به گزارش خبرنگار شبستان،دومین نشست خبری جشنواره بین المللی فیلم کیش صبح امروز سه شنبه با حضور محمد خزاعی دبیر و یزدان عشیری مدیر روابط عمومی جشنواره برگزار شد و بیش از 180 خبرنگار از رسانه های داخلی و خارجی در این نشست حضور داشتند.
در ابتدای این نشست،یزدان عشیری مدیر روابط عمومی این جشنواره با اشاره به زمان برگزاری آن عنوان کرد: جزیره کیش میزبان بزرگ ترین جشنواره سینمایی جهان اسلام می شود و از 4 تا 8 اردیبهشت ایران میزبان ضیافتی بزرگ وجشن فراگیر هنرمندان، سینماگران و مدیران فرهنگی و سینمایی منطقه خاورمیانه، آسیای میانه و جهان اسلام خواهد شد.
وی افزود: این اتفاق درواقع، گردهم آیی و اجتماع صدها تن از فیلمسازان داخلی و خارجی است. علاوه بر شرکت ده ها فیلم شاخص در حوزه آثار سینمایی، کوتاه و مستند و سینمایی ویدیویی در این جشنواره و حضورداورانی از کشورهای مختلف ،مهمانانی از اغلب کشورهای صاحب سینمای آسیا در منطقه در این اتفاق خجسته که در آستانه روز ملی خلیج فارس برگزار می شود شرکت دارند.
به گفته وی این جشنواره نماد وفاق و دوستی ، همدلی و همگرایی فیلمسازان ایران و کشورهای منطقه است و این ظرفیت را دارد که با حمایت و اهتمام همه دلسوزان به قطب سینمایی آسیا تبدیل شود.
در ادامه این نشست،محمد خزایی دبیر این جشنواره گفت: جشنواره فیلم کیش حرکتی به جا و ضروری است و شکل گیری آن در کشور و منطقه قطعا دستاورد و کارکردهای زیادی دارد. سینمای ایران با همه قدرت و درخشش جهانی و با همه ظرفیتی که دارد متاسفانه در منطقه و در بازارهای سینمایی و فرهنگی و هنری کشورهای منطقه جایی باز نکرده است. این سینما با تنوع و غنایش قادر است در سطح کشورهای منطقه جریان ساز شود و سفیر فرهنگ و هنر ایران در این کشورها باشد اما، متاسفانه در سال های گذشته از سوی مسئولان سینمایی و حتی رایزنان فرهنگی در این موضوع غفلت شده یا اقدامات اساسی، ماندگار و تاثیرگذاری در این زمینه صورت نگرفته است.
وی ادامه داد: جشنواره کیش در این راستا و با نگاه به مقتضیات و نیازهای منطقه ای ،یک طرح راهبردی و استراتژیک است که می تواند پاسخگوی بخشی از نیازها در این حوزه باشد و با توجه به اشتراکات فرهنگی، هویتی و آئینی که با بسیاری از این کشورها داریم، برگزاری این جشنواره قطعا جواب درخور خواهد گرفت. حضور هنرمندان و آثاری از کشورهای مختلف در این اتفاق، قطعا، فضایی جدید برای بازشناسی موجودیت سینمایی و فرهنگی این منطقه ترسیم می کند و حتی می تواند نقش اساسی و تاثیرگذاری در جذب مخاطبان جهانی برای معرفی منطقه، جزیره کیش و مناطق آزاد کشور در پی داشته باشد.
در ادامه خزایی با بیان اینکه این رویداد سینمایی توسط مرکز امور مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می شود، معرفی ظرفیت، زیبایی و جذابیتهای فرهنگی، اجتماعی، تاریخی و شناسایی پتانسیلهای توریستی کشور و منطقه و بازشناسی مولفههای فرهنگی و آئینی، آداب و رسوم ، تقویت مشترکات کشورهای منطقه بویژه کشورهای همجوار و آسیای میانه را از اهداف مهم این جشنواره برشمرد و گفت: در راستای بهره گیری ازکارکردهای رسانه سینما و حمایت از آثار برتر و رویکرد به فرهنگ ملی و بومی، در بعد داخلی؛ و گسترش تعاملات و همگرایی منطقه ای و با استفاده از مؤلفههای مشترک مذهبی، فرهنگی، جغرافیاییجشنواره کیش می تواند نقش مهمی را ایفا کند.
وی با بیان اینکه جشنواره با شعار " میراث مشترک، آینده مشترک" برگزار می شود گفت:از بخشهای جشنواره کیش می توان به بخش های "مسابقه سینمای ایران (خلیج فارس) شامل: مسابقه فیلم های سینمایی، کوتاه، مستند، سینمایی ویدیویی، مسابقه سینمای بینالملل (حکیم ابن سینا، میراث مشترک) شامل: مسابقه فیلم های سینمایی، کوتاه، مستند، بخش مسابقه مناطق آزاد شامل: مسابقه فیلم های سینمایی، کوتاه، مستند، سینمایی ویدیویی، بخش مسابقه فیلمنامه نویسی (کِلک فیروزه ای)، بخش نوعی نگاه (مسابقه فیلمهای 262 ثانیهای)اشاره کرد .
خزاعی در مورد بخشهای جنبی اولین جشنواره بین المللی کیش گفت: بزرگداشت ها ، اساتید سینمای شرق، و فیلم های خارج از مسابقه و نشست های تخصصی از بخش های جنبی پیش بینی شده در جشنواره است.
وی با اشاره به دریافت بیش از 2746 اثر از سوی دبیرخانه در بخش های مختلف مسابقه سینمای ایران و بین الملل ، نوعی نگاه و کلک فیروزه ای گفت:از میان 89 فیلم سینمایی که به دبیرخانه ما رسیده، 16 فیلم منتخب نمایش است، در بخش سینما ویدیو 108 عنوان فیلم رسیده و 20 فیلم انتخاب شده، در بخش فیلم کوتاه 494 عنوان فیلم داشتیم که 27 فیلم انتخاب شد، در بخش پویانمایی83 عنوان اثر رسید و 13 اثر انتخاب شد و دربخش مستند کوتاه از میان 512 عنوان فیلم ، 17 اثر برای شرکت در نمایش انتخاب شد. در بخش مستند بلند نیز 163 عنوان فیلم رسیده و 8 عنوان انتخاب شده، و از میان346 عنوان فیلمنامه رسیده و 62 اثر برای شرکت در جشنواره انتخاب شدند.
خزایی در ادامه در مورد سایر فعالیتهای جشنواره فیلم فجر گفت:170 عنوان طرح برای تولید دربخش نوعی نگاه جشنواره ارسال شد که 130 طرح برای ساخت تصویب شد .همچنین از میان 170 عنوان فیلم تولیدی و شرکت کننده در بخش 262 ثانیه ای 47 عنوان فیلم حرفه ای انتخاب شد. در بخش مناطق آزاد از میان 1277 فیلم شرکت کننده در بخش های کوتاه و مستند و سینمایی ویدیویی مسابقه سینمای ایران 35 فیلم برای بخش مسابقه انتخاب شد به این ترتیب 8 عنوان فیلم کوتاه داستانی، 10 عنوان مستند کوتاه و بلند و 17 عنوان سینمایی ویدیویی در جشنواره جای گرفت. حدود 700 فیلم نیز متقاضی شرکت در بخش بین الملل بودند که با بازبینی و بررسی 307 عنوان با موضوع جشنواره در بخش مسابقه فیلم های سینمایی، کوتاه و مستند در دبیرخانه ثبت شدند.
وی ادامه داد: آثار سینمایی بخش بین الملل شامل 13فیلم سینمایی، 7 عنوان فیلم کوتاه، 19 عنوان فیلم مستند است و متقاضیان از کشورهای مختلفی مانند هند، ترکیه، قزاقستان، روسیه، ارمنستان، عراق، چین، قطر، عربستان، لبنان، بحرین، آذربایجان ، فلسطین، الجزایر و اردن، گرجستان ، تاجیکستان انگلستان، کانادا، کره، ژاپن، ، جمهوری اسلواکی ، آمریکا، فرانسه بودند.همچنین فیلمسازانی که پیرامون منطقه فیلم ساخته اند و یا تولید مشترک با برخی کشورهای منطقه داشتند در جشنواره کیش حضور دارندکه از آن میان می توان به تولیدات مشترک فلسطین با کانادا، فرانسه با الجزایر وانگلستان با گرجستان، اشاره کرد.
دبیر جشنواره فیلم کیش با اشاره به ساخت تولیدات جشنواره بخش ویژه جشنواره یادآور شد: فیلم "دردانه"(رسول صدرعاملی)، فیلم"دریا می شود"(رهبر قنبری)، فیلم "استاپانوس"(عزیزالله حمیدنژاد)، فیلم "ایست"(ابوالفضل جلیلی)، فیلم "ساحل صنعت"(مهدی جعفری)، فیلم"سفر یاسر و سارا"(محمد حسین حقیقی)، فیلم"بار دیگر روزی که دوست می داشتم"(مهدی کرم پور) به عنوان تولیدات ویژه جشنواره،به نمایش در می آیند.
وی اظهار داشت: در بخش سینمای بین الملل بخش اساتید سینمای شرق پیش بینی شده است و فیلم"زندگی و دیگر هیچ"(عباس کیارستمی)از کشور ایران، فیلم "غریبه"(ساتیا جیت رای) از کشور هند و فیلم "قول"(چن کایگه) از کشور چین به نمایش در می آید.
خزایی در ادامه در مورد بزرگداشتهای این جشنواره گفت:بزرگداشت علی نصیریان بازیگر نامدار سینما و تلویزیون از بازیگران صاحب نام و شاخص سینما و تلویزیون که کارنامه غنی و پرباری درخلق آثار درخشان و موفق درعرصه سینمای بومی و ثبت میراث ارزشمند تمدنی و فرهنگی این سرزمین دارد ، مسعود جعفری جوزانی کارگردان صاحب نام سینما و راوی سینمایی تاریخ معاصر ایران و فرج الله سلحشوربه پاس فعالیت های سینمایی و خلق آثار قرآنی و دینی و اهتمام ویژه به مضامین مذهبی در جشنواره کیش برگزار می شود.
خزاعی افزود: فیلم های بخش خارج از مسابقه برای استفاده ساکنان کیش درنظر گرفته شده است که فیلم های جدایی نادر از سیمین(اصغر فرهادی)، ورود آقایان ممنوع(رامبد جوان)، جرم(مسعود کیمیایی)، آقایوسف(علی رفیعی)، آلزایمر(احمدرضا معتمدی)و اخراجی ها(مسعود ده نمکی) در بخش خارج از مسابقه به نمایش درمی آید.
خزایی در ادامه با اشاره به نشست های پیش بینی شده در این جشنواره عنوان کرد: هفت نشست تخصصی طراحی شده که نشست تخصصی فرهنگ و آئین ایران، آسیای مرکزی و خاورمیانه از منظر سینمای مستند توسط جشنواره با همکاری انجمن مستندسازان سینمای ایران و خانه هنرمندان برگزار شد.
وی اضافه کرد: این سلسله نشستها پیرامون میراث مشترک و آینده مشترک را با محوریت «سینمای مستند و نقش آن در تعاملات فرهنگی، اقتصادی و تجاری» برگزار می شود با هدف تقویت رویکردهای پژوهشی، تحلیلی و مطالعاتی و همچنین بسترسازی برای بازشناسی ظرفیتها و جایگاه مطالعات سینمایی با مشارکت صنوف و مراکز پژوهشی و دانشگاهی برگزار می شود.
وی در مورد نشست های تخصصی در جزیره کیش گفت:«میراث مشترک،آینده مشترک از منظر سینما» با حضورمسعود جعفری جوزانی،محمدعلی نجفی،محمد علی حسین نژاد، هماهنگ سازی راهبردهای تبلیغ محصولات منطقه ای در صحنه بین المللی توسط اندرو وایل، «برای سینمایی امکان پذیر»با حضور "دانلد رانوو"، مدیریت تولید مشترک با حضور"مارک بشه"، فراسوی هالیوود و جهانی سازی با حضور"دکتر هانس یواخیم اشگل"، «یک نشست یک تجربه»قصه های منطقه آزاد: با حضور:عزیز الله حمیدنژاد،رسول صدر عاملی،محمدحسین حقیقی و ابوالفضل جلیلی،مهدی کرم پور،رهبر قنبری در طول جشنواره کیش برگزار می شود.
خزاعی افزود: جشنواره فیلم کیش یک آغاز مناسب و تاثیرگذار است و آن را کاروانی ازایده ها و خلاقیت ها را به حرکت درآورده است، جشنواره بین المللی فیلم کیش سنگ بنای یک حرکت مبارک است و فرصتی را برای ما فراهم می کند که با همسایگان، هم فرهنگها، هم زبانان و هم کیشان خودمان در منطقه و همه کسانی که با هم منافع مشترکی داریم تعاریف مشترکمان را پیداکنیم و درچرخه توسعه بین المللی امنیت خودمان را تامین کنیم.
دبیر جشنواره کیش تاکید کرد:هرگونه جشنوارهای که منجر به معرفی فرهنگ، سنتها و مناطق جغرافیایی ایران چه در داخل و چه در خارج از مرزهای کشورمان باشد، میتواند ضرورت داشته باشد. به آن خاطر که جشنواره در تلاش است بنادر کشورمان و فرهنگ خلیج فارس ایران را معرفی کند و میتواند یک گفتمان بینالمللی را به کشور های همسایه بشناساند. این جشنواره برخوردارازاین توانمندی و بضاعت است تا جریانی برای احیای ژانرهای فراموش شده و کمک به تولید فیلم های بوم نگارانه و تقویت سینمای بومی و هویتمند ایجاد نماید. این رویداد بزرگ منطقه ای در راستای تقویت هویت های دینی و ملی با تکیه بر مولفه های هویت، دین، اخلاق، فرهنگ، زبان، تاریخ، جغرافیا ومواریث فرهنگی، آئینی و تمدنی مشترک می تواند به قطب سینمای فرهنگی، تاریخی و بومی تبدیل شود و بذر نگاه تازه و مشترکی را در منطقه بیافشاند.
وی با اشاره به فرصتهای نهفته در برگزاری جشنواره کیش تصریح کرد:جشنواره کیش فرصت تازه و تجربه ارزنده ای است که نه تنها می تواند خانواده سینمای کشوررا گردهم آورد بلکه قادر است گفتمان و رویکرد تازه ای را میان خانواده سینمای کشورهای منطقه بوجود آورد و این دستاوردی گران بهاست. جشنواره بین المللی فیلم کیش حرکت نویی برای احیا و کشف میراث کهن این سرزمین است. حضور جشنواره در حوزه های تمدنی، دینی و آئینی، آن را به نقطه پیوند فرهنگی و سینمایی منطقه تبدیل می سازد و طلیعه جریان ماندگاری می شود درجهت احیای نگاه تازه به پیشنه تمدنی و خاستگاه های فرهنگی و هنری و دستاوردهای ارزشمند معنوی و اخلاقی. حمایت از تولید فیلم های بوم نگارانه و سینمای بومی، بسترسازی برای معرفی مناطق ازاد کشور و تنوع و رنگارنگی های آئینی این مناطق، کمک به تقویت روح ملی و همگرایی منطقه ای و تقویت مشترکات فرهنگی، آئینی و اعتقادی و اهتمام به موضوع خلیج فارس ازجمله دستاوردهای این رویداد بزرگ منطقه ای می تواند باشد. جشنواره فیلم کیش جشن همدلی ها ، دوستی ها و وفاق درمنطقه ای است که گهواره تمدن جهان است و خورشید همیشه تابان اسلام برتارک آن می درخشد.
در ادامه این نشست دبیر اولین جشنواره بین المللی فیلم کیش در مورد مهمانان خارجی حاضر در این رویداد گفت: دبیران سیزده جشنواره سینمایی آسیا و منطقه همزمان با برگزاری جشنواره بین المللی فیلم کیش به ایران می آیند و در این رویداد منطقه ای شرکت می کنند.
وی افزود: رسانه های معتبر سراسر جهان که در ایران نمایندگی رسمی خبری دارند، اخبار، گزارش ها و رویدادهای بخش های مختلف اولین دوره جشنواره بین المللی فیلم کیش را پوشش خبری می دهند.بیش از 20 رسانه معتبر جهان که در ایران نمایندگی رسمی خبری دارند، با اعلام آمدادگی برای حضور در جزیره کیش و پوشش بخش ها و برنامه های مختلف این رویداد بزرگ فرهنگی و سینمایی منطقه تقاضای اعزام به کیش کردند.
وی اشاره کرد: حضور فیلمسازان و هنرمندانی از کشورهای منطقه بویژه، جهان اسلام در این جشنواره قابل پیش بینی است.این درحالی است که جزیره کیش با تمام ظرفیت سالنی و سینمایی برای میزبانی ازاین جشنواره آماده می شود. احتمال حضور مهمانانی از کشورهای افغانستان، ، چین ، جمهوری عراق، اردن،قزاقستان، کویت، گرجستان، لبنان، مغولستان، ، عمان، فلسطین، پاکستان، قطر، عربستان سعودی، سودان، جمهوری عربی سوریه، تاجیکستان، تونس، ترکیه، ترکمنستان، امارات متحده عربی، ازبکستان، یمن ، قرقیزستان، ارمنستان، روسیه وهند در این جشنواره وجود داردو احتمال حضور تعدادی از بازیگران سینمای هند در ایران نیز وجود دارد.
خزاعی با بیان تاثیرات و دستاوردهای این جشنواره اظهار داشت: اهتمام به سینمای بومی و آئینی، تقویت روابط و مناسبات فرهنگی و سینمایی در منطقه، بازاریابی منطقه ای و توجه به محتواهای مشترک، بازشناسی نشانه های فرهنگی، تمدنی و هنری ایران بزرگ، خلیج فارس و نگاه ویژه به آن از دریچه سینما، ایجاد امکان برای بازشناسی اسطوره ها و سرمایه های فرهنگی و احیای تاریخ حقیقی این منطقه، اکران فیلم بویژه اکران فیلم کوتاه و کمک به ارتقای به گسترش نشاط و شادابی ، تقویت و حمایت از جریان تولید فیلم در کشور، ایجاد نوعی استراتژی و نگاه راهبردی و کاربردی به مقوله سینما، توریسم و سینما و فرهنگ سازی در این زمینه، وجود مسابقات فوتبال و برنامه های سازمان یافته ورزشی و فقدان چنین نگاهی در حوزه فرهنگ و سینما، فقدان نظام هدفمند برای بازاریابی و توزیع و عرضه محضولات سینمایی ایران از جمله دستاوردهای جشنواره خواهد بود .
وی در ادامه با اشاره به فعالیت های جانبی گفت: نشریات و بولتن جشنواره توسط جلیل اکبری صحت و تیمی از خبرنگاران و نمایندگان رسانه های گروهی و منتقدان صورت می گیرد.، مدیریت امور تبلیغات زیر نظر آقای آرش رمضانیان و طراحی پوسترهای جشنواره توسط محمد یاراحمدی صورت گرفته و آقای هوشیار عبداللهی از گرافیست های خوشفکر در بخش های مختف هنری جشنواره همکاری داشته اند.
وی افزود: کاتالوگ جشنواره با ساختار متفاوت و سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی توسط مسعود نجفی و گروه او تهیه شده و زیر چاپ است. حضور شبکه های مختلف رادیو و تلویزیون های کشورهای اسلامی و رسانه های خارجی پوشش وسیع این جشنواره به دلیل اهمیت منطقه ای و ملی چشمگیر است و امیدواریم این جشنواره باعث شود ظرفیت های سینمای ایران در مقیاس کلان با تمام مزیت ها، امتیازات و ویژگی هایش شناخته شود.
پایان پیام/
نظر شما