرانی اولویت های کاری سازمان اوقاف را در سال 90 تشکیل می دهد. 

وی با اشاره به تاکید نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف برای تحقق عملی شعار انتخابی سال از سوی رهبر معظم انقلاب اظهارکرد: همسو با این تاکید شورای برنامه ریزی سازمان اوقاف حجم برنامه ها در سال 90 را کاهش داده و به ارتقای کیفی فعالیت ها توجه ویژه ای دارد. 

ربیعی اضافه کرد: موقوفه محوری، توجه به موقوفات در شهرها و شهرستان ها، توجه ویژه به حفظ و احیای موقوفات در سال جاری و نیز اجرای طرح ها و پروژه های عمرانی و فرهنگی بقاع و اماکن متبرکه با شعار بقعه محوری یکی از اولویت های اصلی فعالیت سازمان محسوب می شود. 

سخنگوی سازمان اوقاف و امور خیریه با معرفی 31 اولویت کاری این سازمان در سال جهاد اقتصادی بیان کرد: 310 عنوان برنامه برای اجرا در سطح ادارات کل اوقاف استان ها به تصویب شورای برنامه ریزی رسیده که از میان آنها 31 برنامه به عنوان اولویت های سال 90 معاونت ها مورد تاکید است. 

وی تصریح کرد: این برنامه ها که حفظ، احیاء و آبادانی موقوفات و عمران بقاع متبرکه و امامزاده و تبدیل بقاع متبرکه به قطب های فرهنگی را دنبال می کند نقشه راه سازمان در سال جاری تلقی می شود. 

ربیعی تحقق شعار جهاد اقتصادی و اجرای تدابیر و منویات رهبری را از دیگر رویکردهای اصلی سازمان اوقاف برشمرد و بیان کرد: رویکرد تحول اقتصادی در حوزه موقوفات بی تردید منجر به افزایش سطح درآمد و بهره وری موقوفات کشور شده و درپی آن سازمان اوقاف می تواند نیات واقفان را در امور عالم المنفعه و رسیدگی به اقشار محروم و نیازمند جامعه به نحو مطلوبی اجرا کند. 

وی افزایش درآمد موقوفات را اهرمی مناسب برای کاهش مشکلات کشور و دولت در حوزه های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی دانست و ابرازکرد: افزایش سطح درآمد موقوفات کشور همسو با نیات واقفان در عرصه های اجتماعی همچون ساخت بیمارستان، درمانگاه، خوابگاه دانشجویی، آزمایشگاه های علمی، کتابخانه و هدایت درآمد موقوفات برای ایجاد اشتغال، مسکن و ازدواج جوانان با هدف ایجاد رفاه، آسایش و عدالت اجتماعی اثرگذار است. 

مدیر کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان اوقاف با بیان این مطلب که وقف در دهه چهارم انقلاب اسلامی که دهه "پیشرفت و عدالت" نام گرفته الگوی مناسبی برای حل معضلات اقتصادی و اجتماعی کشور محسوب می شود، عنوان کرد: باید تلاش کنیم سنت حسنه وقف به عنوان الگوی مناسبی برای حل مشکلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به سایر ملت ها و دولت ها نیز معرفی شود. 

وی همکاری مسولان در راستای ترویج و توسعه فرهنگی وقف را ضروری دانست و گفت: مدیران و مسوولان در راستای تدابیر مقام معظم رهبری در رابطه با الگوی ایرانی و اسلامی پیشرفت یکی از مدل ها، مدل وقف است که ریشه در فرهنگ و مذهب ما دارد.  

ربیعی تاکید کرد: وقف برای حل مشکلات جامعه راهگشا است از این رو ترویج فرهنگ وقف و تبیین نقش آن در توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور می تواند به عنوان یکی از  راهکارهای کاهش تصدی گری دولت مورد بررسی و توجه  قرار گیرد. 

بنابر گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان اوقاف و امور خیریه، وی ارتقای سطح شناخت عمومی مردم نسبت به سنت حسنه وقف را یکی از سیاست های سازمان اوقاف برشمرد و تصریح کرد: شناخت و ارتقاء سطح آگاهی جامعه، اطلاع رسانی کارکرد ها و آثار وقف در زندگی روزمره مردم باید مورد توجه قرار گیرد، چرا که هر چه شناخت مردم بیشتر شود، اعتماد بیشتری به این حکم الهی و متولیان آن در جامعه پیدا می کنند. 

ربیعی نیاز سنجی و ترویج جلوه های نوین وقف را ضروری دانست و یادآورشد: وقف امروز باید با وضعیت فعلی مردم نیز سازگار باشد و دیگر نمی توان انتظار داشت که مردم هکتارها زمین را وقف کنند از این رو وقف های کوچک و مشارکتی مورد توصیه است؛ باید به گونه ای تبلیغ شود که هر فردی بتواند در این امر خداپسندانه شریک شود. 

پایان پیام/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 31985

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha