کوچ ابدی" گنجینه علوم ارتباطات ایران" به قطعه نام آوران بهشت زهرا(س)

خبرگزاری شبستان: پرفسور معتمدنژاد "گنجینه علوم ارتباطات ایران" ساعت 11 و 30دقیقه؛ پنجشنبه ( 14 آذر) در پی یک دوره بیماری طولانی؛ دار فانی را وداع گفت و پیکر وی امروز در خانه ابدی آرام گرفت.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، پروفسور کاظم معتمدنژاد سال 1313 در روستای مود شهرستان سربیشه دیده به جهان گشود. تحصیلات ابتدایی و قسمتی از تحصیلات متوسطه خود را در زادگاهش و قسمت دیگر را در بیرجند و سال ششم ادبی را در دبیرستان مروی تهران گذرانید. وی در زمان تحصیل در دوره‌ کارشناسی با مدیر وقت روزنامه‌ کیهان که استاد ایشان نیز بود رابطه دوستانه ای برقرار کرد.


وقتی استاد از دانشجویان دوره دکترا برای همکاری در کیهان دعوت کرد، دکتر معتمدنژاد فرصت را غنیمت شمرده و به محیط روزنامه وارد شد و دیری نپایید که از مترجمی زبان فرانسه به مسئولیت گروه خارجی و مقالات ارتقا یافت.


روزنامه کیهان که به روزنامه نگاران تحصیل‌کرده نیاز داشت، برای وی بورسیه ای از دولت فرانسه دریافت کرد. دکتر معتمدنژاد در دانشگاه سوربن فرانسه موفق به اخذ دکترای حقوق، علوم سیاسی و نیز دکترای تخصصی روزنامه‌نگاری از انستیتوی مطبوعات و علوم نظری دانشگاه پاریس شد.

 

شادروان معتمدنژاد در سال 1343 با کوله باری از دانش روزنامه نگاری، ارتباطات، حقوق و علوم سیاسی و با اندیشه تاسیس نخستین دانشکده روزنامه‌نگاری به میهن بازگشت. خدمات دانشگاهی ایشان از سال ‌1344 در سمت استادیاری در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران آغاز شد. ضمن اینکه همکاری خود را از آغاز ورود به ایران با موسسه کیهان حفظ کرد. در سال ‌1343 موسسه کیهان پیشنهاد وی را برای یک دوره عالی روزنامه نگاری پذیرفت و برای این منظور از بین داوطلبان دیپلم، ‌25 نفر انتخاب شدند.

 

در پایان دوره ‌دو ساله، اسم این دوره‌ عالی به موسسه عالی مطبوعات و روابط عمومی تغییر کرد. در سال 1350 یعنی زمانی که نخستین فارغ التحصیلان در بحبوحه اخذ دانشنامه بودند، اسم موسسه به دانشکده علوم ارتباطات اجتماعی تغییر یافت. در این موقع وی از دانشیاری دانشکده حقوق دانشگاه تهران استعفا کرد و در دانشکده علوم ارتباطات اجتماعی در سمت معاونت دانشکده مشغول به کار شد. از سال ‌56 تا 59 نیز سمت ریاست دانشکده را عهده دار بود.

  

معتمد نژاد در تشکیل و عضویت انجمن های مختلف از قبیل انجمن دفاع از آزادی مطبوعات، انجمن بین المللی تحقیق در ارتباطات جمعی، انجمن بین المللی حقوق فضا، انستیتوی بین المللی ارتباطات، انجمن فرانسوی علوم ارتباطات و اطلاعات نقش عمده داشته است.


از پروفسور کاظم معتمدنژاد، پدر علم ارتباطات ایران که یکی از مفاخر خراسان جنوبی است در 17 مرداد 1387 با حضور مسئولان استان و فعالان حوزه مطبوعات این منطقه در همایشی که به مناسبت روز خبرنگار برگزار شد، در سالن علامه فرزان بیرجند تجلیل شد.


مراسم تشییع پیکر پرفسور کاظم معتمدنژاد امروز (16 آذر) ساعت 9 صبح از مقابل دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی واقع در سه‌راه ضرابخانه، خیابان شهید گل‌نبی با حضور فعالان عرصه ارتباطات و رسانه انجام و پیکر وی در قطعه نام‌آوران بهشت زهرا (س) تهران به خاک سپرده شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 320419

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha